Σελίδες

23 Οκτ 2012

«Χαλυβουργία» και ... Ζεφύρι

ΔΕΝΔΙΑΣ

«Η αστυνομία πήγε σε άντρα ανομίας, Πήγε στο Ζεφύρι. Η αστυνομία πήγε στη Χαλυβουργία».
Αυτά είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, σε μια συνέντευξη κομμένη και ραμμένη στη λογική της ανάγκης η αστυνομία να εξοπλιστεί, να έχει για παράδειγμα «όπλα των 7,62», «ομάδες κρούσης που θα αντιμετωπίζουν τα καλάσνικοφ» και άλλα τέτοια.
Ταυτίζουν τη «Χαλυβουργία», τους απολυμένους εργάτες που πάλεψαν για το ψωμί της οικογένειάς τους και το μεροκάματο, με τα κυκλώματα διακίνησης όπλων και ναρκωτικών στα οποία συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι και που πίσω τους κρύβονται

ΝΕΤ : Φτώχεια ή πείνα; Δημοκρατία έχουμε! Διαλέξτε...

Η ΝΕΤ για γέλια και για κλάματα...
Ποια δημόσια τηλεόραση και αηδίες τωρα;
Τι κι αν πληρώνουμε εμείς; Η ΝΕΤ δεν είναι Δημόσια, είναι Κρα-τι-κή. Και το Κράτος δεν είναι βέβαια δικό μας. Ειναι γνωστό που ανήκει.

Μεταδίδει λοιπόν όλο το απόγευμα το "θρίλερ" της συνάντησης των πολιτικών Αρχηγών και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάς, να κλαίς ή να  σπάσεις την τηλεόραση. 
Ο ενημερωμένος ρεπόρτερ αλλά και οι εντός στούντιο (Φ.Παπαθεοδώρου, Λ.Κλείτου) είναι μες στα θετικά σχόλια για το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και το κλίμα, το πόσο φανερό είναι το ότι πλέον επιστρέφουν οι επενδύσεις κ.α. αστεία, γελοία και ευφάνταστα.
" Η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο" , "πρέπει να προσέξουμε μην κάνουμε κάποιο λάθος και δεν πάρουμε τη δόση", "ο λαός περιμένει με αγωνία να τα βρούν οι αρχηγοί","τα νέα είναι αισιόδοξα ότι θα βγεί λευκός καπνός(!)" και άλλα ωραία!  

«Χάιλ Χίτλερ»!


«Ζήτω το αστικό κράτος αφού μέσα από τη σαπίλα του γεννιέμαι, τρέφομαι και ανατρέφομαι»!

«Ζήτω οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές αφού αυτούς υπηρετώ, για τα δικά τους τα συμφέροντα και για το δικό τους σύστημα δουλεύω»!

Δείτε τους!


Ενας εσμός βαρύγδουπων εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
Ενας συρφετός από τσανακογλείφτες - «διανοούμενους», ένα εξωνημένο καθηγητικό κατεστημένο που επί τρία χρόνια λιβανίζει τη «σοφία» και την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων.
Ενας θίασος που περιφέρει την αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, πλαισιωμένος από τους χορτάτους απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, τους επιφορτισμένους να προπαγανδίζουν στους νηστικούς τον «πατριωτισμό» της... νηστείας.
Δείτε τους!
*
Ορκίζονται πως... αγωνιούν για τον τόπο.
Την ίδια ώρα, μπουκωμένοι αυτοί, αναγκάζουν τους άλλους να ζήσουν χωρίς

Πώς «φουσκώνουν» τη δράση της «Χρυσής Αυγής»


