Σελίδες

13 Νοε 2010

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ξυπνήστε

Πάνος Τζαβέλας - Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή

Fabrizio De Andrè La guerra di Piero Live 1991

Οι πόρνες των 1,30 ευρώ*


Πρόεδρε φύγε. Πρόεδρε έλα. Πρόεδρε γ..σέ τους τα πέταλα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αναλαμβάνει το ρόλο καθοδηγητή-τροχονόμου της εξουσίας, στης οποίας τα μεταξωτά (πλην θεοβρώμικα) βρακιά κατοικοεδρεύει για δεκαετίες και ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Πόσο μάλλον σήμερα, σε στριμόκωλες οικονομικές εποχές και με την καθημερινή εκτόξευση εργαζομένων από πόρτες, παράθυρα και ταράτσες της Λαδά. Σε ένα κρεσέντο γκεμπελισμού τα «Νέα» θυμήθηκαν το «βρώμικο ‘89» και έστησαν μία δίκη προθέσεων, δίκασαν και καταδίκασαν τον προαιώνιο «εχθρό της δημοκρατίας» τους. Όμως το πρόβλημα μου δεν είναι η Εγκληματική Οργάνωση Ψυχάρη, αλλά οι υποψήφιοι άνεργοι που πυροβολούν το πόδι τους κατόπιν εντολών της διεύθυνσης.

6 Αυγούστου 1965: «Παπανδρέου παραιτήσου!»

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΑΜΟΥΛΟ

ΑΠΟ aristeramitilini
Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
Την Κυριακή 14 του Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο με τα μάτια και το νου όμως στραμμένα στο τι πρέπει να γίνει και τι δεν πρέπει να γίνει από τις 14/11 και μετά.
- Είδαμε ότι πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής «άρχισαν τα όργανα»
- Ο Πρωθυπουργός ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα σαν ψήφο στήριξης στην κυβέρνηση του, να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς την αντιλαϊκή της πολιτική. - Η ΝΔ το ερμήνευσε σαν ψήφο ενάντια στο μνημόνιο που δήθεν η ίδια το αντιπαλεύει, μα στην πραγματικότητα τα μέτρα που προτείνει αποτελούν την ουσία του μνημονίου.

Pompei, dossier shock: a rischio crolli il 70% delle case.

NAPOLI (9 novembre) - Mentre è bufera sul ministro dei Beni culturali Bondi, spunta un dossier choc su Pompei: una indagine commissionata nel 2005 dall’allora soprintendente Guzzo emerge che il 70 per cento degli edifici necessitava di interventi di restauro e messa in sicurezza: il 40% con la massima urgenza perché in stato pessimo o addirittura con un cedimento.

Il dossier. Nel sito archeologico più grande nel mondo solo tre case su dieci erano in uno stato che si poteva definire tra buono e discreto. Ben il 70 per cento degli antichi edifici riportati alla luce, invece, necessitava di interventi di restauro e messa in sicurezza: il 40% con la massima urgenza perché in stato pessimo o addirittura con un cedimento in atto, il rimanente 30%, in stato appena mediocre, in un secondo momento. 

A queste conclusioni sono arrivati nel 2005 gli architetti Giovanni Longobardi e Andrea Mandarache a capo di alcune squadre di ricercatori, architetti e archeologi hanno eseguito l’indagine - la prima dopo quella condotta dopo il terremoto dell’80 - per verificare le condizioni dei siti di tutta la città, commissionata dall’allora soprintendente Pietro Giovanni Guzzo con i fondi stanziati dal World Monumental Fund, l’istituzione americana che riunisce alcuni investitori tra cui l’American Express.

«È utile una governance diversa anche nell'ambito dei beni culturali: forse se ci fosse stata una impronta manageriale il caso Pompei non ci sarebbe stato». È il pensiero espresso dal ministro dell'Istruzione, Mariastella Gelmini, nel corso della

Scavi di Pompei, crolla la Domus dei Gladiatori

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! Για όλα! Για το χτες, για το σήμερα, για το αύριο!

Πώς ψηφίζουμε στον β' γύρο
Το 1992 το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ ψήφιζαν το Μάαστριχτ βάσει των κριτηρίων του οποίου ο ελληνικός λαός καλείται σήμερα να εξανδραποδιστεί για τα χρέη και τα ελλείμματα των πλουτοκρατών.
Αυτό ήταν «μνημόνιο» ή όχι;
*
Το Μάρτη του 2005, η τότε πρόεδρος της Βουλής, κυρία Μπενάκη, προσφωνούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τα παρακάτω λόγια:
«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν (...)».
Λόγω ευρωσυντάγματος, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί στον «περιορισμό εθνικών συνόρων και ενός μέρους της εθνικής κυριαρχίας»!
Αυτά ήταν «μνημόνιο» ή όχι;
*
Το 1985

Δώστε τους ... «χαρά»!



Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έχασε σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009 περίπου 1.200.000 ψήφους, αλλά ο πρωθυπουργός δήλωσε προχτές:
«Χάρηκα για το εκλογικό αποτέλεσμα»!
Ως στήλη και ως άνθρωποι το ξεκαθαρίζουμε: Αρνούμαστε ακόμα και ως υπόθεση να περάσει από το μυαλό μας ότι είναι ποτέ δυνατόν, κοτζάμ πρωθυπουργός, να ακολουθεί για λόγους επικοινωνιακής λοβοτομής την τακτική που λέει
«όταν μας φτύνουνε, εμείς ανοίγουμε ομπρέλα».
Ως εκ τούτου, καταλήγουμε να δεχτούμε ως ειλικρινή την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου.
Συνεπώς και αφού τόσο το χάρηκε ο κ. Παπανδρέου το εκλογικό αποτέλεσμα, η αυριανή Κυριακή είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία για τους ψηφοφόρους. Ειδικά για εκείνους τους ψηφοφόρους που πριν ένα χρόνο πιάστηκαν στο δόκανο της ΠΑΣΟΚικής εξαπάτησης.
Τι τους προτείνουμε; Μα, το εξής απλό: Να διπλασιαστούν! Οσοι ήδη απέρριψαν το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή, στον αυριανό β' γύρο να γίνουν διπλάσιοι, τουτέστιν
να «μαυρίσουν» εις διπλούν την κυβέρνηση
και ως εκ τούτου να προσφέρουν ...διπλή χαρά στον κ. Παπανδρέου!

Συγκρότημα Λαμπράκη


Η προβοκατόρικη αθλιότητα των «Νέων» περί των υποτιθέμενων «ανίερων συμμαχιών» του ΚΚΕ με τη ΝΔ επιχειρήθηκε προχτές να επενδυθεί και με βαρύγδουπες αναλύσεις.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα που δημοσιεύτηκε προχτές στο κύριο άρθρο της εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη:
*
«Η πολιτική ιστορία ενός τόπου γράφεται με τις επιλογές που κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις του.
Αυτές οι πολιτικές ορίζουν την έκβαση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά τη συνολική πορεία του, τη διακυβέρνησή του και εν γένει τη μοίρα του λαού του.
Η νεώτερη πολιτική ιστορία μας είναι γεμάτη με πολιτικές αποφάσεις οι οποίες πληρώθηκαν ακριβά γιατί υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων.
Ολες οι παρατάξεις βαρύνονται με τέτοιες αποφάσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Στην κομμουνιστική Αριστερά όμως - και κυρίως το ΚΚΕ - αναλογεί το πιο σημαντικό μερίδιο».
(«Νέα», 11/11/2010)
***
Παρακαλούμε την προσοχή σας:
*
   1) «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο 

Να διευρυνθεί το ρήγμα


Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο. Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ούτε θέλουν ούτε μπορούν ν' αλλάξουν. Ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση. Λευκό ή άκυρο στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ριζοσπαστισμό. Και σε Ικαριά - Πετρούπολη δαγκωτό «Λαϊκή Συσπείρωση». Και τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη να βουλιάξουν πλατείες και δρόμοι στα ευρύτερης σημασίας συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στο Μνημόνιο και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός.

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ & BLOGERS

TO ZEIMPEKIKO THΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Συλλαλητήρια στις 15 Νοέμβρη.


Για το τι θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση του «γιες μεν» οι επικυρίαρχοι της τρόικας που έρχονται την Δευτέρα στην Αθήνα έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010...
Με αφορμή την επίσκεψη στην χώρα μας, αντιπροσωπείας της τρόικας, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, Πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και το ΚΚΕ ετοιμάζονται να «υποδεχθούν» τους συνεταίρους του ΓΑΠ-Τσολάκογλου με τον τρόπο που τους αξίζει.
Στο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε το τηλεοπτικό σποτάκι του 902 που προαναγγέλλει τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, για τις 15 Νοέμβρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