Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

03-07-2013 Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟ MEGA


«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν ούτε εφησυχασμό ούτε αναμονή στις εξελίξεις», τόνισε ηΑλέξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την ΠΟΣΠΕΡΤ (VIDEO)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις (Δείτε το βίντεο δίπλα) αναφέροντας: 
«Μας δόθηκε η ευκαιρία για μια ακόμα φορά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ για τα προβλήματα του δήμου και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα γενικότερα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή την Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ Μεϊκόπουλος, σχετικά με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
Τα προβλήματα στους δήμους της χώρας δεν δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μετά τα μνημόνια και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα εξουσίας στα πλαίσια της "μνημονιακής" πολιτικής. Είναι παλιά και χρόνια. 

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή


Μιλώντας την Κυριακή στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη «Νέα Ελλάδα» που φιλοδοξεί να χτίσει το κόμμα του και κάλεσε τους οπαδούς του να δώσουν τη μάχη των ιδεών, που «εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό τού Ελληνα». Οπως είπε, «οι ιδέες μας σήμερα δικαιώνονται στην Ελλάδα, όπως δικαιώθηκαν, εδώ και χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο». Η «Νέα Ελλάδα», είπε, «είναι όλα αυτά που τα νιώθαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τα πούμε. Τώρα τα διακηρύσσουμε και τα κάνουμε πράξη». Εξειδικεύοντας το περιεχόμενο αυτών των διακηρύξεων, μίλησε για «σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις». Αυτές είναι οι «ιδέες» που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό του Ελληνα» και η κυριαρχία τους θα οδηγήσει στη «Νέα Ελλάδα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με ιδεολογικούς όρους στη διαχείριση που άσκησαν στην Ελλάδα οι αστικές κυβερνήσεις, κύρια του ΠΑΣΟΚ, τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Υπέρτατη ιδεολογία»

Ο μεν Βορίδης θυμήθηκε ότι αυτός που «κατέστρεψε τη χώρα» είναι το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου. Αλλά είναι με αυτό το ΠΑΣΟΚ (που το ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου) που ο Βορίδης πάει χέρι - χέρι από το 2009, ψηφίζει Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, χαράτσια κ.ο.κ., είτε ως βουλευτής και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, είτε τώρα ως βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ.

Τα δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι ο Βορίδης είναι «χουντοδεξιός» και πρώην επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου.