Σελίδες

2 Νοε 2012

ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ …


Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη των Παρεμβάσεων διαμαρτύρονται, με ανακοίνωσή τους, για την μετάθεση των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από τις 7 Νοέμβρη, στις 5 Νοέμβρη. Αμφισβητούν μάλιστα την νομιμότητα της απόφασης, απειλούν και με προσφυγές.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο κόσμος καίγεται έκανε ερώτηση και στη Βουλή για το θέμα (!).
Το όλο ζήτημα είναι κυριολεκτικά για γέλια. Ειλικρινά, θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα για ν’ ασχοληθούμε αυτές τις ημέρες, όπως η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Ωστόσο, μια και έγινε και ολόκληρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ας πούμε κι εμείς δύο λόγια.
Υποστηρίζουν στις ανακοινώσεις τους πως οι εκλογές έπρεπε να μετατεθούν μετά την ψήφιση των μέτρων, ώστε ο κόσμος να καταδικάσει την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ (!). Προκύπτουν ωστόσο- ορισμένα εύλογα ερωτήματα:

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων

Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στην Βουλή, θα βυθίσει τον λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ζητά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .


Το καθένα από τα μέτρα και όλα μαζί συνολικά οδηγούν στην σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα της μη ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δεν ψηφίστηκε στην επιτροπή και στην Ολομέλεια θα πάει μόνο για συζήτηση, με την αιτιολογία του δημοσιονομικού κόστους. Ένα σχόλιο γι' αυτό και αν το ΚΚΕ εμμένει στη θέση του.

«Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση.

«Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά ... »


Τραγικό! Οι υγειονομικοί διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και είχε δημιουργηθεί ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα (έτσι μεταδίδονται οι ειδήσεις που αφορούν κινητοποιήσεις εργαζομένων από τον «Σκάι»). Εντρομος ο επιτόπου συντάκτης, βγαίνει στον «αέρα» και ανακοινώνει ότι «ξάφνου ενώθηκαν με μέλη του ΠΑΜΕ!», για να συμπληρώσει ότι έτσι το πρόβλημα μεγάλωσε. Γιατί διαδήλωναν οι πρώτοι, γιατί διαδήλωνε το ΠΑΜΕ; Κανένας δεν έμαθε. Η είδηση μεταδόθηκε κάπως ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους να αποφύγουν την περιοχή μην τυχόν και μολυνθούν από τον ιό της κινητοποίησης.
***
Η ροή «πληροφόρησης» του λαού συνεχίστηκε κανονικά: Αν δεν περάσουν τα μέτρα «δεν θα υπάρχει Ελλάδα, δε θα υπάρχουν Ελληνες» δήλωσε πανικόβλητος στον «Σκάι» ο Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα...
Δουλειά μας εμείς, συγκεντρώνουμε άλλες ειδήσεις.
***
- Χάραμα στη βιομηχανική ζώνη, η προκήρυξη του ΠΑΜΕ για τη 48ωρη

«Εδώ που φτάσαμε»


Μας λένε ότι «πρέπει» να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα γιατί
«δε γίνεται αλλιώς».
Απαντάμε:
«Μόνο αλλιώς γίνεται»! Γιατί, το μόνο σίγουρο πια, είναι ότι «δε γίνεται έτσι». Εδώ και τρία χρόνια, η φτώχεια, η χρεοκοπία, η καταστροφή, η ανεργία, η απελπισία, τα πάντα βοούν:
Να ζήσουμε, να επιβιώσουμε, να υπάρξουμε, έτσι όπως μας λένε αυτοί, δε γίνεται.
*
Μας λένε ότι αντιλαμβάνονται, δήθεν, και ότι νοιάζονται, τάχα, για το γεγονός ότι τα μέτρα είναι άδικα, σκληρά, εξοντωτικά. Αλλά, όμως, ότι «εδώ που φτάσαμε», τα μέτρα «πρέπει» να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν.

