Σελίδες

23 Σεπ 2012

Για την Κομματική Οικοδόμηση

Για να μπορεί να προωθηθεί η στρατηγική του Κόμματος αποτελεσματικά, να γίνει το Κόμμα ικανό να κατευθύνει την εργατική, λαϊκή, την ταξική πάλη στο στρατηγικό του σκοπό και στόχο, απαιτείται μαζική στρατολογία εργατών, νέο αίμα να μπει στις γραμμές μας, πραγματική διείσδυση στους χώρους δουλειάς, πρώτ' απ' όλα των εργοστασίων, των μονοπωλιακών ομίλων στρατηγικής σημασίας. Είναι αυτοί οι χώροι δουλειάς που θα γίνουν τα μετερίζια της ταξικής πάλης για τη νέα εξουσία. Αρα το μόνιμο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλες τις ΚΟΒ είναι πόσους νέους κομμουνιστές θα αναδείξουν σε βάθος χρόνου, γιατί δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη διαδικασία.
Η σωστή διάταξη και αναδιάταξη των κομματικών δυνάμεων βοηθάει, ενισχύει τη δουλειά της οικοδόμησης του Κόμματος. Δεν μπορεί όμως από μόνη της να λύσει τα προβλήματα. Απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις επίσης πολύ σημαντικές.

Ολοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ!


Την Τετάρτη κανείς στη δουλειά, όλοι διαδηλώνουμε ενάντια σε όσους διαχειρίζονται την κρίση για να σώσουν το κεφάλαιο και καταστρέφουν το λαό

Ολοι την Τετάρτη στην απεργία! 
Με το ΠΑΜΕ να στείλουμε βροντερό το μήνυμα: 
«Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία»! Να νεκρώσουμε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, γιαπιά, υπηρεσίες, σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την τεράστια δύναμη που τους δίνει η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση για να διασώσει το κεφάλαιο και γι' αυτό οδηγεί το λαό στον γκρεμό.

O καλύτερος «προστάτης»... του συστήματος της εκμετάλλευσης


Το χαρακτήρα της ως ναζιστικού, φασιστικού, ρατσιστικού (με αιχμή μάλιστα το χρώμα του δέρματος) και απολύτως συστημικού μορφώματος επιβεβαιώνει καθημερινά η «Χρυσή Αυγή».
Η ΤΟ Καρδίτσας της «Χρυσής Αυγής» με κλιμάκιο λοιπών φασιστοειδών από την Καρδίτσα εμφανίστηκαν στην ετήσια εμποροπανήγυρη των Τρικάλων την Κυριακή 16/9. Κατά ανακοίνωσή τους, «σκοπός της παρέμβασης ήταν να ενημερωθούν οι Τρικαλινοί πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες μικρέμποροι από τη μάστιγα του παρεμπορίου και της παραοικονομίας (...) Δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν κάθε χρόνο προς τρίτες χώρες, στερώντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας και ρευστότητα στην ελληνική αγορά».
Ακολούθως εμφανίζονται ικανοποιημένοι καθότι ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί καταστολής: «Εντύπωση, επίσης, μας προκάλεσε και το γεγονός των αυξημένων ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, όσον αφορά τους παράνομους μικροπωλητές, για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας της εμποροπανήγυρης». Ωστόσο, δεν τους φτάνει καθώς «δεν ήταν αρκετό, για την αποκρουστική εικόνα που παρουσίαζε η εμποροπανήγυρη, με δεκάδες αλλοδαπούς να έχουν εξασφαλίσει άδειες από νωρίς».
Δεν είναι, λοιπόν, οι «παράνομοι» μικροπωλητές και το «παρεμπόριο» που τους

Στο απόσπασμα οι αυτοαπασχολούμενοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση, οι αστικές εφημερίδες και τα κανάλια, συντονίζονται για να στρώσουν το έδαφος για αντιλαϊκά μέτρα. 
Το έργο το έχουμε ξαναδεί τόσες φορές στο παρελθόν, που το χιλιοπαιγμένο σενάριο, καταντά μονότονο και ανούσιο. Τα χάλια της οικονομίας φορτώνονται εναλλάξ πότε στο ένα λαϊκό στρώμα και πότε στο άλλο, «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή, σε διάφορες παραλλαγές. Η αστική τάξη και τα μονοπώλια στο απυρόβλητο, η αντιλαϊκή πολιτική καθαγιάζεται και τα βάρβαρα μέτρα βαπτίζονται, δήθεν, αναγκαία και σωτήρια. Το ίδιο έργο ξαναπαίχτηκε τη βδομάδα που μας πέρασε με τίτλο «η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών», και μάλιστα κλήθηκαν και ερευνητές από το Σικάγο να λουστράρουν το σενάριο. Και πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους, να και τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους στο πιάτο. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι που μας ενδιαφέρουν, αλλά αξίζει τον κόπο να αποκαλύψουμε και πώς σερβίρονται.
Η ...έρευνα και ο κουρνιαχτός των ΜΜΕ
Τι λέει, λοιπόν, η έρευνα από το Σικάγο. Οτι ορισμένοι κλάδοι ελεύθερων

Αγώνες χωρίς θυσία!!! Η «αριστερή απάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ στην καπιταλιστική κρίση


Τελικά η «αριστερή απάντηση» στην ανασύνταξη του κινήματος και στην καπιταλιστική κρίση βρέθηκε!
Βρίσκεται στο σύνθημα που λανσάρουν εδώ και μέρες οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους τόπους δουλειάς.
Νέες μορφές πάλης που «να μη χάνουμε το μεροκάματο», «δεν αντέχουμε άλλη απεργία», «αγώνες χωρίς θυσία» κλπ.
Πρόκειται όχι απλώς για ένα σύνθημα, αλλά για μια ύπουλη, διαβρωτική και άκρως επικίνδυνη γραμμή πάλης μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, που πρέπει να απορριφθεί από τους εργαζόμενους με τον πιο αποφασιστικό τρόπο.
Τι σημαίνει αγώνες χωρίς θυσία, αγώνες που να μη χάνουμε το μεροκάματο;
Πολύ απλά καμιά οργάνωση του αγώνα, καμιά αντίσταση, καμιά απεργία στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στους τόπους δουλειάς.

