Σελίδες

25 Απρ 2013

Η ΚΟΛΟΒΗ ΑΛΕΠΟΥ (Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΣ) ΘΕΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΟΛΟΒΕΣ...

Ο κ. Θ. Καρτερός δεν εννοεί να κάτσει στ’ αυγά του και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. 
Με άρθρο του στην «Αυγή» ωρύεται γιατί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του στη συγκέντρωση για τη στρατιωτική δικτατορία στις 22 Απρίλη αναφέρθηκε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού και ταυτόχρονα στα διδάγματα για τη σημερινή εποχή, κάνοντας κριτική στην πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Φυσικά, στο άρθρο του ενοχλείται ιδιαιτέρως για την κριτική που κάνει το ΚΚΕ στην αστική διαχείριση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο ίδιος να ξεχνάει ή να θεωρεί τιμή του την αποκήρυξη του παρελθόντος του και να κάνει συνεχώς δηλώσεις μετανοίας, δεν μπορεί όμως να απαιτεί να γίνουμε όλοι το ίδιο.

Χρυσή Αυγή: Δεν κρύβουν ότι είναι φασίστες, αλλά επιχειρούν να το ωραιοποιήσουν

Ο Μεταξάς με τον Γκέμπελς
«Θέλουμε Μεταξάδες, δε θέλουμε Σαμαράδες», αναφώνησε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Φυσικά, αυτή η θέληση της Χρυσής Αυγής και η λατρεία της στα δικτατορικά καθεστώτα και τους δικτάτορες είναι γνωστή και διακηρυγμένη και δεν περιορίζεται στο πρόσωπο του δικτάτορα φασίστα Μεταξά, αλλά και στη χούντα του ’67, για να περιοριστούμε στην ελληνική ιστορία. Γιατί οι χρυσαυγίτες είναι θαυμαστές και του Φράνκο, του Ισπανού φασίστα δικτάτορα και του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος, με πάμπολλα εξώφυλλα του περιοδικού τους αφιερωμένα στους ναζί.

Ο οπορτουνισμός του ΣΥΝ... και οι «επενδύσεις» στη Μανωλάδα...

Οι παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από διάφορα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις παραγωγής, οι προσπάθειες των βουλευτών του να τοποθετούνται με κριτήριο μια επόμενη επανεκλογή τους, οι επιλογές του κομματικού τους επιτελείου, συνολικά, να δείχνουν ότι κινούνται μέσα στο ανεκτό από την οικονομική ολιγαρχία τόξο αντιπαράθεσης, πολύ συχνά όχι μόνο δεν έχει τα αναμενόμενα, για το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελέσματα, αλλά βγάζει στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο, τις επιλογές και τις απόψεις που κυοφορούνται μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα.

Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον καιροσκοπισμό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τον άκρατο οπορτουνισμό, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει ποικιλόμορφες σκοπιμότητες, ταυτίζεται ακόμα με τις πιο σκοτεινές πλευρές της δράσης των καπιταλιστών, αποτελούν οι φραουλοφυτείες της νέας Μανωλάδας.

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αντεργατική διάταξη


Να αποσυρθεί η απαράδεκτη προωθούμενη από την κυβέρνηση διάταξη για απαγόρευση της δυνατότητας των δικαστηρίων να αποφασίζουν με προσωρινές διαταγές και κύρια ασφαλιστικά μέτρα την παραμονή των εργαζομένων στη θέση εργασίας τους, όταν απολύονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, απαιτεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι απαράδεκτη η προωθούμενη από την κυβέρνηση διάταξη, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, για την απαγόρευση και τον περιορισμό της δυνατότητας των δικαστηρίων να αποφασίζουν με προσωρινές διαταγές και κύρια ασφαλιστικά μέτρα την παραμονή των εργαζομένων στη θέση εργασίας τους, όταν απολύονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Εξίσου απαράδεκτη είναι και η μείωση μέχρι το μισό του ποσού των εργατικών απαιτήσεων που μπορούν να επιδικάσουν προσωρινά τα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να διαλέξει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής (VIDEO)




Για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και βελτίωση των

Γερμανικές οφειλές: Αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα, τώρα σφυρίζουν... «κλέφτικα»!


Πολλή... «λεβεντιά» έχει πέσει τελευταία, με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ολοι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για το ζήτημα, που το έκρυβαν κάτω από το χαλί, που θεωρούσαν περίπου «γραφικούς» όσους το κρατούσαν και το κρατούν ζωντανό, που η βασική τους σχέση με το θέμα ήταν ότι είχαν... χάσει τα σχετικά έγγραφα, παρελαύνουν τώρα μπροστά από κάμερες και μικρόφωνα για να παραστήσουν ο καθένας με τον τρόπο του τον... Πρέκα στη γνωστή ταινία.
Μέχρι και ο Βενιζέλος εμφανίστηκε να δηλώνει ότι, αν σε κάποιον χρωστάμε την ανακίνηση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, αυτός είναι το... ΠΑΣΟΚ!
*
Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια, ξεκινώντας από τις οφειλές αυτές καθ' αυτές.