Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Ζούνε για να συνεργαστούνε

Μα όλοι μπορούν να πάνε με όλους τελικά!
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν και μαζί τους έχουν συμπράξει ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ.
Στο κόμμα του Κουβέλη κάποιοι λοξοκοιτούν τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φεύγουν προς ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ.
Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σκανδαλίδης σέρνουν το χορό προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως μαρτυρούν τα λεγόμενα του Τσίπρα και του Γλέζου, περί αλλαγής ηγεσίας και πολιτικής.
Επιπλέον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σαλιαρίζουν με κρυφούς και φανερούς ψηφοφόρους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι νέοι και οι νέες στην Ευρώπη των «λαών»

Δεν ήταν τυχαία η προσπάθεια να φτάσουμε στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές χωρίς να γίνει συζήτηση για την Ευρώπη των «λαών» δηλαδή την Ευρώπη της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δεν έπρεπε να συζητηθεί ότι οι μόνοι αριθμοί που ευημερούν για τη νέα γενιά στην Ελλάδα της ΕΕ, στην Ελλάδα της Ευρωζώνης, εκτός από τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, είναι αυτοί που αφορούν στην ανεργία, στην πορνεία και τα ναρκωτικά, ότι αυτά μοιράζει απλόχερα ο καπιταλισμός στους νέους και τις νέες της χώρας μας, μπροστά στην αδυναμία του να ικανοποιήσει όχι τις σύγχρονες, αλλά ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Δεν έπρεπε να γίνει γνωστό ότι «το 2008 η Eurostat εκτιμούσε πως το 46% του νεολαιίστικου πληθυσμού ηλικίας 18-34 ετών ζούσε με έναν τουλάχιστον από τους γονείς του, ενώ το 2011 έρευνα της Eurofound ανέβασε το ποσοστό αυτό στο 48%». Ότι περίπου οι μισοί ενήλικες νέοι στην Ευρώπη σε χώρες με ή χωρίς μνημόνια, ζουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους, παρά το γεγονός ότι είναι πιο μορφωμένοι από αυτούς, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 50%.

Τι έγινε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;

  Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τα πεπραγμένα του ναζισμού. Για τα πεπραγμένα των «Ες – Ες», εδώ στην Ελλάδα, στη χώρα μας. Πάμε στην μαρτυρική Κάνδανο.
Από το http://malia-crete-kgrek.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

   Σήμερα είναι η επέτειος της σφαγής της Κανδάνου. Ξεκίνησε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου 1941. Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης στο Νομό Χανίων, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, όπως και η σφαγή στο Κοντομαρί, ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».