Σελίδες

1 Μαΐ 2011

1η Μάη 2011 - ΚΚΕ

Μανωλάδα, το χρυσοφόρο «θερμοκήπιο» της κτηνωδίας...



Το όργιο της ανελέητης εκμετάλλευσης και της βάναυσης τρομοκρατίας, που φτάνει μέχρι την απειλή της ζωής σε βάρος των μεταναστών εργατών γης που εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας, μεταξύ των μεγαλοκαλλιεργητών της φράουλας και κυκλωμάτων που τους «προμηθεύουν» με εργατικά χέρια, έρχεται ξανά στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη ενός Ελληνα και δύο Ρουμάνων (αναζητούνται άλλοι δύο) στο Κουρτέσι Ηλείας από την αστυνομία με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων» και παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Οι λαοί στο στόχαστρο...



Το δράμα χωρών από τη βόρεια Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή συνεχίζεται. Αυταρχικά και τυραννικά καθεστώτα μεσιανικού τύπου συγκλονίζονται από συγκρούσεις σε διαφορετικές συνθήκες με διαφορετικές αιτίες και κίνητρα. Μέσα σ' αυτό το θέατρο συγκρούονται οργανώσεις, αιρέσεις και συμφέροντα που αναμοχλεύουν κι ανακατεύουν πολιτικά και θρησκευτικά πάθη. Βασικός πρωταγωνιστής του δράματος οι ισχυρές χώρες του ευρω-ατλαντισμού, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Οι αμφισβητούμενοι ηγεμόνες από τη μια κι οι ισχυροί του δυτικού ιμπεριαλισμού από την άλλη έβαλαν στη μέση λαούς προωθώντας δικά τους συμφέροντα. 

Ιστορικό αφιέρωμα στην Διεθνή Ημέρα των Εργατών (Πρωτομαγιά), στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Πρωτομαγιές μέσα από το αρχείο του ΚΚΕ και τις σελίδες του «Ριζοσπάστη»



«Μέσα στα όρια του σημερινού καθεστώτος η εργατική τάξη και οι άλλες εργαζόμενες μάζες αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια μόνιμη διαρκή βελτίωση των όρων ζωής τους. Ο καπιταλισμός καθιστά κάθε βελτίωση προσωρινή. Οι νόμοι του καπιταλιστικού καθεστώτος επιβάλλουν διαρκώς παρ' όλες τις βελτιώσεις και τις μεταρρυθμίσεις, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων. Οι πόλεμοι δεν έχουν τέλος, διότι το καπιταλιστικό καθεστώς αναπαράγει διαρκώς τους ανταγωνισμούς οι οποίοι προκαλούν τις ιμπεριαλιστικές συρράξεις».

1Η ΜΑΗ 2011



Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο 
εργατικό - λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ. 
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό. 
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!