Σελίδες

16 Ιουλ 2013

Το μέλλον της νεολαίας δεν είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που είναι άνεργοι ή που βολοδέρνουν από την ανεργία στην κακοπληρωμένη ανασφάλιστη δουλειά και πάλι πίσω στην ανεργία το άκρως προκλητικό άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Παπαχατζή, που υπογράφει με την ιδιότητα του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού στη συμβουλευτική εταιρεία «Ανάδειξη», στο σημερινό «Έθνος».
Ο εν λόγω κύριος κάνει μια ...φιλότιμη προσπάθεια να διώξει από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα την ευθύνη για την ανεργία και να

Κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ...

ΔΕΛ-ΑΣΤΙΚ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αριστερή κυβέρνηση, γράφει ο Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «Εθνος», 15/7/2013. Αποκαλύπτει, όμως, ταυτόχρονα και το πώς ένα στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αντικαπιταλιστική τάχα πολιτική, αντιμετωπίζει ένα κόμμα που σοσιαλδημοκρατικοποιείται ταχέως, προετοιμαζόμενο, όπως έδειξε και το συνέδριό του, να δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια ότι μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του συστήματος των αστών. Γράφει: «Ανεξαρτήτως του συνθήματος περί "κυβέρνησης της Αριστεράς", το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι αντανακλά τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ερώτημα που αφορά τους πάντες θα τεθεί επί τάπητος: μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή;... Μια κυβέρνηση συνεργασίας με ηγεμονική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μας, αποκλείεται να είναι αριστερή... Οι λόγοι αυτής της εκτίμησης είναι πολλοί: 

Θ. Παφίλης: Καμία προστασία του λαού από το αστικό σύνταγμα (VIDEO)




Ομιλία για το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου
Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο, ενώ κατά τη σχετική συζήτηση δημιουργήθηκε κλίμα έντασης με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ




Ιδιαίτερα μαζική η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Εφαλτήριο για νέους αγώνες (ΦΩΤΟ - VIDEO)




Σε 65 πόλεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που απειλεί να συντρίψει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων όπου κι αν δουλεύουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων, με τις νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, τις νέες φορολογικές