Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

«Μέρες απεργίας» ...«Μέρες απεργίας»  είναι ο τίτλος  10λεπτου ντοκυμαντέρ  που  είδε το  φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.   
Το θέμα του, η απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδας.  
Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μιλάμε για μια κορυφαία σύγκρουση των ταξικών δυνάμεων και των δυνάμεων του κεφαλαίου. 
Η πρώτη απορία που σου δημιουργείται βλέποντας το ντοκυμαντέρ είναι ότι πουθενά μα πουθενά δεν φαίνεται , δεν διαπιστώνεται  o ρόλος που έπαιξε και παίζει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σε αυτή την απεργία και ας ήταν απο την πρώτη στιγμή , κυριολεκτικά, δίπλα στους απεργούς. 
Για δική σας όμως πληροφόρηση δείτε εδώ και εδώ

Δεν γίνεται να μη χαμογελάσει κάποιος ακούγοντας τη δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας, Μαρία Λουκά  να λέει ανάμεσα στα άλλα Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2011Οι εξελίξεις στην ΕΕ το 2011 σημαδεύτηκαν από το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη και συνολικά στην ΕΕ. 
Η ανάκαμψη των καπιταλιστικών οικονομιών της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν είναι ακόμη ορατή, ενώ η κρίση βαθαίνει σε μεγάλες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία) και εμφανίζει εκδηλώσεις στις ηγετικές καπιταλιστικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής παραγωγής και ανάπτυξης συνολικά εμφανίζεται με βάση όλα τα στοιχεία, ασταθής, αναιμική και με χαρακτηριστικά διατήρησης στοιχείων κρίσης, όπως η υψηλή ανεργία, υπονομεύοντας κάθε σχετικά διατηρήσιμη καπιταλιστική μεγέθυνση. 
Στο έδαφος αυτό οξύνονται τόσο οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ανάμεσα στα κράτη-μέλη που ανταγωνίζονται για τα

Στοχεύοντας τα μυαλά των παιδιών ...Σε εξ απαλών ονύχων πλύση εγκεφάλου, στην οποία θέλει να εμπλέξει γονείς και εκπαιδευτικούς, προχωρά η ΕΕ εν μέσω άγριας καπιταλιστικής κρίσης, επιστρατεύοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσαρμοσμένες όμως στις διαχρονικές ανάγκες των αστών για μαύρη προπαγάνδα.
Ενώ οι γονείς, οι δάσκαλοί τους, αλλά και τα ίδια, υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης του συστήματος, με τις κυβερνήσεις της ΕΕ - φυσικά και την ελληνική - να έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο «πογκρόμ» σε ό,τι έχει απομείνει από λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, τα παιδιά γίνονται στόχος ενός «τσουνάμι» χυδαίων ψεμάτων, με τη μορφή... «εκπαιδευτικών» παιχνιδιών και άλλων «δραστηριοτήτων», συγκεντρωμένων σε ιστοσελίδα της ΕΕ με τον «αθώο» τίτλο... «Η γωνιά του παιδιού - Παιχνίδια και κουίζ για την ΕΕ» (http://europa.eu/kids-corner/index_el.htm)!
class="subtitle">Η ΕΕ... ως «σχολείο»
Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η ΕΕ είναι το πρωτοσέλιδο κείμενο της ιστοσελίδας στο οποίο