Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Περνατε τον λαο για ηλιθιο???

Ο Λ...επιδας 
Αυτή την ερώτηση δεν την απηύθυνε κάποιος στον πρωθυπουργό της ελπίδας που ερχόταν, αλλά αποσυντέθηκε πριν φτάσει λόγω της ταχύτητας του φωτός με την οποία κινούνταν! Αυτήν την ερώτηση την απηύθυνε ο ίδιος ο Ελπίδας σε κάθε ενδιαφερόμενο! Ο πρωθυπουργός της ελπίδας απηύθηνε αυτήν την ερώτηση, για να απαντήσει στην κριτική που του γίνεται ότι εξαπάτησε τον λαό και υφάρπαξε την ψήφο του! Ο λαός, είπε ο Ελπίδας που ξεκίνησε την δράση του από το σκοπευτήριο, στις δεύτερες εκλογές του Σεπτέμβρη του έδωσε εντολή για να τον εξοντώσει, αρκεί να μην τον εξοντώσουν οι προηγούμενοι! Το μήνυμα των εκλογών του Σεπτέμβρη ήταν το «σφάξε με εσύ για να μη με σφάξουν οι κακοί προηγούμενοι»! Αυτό δεν το πιστεύει ο Ελπίδας, αλλά αυτό θέλει να κάνει να πιστεύουν οι υποψήφιοι προς σφαγιασμό, τα υποψήφια θύματά του!
Οι εκλογές του Γενάρη του 2015, το δημοψήφισμα του ίδιου χρόνου στο πρωθυπουργικό μυαλό έχουν τοποθετηθεί στο ίδιο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την άλωση της Πόλης! Το ότι κορόιδεψε, απογοήτευσε, κούρασε τον λαό, προκειμένου να τον εξαπατήσει επανειλημμένα το θεωρεί προφανώς προτέρημα και θα το γράψει στο βιογραφικό του για τα πανεπιστήμια που θα τον καλούν κατόπιν της πρωθυπουργίας του, να δίνει διαλέξεις σαν τον Γιωργάκη, για το πώς εξαπατάς τον λαό προκειμένου το 2016 μια χούφτα παράσιτα να καρπώνονται τον πλούτο που αυτός παράγει!

Η «ελληνική λύση» στην «κρίση της σοσιαλδημοκρατίας»

Σοσιαλδημοκρατικοποίηση ΣΥΡΙΖΑ: Το... «γόνιμο» έδαφος και το σημείο τομής
Αυτό που έχει σημασία να δει κανείς, είναι ότι όλες αυτές οι εξελίξεις, η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αμεσότερη σύνδεσή του με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία , δεν είναι μια εξέλιξη που προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη. Ισα - ίσα: Είχε και έδαφος να πατήσει και φυσικά, μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη του συστήματος να καλύψει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο «πρόγονός» του ο ΣΥΝ, είχε σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, πρόγραμμα «εξανθρωπισμού» του καπιταλισμού, από όταν ήταν ένα μικρό οπορτουνιστικό κόμμα: Πρόβαλλε με διάφορους τρόπους τη δυνατότητα να μπει τάχα «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του, τη δυνατότητα να μετατραπεί η ΕΕ σε... «Ευρώπη των Λαών» κ.ο.κ. Το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα, ωστόσο, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - όπως και όλα τα οπορτουνιστικά κόμματα - δεν το παρουσίαζε ως τέτοιο, αλλά ως «ριζοσπαστικό». Ως κόμμα αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από δυνάμεις που προήλθαν σχετικά πρόσφατα από το κομμουνιστικό κίνημα - είτε το 1968, είτε το 1989-1991- είχε τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως κομμάτι του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να «καμουφλάρει» το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα με «ριζοσπαστικές» φρασεολογίες για να ψαρεύει σε θολά νερά.