Οι εξετάσεις στο σύστημα


Δήλωση Αλέξη Τσίπρα: Υπάρχουν δυο πολιτικές για την Ελλάδα. Η μια είναι η πολιτική του Μνημονίου. Η άλλη είναι η ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση ενός αντιμνημονιακού προγράμματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω απ' αυτές τις διφορούμενες λέξεις πάσης ερμηνείας, κρύβεται η πρόθεση στήριξης του ελληνικού καπιταλισμού. Λέξεις που θα ζήλευε κι ο πιο περίτεχνος αστός πολιτικός. Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν κοινωνικο-οικονομικά συστήματα. Υπάρχει μόνο η κρίση πολιτικής επιλογής ενός κυβερνητικού προγράμματος εντός του πλαισίου του ελληνικού καπιταλισμού. Το πρόβλημά του δεν είναι η απαλλαγή του λαού από την αθλιότητα του καπιταλισμού. Το πρόβλημά του είναι η σωτηρία του σε μια «λελογισμένη» μορφή. Η κρίση γι' αυτόν είναι η ευκαιρία που οδηγεί στη «ριζοσπαστική» του ανασυγκρότηση.
Ως σύγχρονος σοσιαλδημοκράτης, αρνείται ακόμη κι εκείνη τη σοσιαλιστική φορεσιά που φορούσαν οι πολιτικοί του πρόγονοι «Κυριακάς και εορτάς». Σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ τον έχουν πρώτη είδηση σε μια υποτιθέμενη κόντρα με τον Α. Σαμαρά. Αξίζει εδώ να παρατηρηθεί η ταυτόχρονη απόλυτη εξαφάνιση του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ. Η αστική τάξη με τα φερέφωνά της πάει στον Παράδεισο. Η φωνή των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού πολίτη πνίγεται στα αζήτητα.

Οι επαγγελματίες βλάκες: η περίπωση του Αθ. Διαμαντόπουλου των "ΝΕΩΝ"


Όπως είναι γνωστό και διατυπωμένο άριστα από τον Ευάγγελο Λεμπέση, στο μνημειώδες έργο του, «Η τεράστια σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω κοινωνικώ βίω», η βλακεία είναι ανίκητη. 
Δεν πρέπει να τα βάζεις με τους βλάκες για δύο λόγους:
 
α).
 Γιατί αν τα βάλεις με τους βλάκες πρέπει να πέσεις στο επίπεδό τους… 
β). Γιατί ακόμα κι αν πέσεις στο επίπεδό τους, οι βλάκες έχουν τόση προϋπηρεσία στη βλακεία που πάλι θα σε νικήσουν στον τομέα της βλακείας…

Τι να απαντήσεις, π.χ. σε αφοριστικά κλισέ του τύπου: «Είσαι αμετανόητος αριστερός»!!!

Οριζόντια περικοπή νοημοσύνης...


Πέρυσι τέτοιες μέρες τολμούσα να σηκώσω στο «ιερό» βήμα της Βουλής των Ελλήνων μια φραντζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα. Αυτοί που δάγκωσαν το βυζί της μάνας τους για να συλλέξουν τρομοκρατημένα ψηφαλάκια, κάτι προοδευτικάριοι που πήγαν μάλιστα και καλά στις εκλογές, θυμάμαι να γράφουν στην εφημερίδα τους πως δεν ξέρουν πού βρήκα φραντζόλα με 0,60!... Οι τιμολογητές των βασικών ειδών διατροφής, για τους οποίους ως κεφάλαιο τα σύνορα είναι παγκοσμίως ορθάνοιχτα και τα λεφτουδάκια τους θηριωδώς μεταναστεύουν όπου οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι, τώρα κάνουν εράνους και χρηματοδοτούν καμπάνιες «αλληλεγγύης». Τα φασισταριά καραδοκούσαν την ώρα και τη στιγμή που θα σταματάνε τις απεργίες στις γαλακτοβιομηχανίες, αντικαθιστώντας τους τυχόν αλλοδαπούς εργάτες με Ελληνες, αλλά εκβιάζοντας το μεροκάματο να παραμένει στην πακιστανική του τιμή για την τιμή της πατρίδας των επιχειρηματιών και με την ευλογία της μητροπολιτικώς ιδιόκτητης Παναγιάς τους. Νομιμοποίηση ψήφου...
Υστερα ήρθε το υστερικό υπόδικο ανθρωποειδές, με διαβατήριο το χαστούκι, να ανεβαίνει στο ίδιο «ιερό» βήμα και να ξερνάει άρτο και θεάματα, συγκρουόμενο αυτοκινητάκι στο τροϊκάνικο λούνα παρκ όπου σωφάρει με μαεστρία ο ωραίος που αφίππευσε του αγιωργήτικου αλόγου και τώρα βολεύεται μ΄ένα σαμάρι κι ένα