Σε συζήτηση νομοσχεδίου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Γ. Γερμενής είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι εντελώς ανήθικο που κάνει τον τελευταίο καιρό η παράταξη της ΝΔ. Προσπαθεί συνεχώς να εξισώσει τη νόμιμη πολιτική δράση, τον ακτιβισμό της "Χρυσής Αυγής" με την αριστερή βία και τρομοκρατία. Πρόκειται για ύβρη (...) Δεν γίνεται κάποιος λογικός νους, κάποιος άνθρωπος που ζει σε αυτήν τη χώρα να εξισώσει τη δράση Ελλήνων εθνικιστών με τη βία των κάθε λογής κουκουλοφόρων, τρομοκρατών, ορφανών του Μαρξ. Τι έγινε με τους δολοφόνους των εργαζομένων της "Μαρφίν"; Γιατί σταματήσατε την έρευνα; Πώς μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές της "Χρυσής Αυγής" με τους εγκληματίες του ποινικού δικαίου, που βγαίνουν από τα μπλοκ κομμάτων της Αριστεράς και κατακαίνε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, που στέλνουν αστυνομικούς στο νοσοκομείο, με την Αριστερά που κλείνει με το έτσι θέλω λιμάνια, που "μπουκάρει" με το έτσι θέλω σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που πλακώνει στο ξύλο όποιον βαφτίζει απεργοσπάστη;».
***
Πράγματι, η «Χρυσή Αυγή» βρήκε έτοιμο όλο το πολιτικοϊδεολογικό

Ούτε στη «δευτέρα παρουσία»...


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να σηκώσει τις σημαίες των επιχειρηματικών ομίλων και να διεκδικήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τους μηχανισμούς της ΕΕ, προκειμένου τα συγκεκριμένα δάνεια, για τα οποία εγγυάται το αστικό κράτος, να μην επιβαρύνουν λογιστικά το χρέος. Εκτός του ότι παρουσιάζει το χρέος σαν αιτία της κρίσης και των μέτρων, κοροϊδεύει ότι αν οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας από τους μηχανισμούς της ΕΕ, ο λαός θα ζήσει καλύτερα, θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου με αφορμή τις εξελίξεις στο Βόλο


Την ανάγκη να οργανωθεί η συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων της εταιρείας βεβαιώνουν οι εξελίξεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία» μετά από τις αξιώσεις του Μάνεση για μείωση 25% στους μισθούς, στα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Βόλο και Βελεστίνο.
Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε η διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο. 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, το σωματείο καταγγέλλει τον βιομήχανο Μάνεση και καλεί τους χαλυβουργούς του Βόλου: «Να απορρίψουν τις αξιώσεις του βιομηχάνου Μάνεση. Να βγάλουν συμπεράσματα και να μην παραπλανηθούν, για άλλη μια φορά, από κούφια λόγια και υποσχέσεις της εργοδοσίας. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που καλλιεργούν τις αυταπάτες, να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν ενάντια στα μέτρα που πάει να επιβάλει ο Μάνεσης με τις πλάτες που του κάνει η κυβέρνησή του».

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Να οργανωθεί μπλόκο στα μέτρα!


Η ανάγκη να γίνουν γενικές και μαζικές συνελεύσεις παντού αναδείχτηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», καμιά αναμονή, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εντείνουν τη δράση τους, για την οργάνωση του αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, οι ατομικές συμβάσεις, το χτύπημα του εργατικού εισοδήματος, η παραπέρα «ευελιξία», για να αχρηστευθούν στην πράξη οι αντεργατικές ανατροπές. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, δύο μόλις μέρες μετά την πανελλαδική πανεργατική απεργία και αποτίμησε τη μάχη που δόθηκε και την εμπειρία που αποκτήθηκε.

Ο Σαμαράς θα διαγράψει και τον... Σαμαρά;


Οπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός, οι δηλώσεις δεσμεύουν μόνο εκείνους που τις πιστεύουν...
Ας δούμε μερικές τέτοιες «δεσμευτικές» δηλώσεις:
*
1) «Ασφαλώς, για κάποιες προηγούμενες δεσμεύσεις οριζόντιων περικοπών, όπως η νέα περικοπή των ειδικών μισθολογίων, ψάχνουμε να βρούμε - κι έχουμε βρει - ισοδύναμα μέτρα. Ωστε να μη βαθύνει κι άλλο η ύφεση... Ασφαλώς, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος που είχε συμφωνηθεί προ των εκλογών, καθυστερήσεις που πρέπει γρήγορα να επανορθώσουμε. Κυρίως, με εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Οχι με νέα μέτρα...».
(Αντώνης Σαμαράς, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 24/7/2012).
*
2) «Γι' αυτό επαναλαμβάνω συνεχώς: Ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης, όχι μισθοί Βουλγαρίας, όχι άλλη ανοχή στην λαθρομετανάστευση και στο έγκλημα, όχι άλλες αδικίες.