Σελίδες

18 Απρ 2011

Να πληρώσει η πλουτοκρατία...

Τα στοιχεία για την εξέλιξη του κρατικού χρέους στη Γερμανία, που παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spigel, έρχονται να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι ο λαός δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη δημιουργία του και γι' αυτό δεν πρέπει να το αναγνωρίσει. 
Το δημόσιο χρέος στη Γερμανία για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια εφαρμόζονται βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (πάγωμα μισθών, περικοπές κοινωνικών δαπανών, ελαστικές μορφές εργασίας, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση έμμεσων φόρων κ.ά.), μεγάλωσε το 2010 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά κατά 319 δισ. ευρώ, φθάνοντας τα 2,08 τρισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Μπούντεσμπανκ. 

ΑΡΙΣΤΕΡΑ... ΚΑΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΑ...



Άρχισε πάλι τό γνωστό τροπάριο για την αριστερά !

Και, υπάρχουν, διάφορες … εκδοχές.

- Ενότητα της αριστεράς !
- Κοινή δράση της αριστεράς !
- Κοινός διάλογος της αριστεράς !

Τα ζητήματα, που μπαίνουν είναι:
1. Όταν λέμε “αριστερά” ποιους εννοούμε. Κάποιοι συμπεριλαμβάνουν σ΄αυτήν τον ΣΥΝ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, μερικές ή όλες τις λεγόμενες “συνιστώσες”,  από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Κουβέλη και το ΠΑ”ΣΟ”Κ, μέχρι και τον Δημαρά, τον Τρεμόπουλο, τον Μητρόπουλο, ή την … Ντόρα !
Α, να μην ξεχάσουμε και την “Σπίθα” του … Δημητροκάλλη !!!

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.



Το αδύνατο σημείο του καπιταλισμού είναι η πτωτική τάση του γενικού ποσοστού κέρδους, όπως είπε ο Μαρξ, καθώς το κέρδος είναι στόχος, κίνητρο και σκοπός του κεφαλαίου. Η δραστική πτώση, που επηρεάζεται από την αύξηση της οργανικής σύνθεσης του κεφαλαίου, είναι σε τελική ανάλυση η αιτία παράλυσης της διαδικασίας συσσώρευσης κεφαλαίου, οξύνοντας τη βασική αντίθεση του καπιταλισμού μεταξύ του κοινωνικού χαρακτήρα της διαδικασίας παραγωγής και της ατομικής καπιταλιστικής ιδιοποίησης των προϊόντων της.
Η κρίση είναι συνέπεια της κολοσσιαίας αύξησης της παραγωγικότητας της εργατικής δύναμης, της εκμεταλλευόμενης ανθρώπινης δύναμης σε εργοστάσια και χωράφια, που με τη σειρά της δημιουργεί αύξηση του κεφαλαίου, της υπεραξίας και των εμπορευμάτων. Το κεφάλαιο αυτό όμως δε μπορεί να συσσωρευτεί ξανά σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Συγκέντρωση ΚΚΕ - ομιλήτρια Α. Παπαρήγα -18.4.2011














Δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


Σε δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το Κόμμα στις τοπικές εκλογές, προχωρά η Επιτροπή Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Οι διώξεις γίνονται σε εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών.
Η Επιτροπή χαρακτηρίζει παράνομες τις παροχές προεκλογικού υλικού εκ μέρους του ΚΚΕ στους συνδυασμούς που στήριξε, και φτάνει στο σημείο να απειλεί με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα όχι μόνο τους διαχειριστές και τους επικεφαλής των συνδυασμών αλλά και το ΚΚΕ.

«Τοπικά κολέγια» για φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό...



Η πρόταση της «επιτροπής σοφών» του υπουργείου Παιδείας επαναφέρει την πρόταση του υφυπουργού Παιδείας, Ι. Πανάρετου για τα τοπικά κολέγια.

Την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε μια «έκθεση» για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ένα «πόρισμα» της «Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής», την οποία είχε ορίσει και αποτελείται από προέδρους και πρυτάνεις ξένων πανεπιστημίων, με «εύσημα» απ' την «αγορά». 
Οι προτάσεις της Επιτροπής είχαν «σατανική» ομοιότητα με το νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ανώτατη εκπαίδευση. Ετσι κι αλλιώς, η συγκεκριμένη Επιτροπή «στήθηκε» για να μας πει πόσο καλή είναι η υποταγή των πανεπιστημίων και της επιστημονικής γνώσης με τις επιχειρήσεις. 

Να βουλιάξει σήμερα η πλατεία Συντάγματος.



Η μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ξεκάθαρη δήλωση της λαϊκής αποφασιστικότητας, να μετουσιωθεί σε προσκλητήριο παλλαϊκής συσπείρωσης και δράσης η οργή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αγκομαχούν από το βάρος των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, με τη συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων.
Με αυτόν το στόχο, για την επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, τις προηγούμενες μέρες και μέχρι την τελευταία ώρα, καταστρώνουν σχέδιο δράσης, για πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, προγραμματίζουν εξορμήσεις με το κάλεσμα στη συγκέντρωση και πανεξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη», πυκνώνουν τη μαζική προπαγάνδα με πανό και αφίσες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και την εθνική οδό.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...












Όταν πεθάνω κάψτε με,
κάντε με στάχτη, βάλτε με
σ' ένα μπαγλαμαδάκι.

Να το 'χω στο ταξίδι μου
καμάρι και στολίδι μου,
να σβήνω τα μεράκια μου
με κανα τραγουδάκι.