Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Παλιά τους τέχνη ο αντικομμουνισμός


«Το ΠΓ καλεί τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε εργαζόμενο, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το Κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα». Ετσι έκλεινε η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902». Και κάποιες αστικές εφημερίδες φρόντισαν αμέσως να μας επιβεβαιώσουν. Οχι, δεν τους έπιασε ο πόνος γιατί η τηλεόραση του «902» σταμάτησε να εκπέμπει πρόγραμμα. Ούτε τους έπιασε ο πόνος, γιατί κάποιοι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Αλλωστε, οι εφημερίδες που ασχολήθηκαν με τον «902» και βρήκαν αφορμή να εκφράσουν τη «συμπάθειά» τους για τους ανέργους, είναι αυτές που στηρίζουν αναφανδόν όλα τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Οτι η υποκρισία της αστικής προπαγάνδας δεν έχει όρια και αυτό είναι επίσης γνωστό.

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΡΕΤΙΡΕ... ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ Ο ... ΛΑΟΣ...

1. Η «χαρά» του ΣΕΒ
 Κάθε άλλο παρά τυπική, δηλαδή για λόγους πρωτοκόλλου, ήταν η παρουσία του προέδρου του ΣΕΒ στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Ηταν μια συμβολική και πάνω απ' όλα βαθιά πολιτική κίνηση που υπογραμμίζει τη διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη της ηγεσίας των βιομηχάνων στο μείγμα πολιτικής για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, η «ανοιχτομάτα» αστική τάξη, από την πρώτη στιγμή, έσπευσε να δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες τον ΣΥΡΙΖΑ στα «σαλόνια» της, προσφέροντάς του τον έναν «πόλο» στο αστικό σύστημα εναλλαγής. Ηταν την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη που ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, βγήκε ανοιχτά και ζήτησε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε «μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας», εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μια Ευρώπη που αλλάζει νέους όρους

O Γιώργος Πέρρος , μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ , μιλάει στον Realfm .ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για να σωθεί ο λαός από την εξαθλίωση

2 βίντεο του Π.Α.ΜΕ για την απεργία της 26ης ΣεπτέμβρηΕμπρός για ένα νέο φασισμό! Αρπάξτε την ευκαιρία

ΤΑΔΕ ΕΦΗ KASSIMATHS
Το που το πάει το σύστημα είναι νομίζω πιο φανερό από ολοφάνερο.
Υποταγή σε κάθε εντολή, οδηγία, παραίνεση, διαταγή, ή όπως αλλιώς λέγεται, της τρόικας με σκοπό την προστασία του καπιταλισμού, του πυλώνα του που είναι το τραπεζικό σύστημα και οι αγορές και των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλίων.
Ολοι οι "ειδικοί" ξεφωνίζουν αραδιάζοντας καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ τα επιχειρήματα τους για το πώς θα σωθεί "η οικονομία", "οι τράπεζές ΜΑΣ, οι επιχειρήσεις, για το πώς και τι πρέπει να γίνει για να παραμείνουμε πάση θυσία(πάντων και πασών ημών) στο ευρώ, για τη σωτηρία της ΕΕ  και του κοινού μας νομίσματος.
Για το πώς και αν θα επιβιώσει ο λαός και οι άνθρωποι δεν γίνεται πολλή κουβέντα. Οι άνθρωποι σε αυτό τον άγιο κόσμο του καπιταλισμού δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ στο πρώτο πλάνο, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία τύπου "ο θάνατός σου η ζωή μου" που το σύστημα νοιάζεται μόνο για το πώς θα σώσει το τομάρι του..

Ολα αυτά βέβαια δεν είναι παρά ο πρόλογος σε ένα κυρίως θέμα που θα παρουσιαστεί προσεχώς. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το πως πρακτικά θα

Ο παράγοντας «άνοιξη»


Η πληροφορία από τη Γαλλία για τις λαϊκές διαθέσεις απέναντι στη Συνθήκη του Μάαστριχτ φέρνει μια αισιοδοξία. Λίγη, αλλά αισιοδοξία, ότι με οδηγό την εμπειρία αργά ή γρήγορα η συνείδηση βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Κατά τ' άλλα, σκοτάδι.
Το νέο όραμα είναι το ίδιο παλιό που ψάχνουν να του βρουν καινούργιο φόρεμα.
Η μέθοδός τους ίδια παλιά: βούρδουλας.
Το «ευχαριστώ» τους αποκαλύπτει και το στόχο: το εργατικό κίνημα.
***
Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
Σα να μην άλλαξε μια μέρα: Φοροεπιδρομή, κομμένοι μισθοί, εξαθλιωμένες συντάξεις, φτώχεια και των αγίων, επίθεση στα εργατικά δικαιώματα χωρίς διακοπή.
Ετσι κι αλλιώς, βέβαια, και οι διακοπές μια ιδέα είναι.
***
Στα κανάλια συγκλονιστικά ρεπορτάζ: για τον ψηλότερο σκύλο κι ένα ζευγάρι παπούτσια με gps.
Οποιος δεν επέλεξε να πάρει μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε. Κανάλια και αστικός Τύπος το έθαψαν. Ταξικότατη η επιλογή των αφεντικών του κλάδου. Γνωρίζουν τον αντίπαλο. Και γι' αυτό ταΐζουν με κουτόχορτο και τρόμο τις λαϊκές μάζες.

