Σελίδες

10 Ιουν 2012

Τέλος για την "κυβέρνηση Αριστεράς" από τον ΣΥΡΙΖΑ ...




Μιλούν πιά για "κυβέρνηση  της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά" με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων

Χωρίς θορύβους, ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες ο στόχος για μια "Αριστερή διακυβέρνηση" πάνω στον οποίο βασίστηκε η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται μια βδομάδα πριν τις εκλογές. 

Η "κυβέρνηση της Αριστεράς" που προβαλόταν ως "η ελπίδα", που υποτίθεται δεν ήθελε να δει το ΚΚΕ και "αρνιόταν επίμονα τη συνεργασία σε αυτήν",

Στο προσκήνιο η αφρόκρεμα της αντιδραστικής προπαγάνδας


Η τραμπούκικη επίθεση του Χρυσαυγίτη υποψήφιου βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για να επανέλθει στο προσκήνιο όλο το «ανφάν γκατέ» της αντιδραστικής αστικής προπαγάνδας που το έχουμε απολαύσει και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Ετσι, τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να ξαναζεστάνουν διάφορες θεωρίες που στόχο έχουν την υπονόμευση του λαϊκού κινήματος, την καλλιέργεια ψυχολογίας απέχθειας του λαού στη διεκδικητική πάλη. Και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους καλλιεργώντας συνειρμούς ότι τέτοιες «βίαιες» ενέργειες είναι απόρροια της ψυχολογίας που αναπτύσσει η ταξική πάλη. Η εφημερίδα «Νέα», π.χ., αλλά και άλλοι, στο όνομα του ότι διάφορες δυνάμεις υποθάλπουν και ενθαρρύνουν δράσεις, όπως τα γιαουρτώματα, που θεωρούν ότι προβοκάτσιες τύπου «Μαρφίν» ή τα χτυπήματα αστών πολιτικών, που οργανώνονται από κράτος - παρακράτος σε αγαστή συνεργασία, είναι απόρροια των αγώνων, συσχέτισαν όλ' αυτά με την τραμπούκικη χρυσαυγίτικη δράση, 

Συντονισμένη η επίθεση στο ΚΚΕ


Οσο πλησιάζουν οι εκλογές της 17ης Ιούνη, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, με τα οποία τα αστικά επιτελεία αποκαλύπτουν ότι επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Οι επιθέσεις ενάντια στο Κόμμα, πάντα με αθλιότητες και ψέματα, επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, απέναντι στην ξεκάθαρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, με βάση τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, κοινωνικο-οικονομική πρόταση και τους επεξεργασμένους στόχους πάλης που πρέπει να διεκδικεί η εργατική λαϊκή οικογένεια. Η αστική τάξη έχει ζόρια. Είναι θορυβημένη από την έκταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, που επιτάσσει λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων. Επιχειρεί να εγκλωβίσει την οργή του λαού, αναδιατάσσοντας το πολιτικό της προσωπικό, αναθέτοντας νέους ρόλους σε πολιτικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους καλλιεργούν φρούδες ελπίδες και προσδοκίες.
Απέναντί τους έχουν μόνο το ΚΚΕ. Που δείχνει την καπιταλιστική κρίση και τις νομοτέλειές της, αποκαλύπτει το ρόλο των κομμάτων - πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών,

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα, οι τραπεζίτες...


Βγαλμένοι μέσα από τα μνημόνια και τις αλλεπάλληλες επικαιροποποιήσεις τους είναι οι «άμεσοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των τραπεζών». 
Απάτη ολκής, κατάμουτρο φτύσιμο απέναντι στα βάσανα του λαού είναι επίσης και οι ρυθμίσεις που υπόσχονται στα υπερχρεωμένα στις τράπεζες λαϊκά νοικοκυριά. Στην ολότητά τους, εφαρμόζονται στην πράξη, ήδη προβλέπονται στο νόμο της Κατσέλη για τα τραπεζικά δάνεια, που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου).
1. «Τράπεζες στην υπηρεσία της κοινωνίας, μοχλός ανάπτυξης». Αυτή είναι η αξιολόγηση και ο διακηρυγμένος στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά απολύτως πρωτοτυπία. Απλά αναμασήματα της επιχειρηματολογίας, με την οποία τα άλλα αστικά κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και οι κυβερνήσεις τους, από κοινού με την τρόικα και τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, έκαναν τη δουλειά τους, διεκπεραίωναν τις υποθέσεις των μονοπωλίων αποκοιμίζοντας λαϊκές συνειδήσεις, κοροϊδεύοντας τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου. Από τέτοια και άλλα διαμάντια λάμπει και το πρόγραμμα των φωστήρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να και ποιοι είναι οι «άμεσοι στόχοι στον τομέα των τραπεζών»:

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή τη συζήτηση για τον ΚαSSιδιάρη.

Του Χρήστου Αγγελόπουλου υπ. βουλευτή του ΚΚΕ στην ΑΧΑΪΑ

Με αφορμή τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τη «Χρυσή Αυγή» (Χ.Α.). αξίζει να τεθούν ορισμένες πλευρές για προβληματισμό.
-Ισχυρίζονται ορισμένοι και αναπαράγεται από τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να καταδικαστεί η βία από όπου κι αν προέρχεται, ότι το επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της βίας που αναπτύσσεται γενικότερα ενάντια στους πολιτικούς, ότι αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Ωραία εύηχα λόγια. Όμως κρύβουν μια παγίδα που ουσιαστικά έχει στόχο να αθωώσει τη δράση της ναζιστικής συμμορίας που λέγεται Χ.Α.
Με τη καταδίκη συλλήβδην της «βίας» ζητούν ταυτόχρονα την καταδίκη και εργατών και του λαού όταν διεκδικούν το ψωμί και τον ιδρώτα που τους