Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Τα ψέματα τέλειωσαν ...«Πάνω από την οροφή της σύμβασης καμία διασφάλιση».
Η φράση αποδίδεται στον Βενιζέλο (από το δελτίο του «Mega») και δηλώνει ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Ηδη είναι γνωστή η επιδίωξη για μετατροπή κάθε Συλλογικής Σύμβασης σε ατομική.
Είχε προηγηθεί η «Καθημερινή», που από το πρωί χτες ανακοίνωσε πανηγυρικά πως έρχονται μέτρα πρωτόγνωρα.
***
Για την εργατική τάξη, επίσης, έχουν ξεπεραστεί τα όρια. Επείγει, είναι όρος ζωής για την αμέσως επόμενη μέρα, ο γενικός ξεσηκωμός. Ο,τι προβλέπεται από τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι κάτι που θα συμβεί κάποτε, αλλά τώρα αμέσως. 

Αυτοί είναι οι εκβιαστές!Λύσσαξε και χτες ο ΣΚΑΪ για τα «υψηλά μεροκάματα» που «ερήμωσαν» τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και «διώχνουν τους εφοπλιστές» πελάτες, που δε θέλουν να «μοιράζονται την περιουσία τους με το ΠΑΜΕ», το οποίο δρα σαν «εκβιαστής» των εργολάβων στη Ζώνη. 
Η διαστρέβλωση και η ψευτιά στην υπηρεσία μιας άθλιας προπαγάνδας, που δε στοχεύει μόνο τους εργάτες και τους άνεργους στο Πέραμα, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης, την οποία εκβιάζουν για να ρίξει ακόμα πιο κάτω τις απαιτήσεις της, στη λογική του «γίνε δούλος για να έχεις δουλειά». 
Το ΠΑΜΕ, λένε, διώχνει τα καράβια από τα καρνάγια, γιατί παλεύει για υψηλά

ΠΑΜΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης μπροστά στη γενική απεργία στην ΙταλίαΣε γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκεται σήμερα η Ιταλία ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Μπροστά στην απεργία, το ΠΑΜΕ απέστειλε χτες στους εργαζόμενους και το λαό το εξής μήνυμα αλληλεγγύης:
«Tο ΠΑΜΕ, το οποίο εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη της Ιταλίας, μπροστά στην Γενική Απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 27 Ιανουαρίου ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απάντηση σε ψευδολόγημα της «Αυγής»Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και την κακή του μέρα.
Αυτό ταιριάζει γάντι στον ΣΥΝ, την «Αυγή» και το άρθρο του Γ. Μπουρνούς, στις 21/1/2012, με τίτλο «Οταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον Περισσό, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Το άρθρο αξιώνει να απαντήσει στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που καταγγέλλει την εκλογή στη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου του προέδρου της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Σουλτς με τις ψήφους των σοσιαλδημοκρατών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων αλλά και βουλευτών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

Αυτός - σίγουρα - το διάβασε...
«Το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο» είχε δηλώσει μετά την ψήφισή του ο αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και νυν αντιπρόεδρος του Παπαδήμου, ο Θ. Πάγκαλος.
Μάλιστα, ο κύριος αντιπρόεδρος σε συνέντευξή του («Καθημερινή», 27/11/2011), υπεραμυνόμενος της... «ευλογίας», όταν του τέθηκε η ακόλουθη ερώτηση
«Είχατε πει ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε (...);»,
απαντούσε:

Εχουν ήδη χρεοκοπήσει το λαό...
ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΘΡΙΛΕΡ του PSI συνεχίζεται! 
Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι διεξάγονται απίστευτης σκληρότητας διαπραγματεύσεις, με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο να βαράνε χέρια στα τραπέζια...
Να είστε σίγουροι, πάντως, πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αποκλείεται να το ονομάσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από «επιτυχία».
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν σκέφτονται να διοργανώσουν και παρέλαση στα πρότυπα της αρχαίας Ρώμης, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας να τριγυρίζουν στην Αθήνα δαφνοστεφανωμένοι.
Κι όλα αυτά γιατί; Για να έχει, λένε, ο προϋπολογισμός λιγότερους τόκους να αποπληρώσει, άρα περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και οι τράπεζες μεγαλύτερη ρευστότητα για την «πραγματική οικονομία» (μετά την ανακεφαλαιοποίηση, που εμείς, φυσικά, θα πληρώσουμε).
Τι εννοούνε, όμως, με αυτό; 
Απλούστατο: Τα χρήματα του προϋπολογισμού «για την ανάπτυξη» να πάνε στους κατασκευαστές για δρόμους, στους εφοπλιστές για δρομολόγια πλοίων και στους βιομήχανους για επιδοτήσεις παντός είδους.

Οι κωλοτούμπες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑΣτις 6/5/2011, στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έλεγε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:«Γιατί δεν παραδέχεστε την αποτυχία του μνημονίου, γιατί δεν το βλέπετε για να το παραδεχτείτε». Στις 27/5/2011, σχολιάζοντας την τότε συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου». Μιλώντας στις 5/7/2011 στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Αθήνα, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς στους στόχους του». Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις αναφορές του Τσίπρα στην «αποτυχία» του Μνημονίου. Το οποίο, όμως, κάθε άλλο παρά απέτυχε στην πραγματικότητα, αφού ο λόγος που φτιάχθηκε απ' την κυβέρνηση και την τρόικα, ήταν να υλοποιηθούν τα προαποφασισμένα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Προσέξτε τώρα

ΟΧΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
«Είμαστε συνταξιδιώτες σ' ένα πλοίο που βουλιάζει», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, απαιτώντας τη θυσία των μισθών, των Συλλογικών Συμβάσεων και την υποταγή των εργαζομένων, προκειμένου οι μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν κέρδη. Συνταξιδιώτες ήταν και στον «Τιτανικό» οι επιβάτες της πρώτης θέσης με αυτούς της τρίτης, αλλά για τους τελευταίους δεν περίσσεψαν βάρκες.
Το ψευδεπίγραφο και εκ του πονηρού, θεώρημα της «ίδιας» μοίρας, - όπως και του παρεμφερούς, της ίδιας «ρότας» - καταρρίπτεται όμως και για πολλούς άλλους λόγους. Δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση ανάμεσα στο πορτοφόλι ενός τίμιου εργάτη και αυτό του αφεντικού του. Η εργατιά είναι ταγμένη να δημιουργεί, η πλουτοκρατία να εκμεταλλεύεται το μόχθο του εργάτη.


Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που η ευρωενωσιακή πολιτική δημιούργησε τις βάσεις για την εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη του καπιταλιστικού κέρδους,

Σπείρα τοκογλύφων ...Τι είναι η τοκογλυφία;
Η τοκογλυφία - το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα τα κανάλια που μεταδίδουν υπό μορφή σίριαλ τα περί της σπείρας στη Θεσσαλονίκη - είναι συνώνυμη με την πιο αισχρή εκμετάλλευση του ανήμπορου.
Είναι ένας επονείδιστος εκβιασμός. Μια αφαίμαξη έως φυσικής εξόντωσης του αδύναμου από τον ισχυρό. Είναι μια πορεία προς την καταστροφή για όποιον μπλεχτεί στα δίχτυα των τοκογλύφων, που λειτουργούν ως μαφία, ως γκάνγκστερς, ως τραμπούκοι
Είναι αλητεία και απανθρωπιά μαζί.
*
Και το θύμα των τοκογλύφων - που προφανώς δεν έπεσε στα νύχια των τοκογλύφων από χόμπι αλλά από ανάγκη - τι είναι; 
Μα αυτό που προφανώς είναι: Θύμα.
Δεν νοείται, και άλλωστε δεν το είδαμε από κανέναν από τους δακρύβρεχτους τηλεπαρουσιαστές ή τους σχολιαστές της υπόθεσης της Θεσσαλονίκης να τα βάζει με το θύμα.