Διαλαλεί την πραμάτεια του «καλύτερου» διαχειριστή


Διαπιστευτήρια εντός και εκτός για την ικανότητά του να αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στο αστικό σύστημα

Ενοχοποιώντας το χρέος για την καπιταλιστική κρίση και το μνημόνιο για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα ο λαός, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το περασμένο Σάββατο το πρόγραμμα με το οποίο το κόμμα του φιλοδοξεί να ασκήσει διαχείριση από τη θέση της κυβέρνησης. Στο σύνολό τους, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ανασυγκρότηση» της οικονομίας έχουν για μοχλό υλοποίησης τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και παίρνουν σαν δεδομένο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Ευθύς εξαρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι θέλει να καταστήσει την Ελλάδα «θεσμικά ισότιμο εταίρο, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις που απορρέουν για όλα τα κράτη-μέλη από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες». Αποδέχεται δηλαδή το σύνολο των αντεργατικών αντιλαϊκών συμφωνιών στο πλαίσιο της ΕΕ και προσπαθεί να διαχωρίσει το Μνημόνιο από τη γενικότερη στρατηγική της λυκοσυμμαχίας, λέγοντας ότι αυτό «δεν είναι μέρος των Συνθηκών».

Το κίνημα δεν πρέπει να ευθυγραμμιστεί με διάφορες συνταγές διαχείρισης


Αποσπάσματα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης
Μιλώντας στο τέλος της εκδήλωσης, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε σε πλευρές της συζήτησης που προηγήθηκε. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Η οξύτητα των προβλημάτων επιβεβαιώνεται, ωστόσο θα χρειαστεί να βασανιστούμε όλοι, ο καθένας κι απ' την ιδιαίτερη σκοπιά που βλέπει το ζήτημα, για να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Πώς θα ανακόψουμε τον κατήφορο. Πώς θα διαμορφωθεί ένα κίνημα τέτοιο για την Υγεία και στο χώρο της Υγείας - και γενικότερα βεβαίως, γιατί όλα αυτά συνδέονται με την ανεργία, την Παιδεία κ.λπ. Πώς θα δημιουργηθεί ένα κίνημα το οποίο θα αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση και θα ανοίξει ένα δρόμο προς τα εμπρός, και επομένως, η συμμαχία, γιατί με όρους συμμαχίας πρέπει να δημιουργηθεί το κίνημα, και με όρους συμμαχίας πρέπει να φτάσει σε εκείνο το επίπεδο που να αντιστοιχίσει στην επίθεση που δέχεται.
Ας πούμε οι προσλήψεις. Εδώ σου λέει μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις. `Η θα απολύσεις 150.000 υπαλλήλους.

«Μπράβο στην Ελλάδα»!


«Μπράβο στην Ελλάδα» αναφώνησε η ΕΕ διά του προέδρου της Κομισιόν.
Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού συνεχάρη την ...ελληνική «πρόοδο» και εξήρε το «δημοσιονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης» που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο Μπαρόζο πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της. Αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της (σ.σ: εννοεί τα μέτρα σφαγής του ελληνικού λαού) θα παραμείνει στο ευρώ».
*
Τα «συγχαρητήρια» της «ευρωπαϊκής οικογένειας» διά χειλέων Μπαρόζο ήρθαν σε μια στιγμή που:
  • Ακόμα και οι καρκινοπαθείς της χώρας εξωθούνται σε κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος και άλλες πόλεις της χώρας, αφού πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους! «Σε ισχύ η θανατική ποινή. Οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς», ανέγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει πριν λίγες μέρες στο Σύνταγμα.

Αποστομωτική απάντηση σ' όσους θέλουν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη νεολαία


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και στο κεντρικό τριήμερο ήταν η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων όλων των ηλικιών.
Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" με το σύνθημα "Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία" αποτέλεσαν αποστομωτική απάντηση στους μηχανισμούς του συστήματος, που με τη συκοφαντία και άλλα δόλια μέσα επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ, την ΚΝΕ και τη νεολαία. Δείχνει ότι παρά και ενάντια στο κλίμα της

"Καθημερινά" μαργαριτάρια

Αλήθεια, πόσο μυαλό πρέπει να κουμαντάρει κανείς για να την βρίσκει με μια "έγκριτη" φυλλάδα όπου γράφουν ένα μάτσο διεστραμμένα μυαλά τύπου Παπαχελά, Μανδραβέλη, Λυγερού, Κασιμάτη, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε κλπ κλπ; Φυσικά, αναφέρομαι στην "Καθημερινή", πνευματικό παιδί τού αλησμόνητου Γεωργίου Βλάχου και της κόρης του Ελένης. Για όσους δεν θυμούνται, ο Γεώργιος Βλάχος πέρασε στην ιστορία με την περισπούδαστη "Ανοιχτή επιστολή προς την Αυτού Εξοχότητα κ. Αδόλφον Χίτλερ", όπου χαρακτήριζε την ναζιστική Γερμανία ως κράτος "μαχόμενον διά να δημιουργήση εις τον κόσμον νέαν τάξιν πραγμάτων -τάξιν φανταζόμεθα αρετής". Όσο για την κόρη του, ήταν τόσο "μεγάλο μυαλό" ώστε σαγηνεύτηκε από τον αρχιαπατεώνα Γιώργο Κοσκωτά σε σημείο να του πουλήσει την εφημερίδα της το 1986.

Ανοίγουμε παρένθεση. Φυσικά, πατέρας και κόρη μνημονεύονται σήμερα ως