Σελίδες

18 Φεβ 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Πλυντήριο των πάντων

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΛΑ...
Με την υπόθεση Βουδούρη, αλλά και μετά την πρόταση και εν συνεχεία απόσυρση της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ του Καρυπίδη, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τους πάντες και ψαρεύει σε θολά νερά.
Προκαλεί πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι ένας Αμερικανοθρεμμένος αναλυτής - δημοσιογράφος - συγγραφέας, ο Κωνσταντίνος Γρίβας, σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ένοπλες δυνάμεις», είχε το ρόλο του εισηγητή και -όπως ενημερώνει το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ «left.gr»- ανέλυσε την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για μια «γνωσιοκεντρική και ανθρωποκεντρική εθνική άμυνα». Μάλιστα, ο Κ. Γρίβας, είναι μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή του την ιδιότητα έχει δώσει και συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο κόκκινο».
Ποιος είναι ο Κ. Γρίβας; Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Κ. Γρίβας είναι «απόφοιτος προγράμματος υποτροφιών Fullbright για την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ», το οποίο επιβλεπόταν απευθείας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, διετέλεσε «διαλέκτης στο Σχολείο του ΝΑΤΟ στο Oberammergau της Γερμανίας για θέματα διεθνούς τρομοκρατίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2008 - 2009».

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Την αλαζονεία, τον αντικομουνισμό και την προσβολή επιστράτευσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να μην απαντήσει για το αν θα συρρικνωθεί ή όχι το Περιφερειακό Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» Πάτρας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.
Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Υγεία και ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Βλέπεις; Ακούς;… Καταλαβαίνεις; Ε τότε χρειάζεσαι ψυχίατρο!

ALEXIS Ο ΠΑΣΟΚΟΣ...
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία στο «Ακροπόλ», ανάμεσα σε άλλα, προσπάθησε να καλύψει τα ακάλυπτα, να κρύψει τα λερωμένα και άπλυτα του κόμματός του λέγοντας σε όσους τα βλέπουν και τα μυρίζουν ότι χρειάζονται γιατρό!!!
Προέτρεψε σε όσους λένε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιείται» να πάνε «σε ψυχίατρο»!!!
Προσοχή λοιπόν!
Αν είδατε τον Οδ. Βουδούρη, που ψήφισε μνημόνιο και τωρινή συγκυβέρνηση, να χειροκροτεί τον Αλ. Τσίπρα στο «Ακροπόλ», ως υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δίπλα του πολλά παλιά ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αν είδατε τον Αλ. Τσίπρα να χαριεντίζεται με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και να του υπόσχεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αν διαβάσατε τις δηλώσεις του στο Τέξας, τους ύμνους στην αντιλαϊκή πολιτική Ομπάμα, τις διαβεβαιώσεις του «ότι δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες με την ΕΕ»..
Αν ακούσατε τα πολλά ψέματα και τις συνεχείς κωλοτούμπες των ηγετικών του στελεχών για το χρέος, τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.

Κάλπικα διλήμματα απάτες και αυταπάτες Τσίπρα

Ομνύοντας στην ...ΕΠΟΝ ξεκίνησε την ομιλία του στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, εξυμνώντας τον Μπερλίνγκουερ την έκλεισε, και στο ενδιάμεσο επιτέθηκε στο ΚΚΕ με τον άτιμο τρόπο που ο οπορτουνισμός ξέρει, συκοφαντώντας, αφού βεβαίως έστειλε τα απαραίτητα μηνύματα εκεί που έπρεπε για το πώς η τοπική διοίκηση στα χέρια των «νέων και άφθαρτων» του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά σαν μοχλός εκτίναξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας μέσω της «παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Φρόντισε μάλιστα να θέσει και το σχετικό κάλπικο δίλημμα: «Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο: Θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή; 'Η θα χαράξουμε όλοι μαζί ένα νέο δρόμο, με πρωτογενές πλεόνασμα ...ανάπτυξης με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της;», ρώτησε εξωραΐζοντας τον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του.

Χωρίς καμουφλάζ

Στην πρόσφατη εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο πλαίσιο των χαριεντισμών ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και στον Δ. Δασκαλόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχθηκε ότι ο Γ. Σταθάκης θα είναι ο υπουργός Οικονομικών σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώντας μάλιστα το χρίσμα απ' τον πρόεδρο του ΣΕΒ, τον ρώτησε αν θέλει να τον φορολογεί στην παραγωγή ο Στουρνάρας ή στα κέρδη ο Σταθάκης, προσθέτοντας αστειευόμενος ότι «θα είναι πολύ άγριος». Το πόσο «άγριος» θα είναι ο Σταθάκης προκύπτει σαφέστατα απ' τη στρατηγική του κόμματός του για διαχείριση του καπιταλισμού με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

ΜΚΟ με κρατικό χρήμα και δράση στο Ιράκ

Η υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IMI (International Mine Initiative - διεθνής πρωτοβουλία για τις νάρκες) - η δράση της οποίας στο Ιράκ είχε καταγγελθεί μέσα από το πρώτο θέμα του «Ριζοσπάστη» στις 13 Δεκέμβρη του 2003 - ήρθε και πάλι χτες στη δημοσιότητα καθώς κατά του προέδρου της και συνεργατών της ασκήθηκε δίωξη για ζημιά που προξένησαν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Αλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και σήμερα εντεταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.
Στις 12 Δεκέμβρη του 2003 ο «Ρ» είχε διατυπώσει πρωτοσέλιδα ερώτηση για τη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης καθώς στον διεθνή Τύπο είχαν εμφανιστεί φωτογραφίες στελεχών της με λεζάντα ότι πρόκειται για Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ. Την επομένη, 13 Δεκέμβρη, ο «Ρ» αποκάλυψε ότι πρόκειται για την ΙΜΙ και επανήλθε στις 14 Δεκέμβρη με περισσότερα στοιχεία. Στις 17 Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου βουλευτές του ΚΚΕ ρώτησαν ευθέως τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση.

Την απάτη της ΜΚΟ για το Ιράκ είχε αποκαλύψει από το 2001 το ΚΚΕ - Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στον «AΝΤ1» (VIDEO)



Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του «AΝΤ1» και στον Γιώργο Παπαδάκη έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σχετικά με την αποκάλυψη για απάτη 9 εκατομμυρίων ευρώ από ΜΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Λ. Κανέλλη υπενθύμισε ότι το θέμα είχε αποκαλύψει το ΚΚΕ από το 2001,

Ομιλία του Γ. Πέρρου στο Βύρωνα (VIDEO)



Γέμισε ο κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» στο Βύρωνα κατά την ομιλία του Γιώργου Πέρρου, μέλους της ΚΕ και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Πάλμος, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα του ΚΚΕ (Δείτε εδώ βίντεο)
Ο Γιώργος Πέρρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους για τους οποίους πρέπει ο λαός να ψηφίσει το ΚΚΕ,