Πανστρατιά για την απεργία


Τώρα, το λόγο έχει ο λαός! 
Τώρα είναι που πρέπει να σημάνει συναγερμός - ξεσηκωμός, σε όλη τη χώρα! 
Τα τέσσερα 24ωρα που απομένουν μέχρι την έναρξη της 48ωρης γενικής απεργίας να «σηκώσουμε» στο πόδι κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γειτονιά. 
Να φτάσει παντού η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ! 
Να μη μείνει κλάδος και τόπος δουλειάς που δε θα σχεδιαστεί γενική συνέλευση, που δε θα γίνει κουβέντα για την ανάγκη, σήμερα, τώρα, ο λαός να οργανωθεί, να παλέψει, να μη λείψει από την απεργία. 
Να σηκωθούν στο πόδι οι εργατογειτονιές. 
Να οργώσουμε τα μικρομάγαζα. 
Αμεσα, πλατιά, αποφασιστικά, να οργανωθεί η δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα δουλειά που χρειάζεται, ώστε την Τρίτη και την Τετάρτη να «νεκρώσει» όλη η χώρα. 
Να μη δουλέψει εργοστάσιο. 
Να κλείσουν σχολές και σχολειά. 
Να μη δουλέψουν τρακτέρ και μικρομάγαζα. 
Να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες όπου καθορίζονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Γιατί επιμένουν στα εργασιακά;


Είναι γεγονός ότι η συζήτηση για τα αντεργατικά μέτρα τα οποία έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να προωθήσει, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και μάλιστα με επιμονή από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφάλαιο για τη νομοθέτηση και εφαρμογή τους. Μαζί βεβαίως με τις ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί αυτή η επιμονή στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις όπως τις ονομάζουν, λέγοντας ταυτόχρονα ότι μ' αυτές θα υπάρξει έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη, θα σωθεί η οικονομία; Η καπιταλιστική οικονομία, δηλαδή το κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
***
Ας δούμε τα μέτρα: Νομοθέτηση από την κυβέρνηση ενός ελάχιστου μισθού, κάτω και απ' αυτόν των 586 ευρώ μεικτά, που σημαίνει κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (ΕΓΣΣΕ). Κατάργηση του επιδόματος των τριετιών, του επιδόματος γάμου, που ανοίγουν το δρόμο για κατάργηση και αποψίλωση από κάθε άλλο εργατικό δικαίωμα που κατοχυρώνεται στη Σύμβαση (άδειες κ.λπ.). Ο εργαζόμενος θα πληρώνεται μόνο με τον ελάχιστο μισθό. Να παρθεί υπόψη ότι η ΕΓΣΣΕ είναι μπούσουλας και για τις κλαδικές, επομένως συμβάλλει και για το τσεκούρωμα μισθών και άλλων δικαιωμάτων των κλαδικών συμβάσεων.

Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ!


Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο... «μεγαλείο» της πολιτικής τους.
Προσέξτε:
Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις»στα δημοσιονομικά, με στόχο - πάντα - τη «σωτηρία» της χώρας.
Μια από τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» - σσ: για τη «σωτηρία» της χώρας - είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ».
Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει χέρι στο... μεγάλο κεφάλαιο και συγκεκριμένα στους εφοπλιστές!
Τι σχεδιάζει; Να αυξήσει, λέει, τη φορολόγηση των πλοίων, ώστε μέσα στο 2013 να εισπράξει από τους εφοπλιστές φόρους που θα ανέλθουν στο... ιλιγγιώδες ύψος των 80 εκατ. ευρώ!

Οπλο στα χέρια του κινήματος η πρόταση νόμου του ΚΚΕ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Από την ομιλία του εισηγητή του Κόμματος στην προχτεσινή συζήτηση
«Συζητείται σήμερα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, μετά από τέσσερις μήνες από την κατάθεσή της. Παρ' όλα αυτά διατηρεί ακέραιη και αν το θέλετε διευρύνεται η επικαιρότητα αυτής της πρότασης», τόνισε στην ομιλία του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως «η χρονική συγκυρία ήρθε να συμπέσει με τη συγκεκριμενοποίηση από μεριάς της συγκυβέρνησης του νέου πακέτου βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία βάζουν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των ανατροπών στην αγορά εργασίας μέσα από την κατάργηση μιας σειράς εργασιακών δικαιωμάτων».
Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της πρότασης νόμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, αποτελεί μια παρέμβαση στις εξελίξεις. Μια παρέμβαση η

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 12 Ιούλη, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».
Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των κομμάτων, αναδείχτηκε ότι σε συνθήκες κρίσης και έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου, δυο δρόμοι ανοίγονται για το λαό:
Από τη μια, ο συμβιβασμός με τη αστική διαχείριση, μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων και με το κεφάλαιο να διευθύνει την οικονομία. Αυτό το δρόμο υπηρετούν με παραλλαγές όλα τα αστικά κόμματα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε στη συζήτηση ότι συμφωνεί με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αλλά ζητάει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων εντός της ΕΕ, για ανάπτυξη με μοχλό τις μεγαλοεπιχειρήσεις.