Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΑΠ κατέβασε πανό της ΚΝΕ κατά της Χρυσής Αυγής


Η Νομαρχιακή Οργάνωση Σερρών της ΚΝΕ καταγγέλλει την παράταξη της ΔΑΠ, μέλη της οποίας κατέβασαν πανό της ΚΝΕ κατά της Χρυσής Αυγής και το πέταξαν στα σκουπίδια, απειλώντας παράλληλα πως θα κατεβάσουν και τα υπόλοιπα πανό και αφίσες της ΚΝΕ.
Ολόκληρη η καταγγελία:
«Η ΔΑΠ με τις πράξεις της καλύπτει τις δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Την προηγούμενη εβδομάδα στο ΔΣ δεν καταδίκασαν τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά τη βία από όπου και αν προέρχεται, τσουβαλιάζοντας με αυτό το τρόπο τις φασιστικές και δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής με τον οργανωμένο αγώνα των εργατών, των αγροτών, των φοιτητών και των νέων ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επικίνδυνοι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες


Χυδαία επίθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΜΕ Δημοσίου

Την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη χυδαία επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρώτο μέλημά της (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ» και χαρακτηρίζει αυτές τις δυνάμεις «επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν». 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ;;; ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΑ! ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ!!!

Συχνά-πυκνά ακούμε να κατηγορούν κάποιοι, αθώα ή υποκριτικά,
τη νεολαία ως αδιάφορη για τα τεκταινόμενα...
Πρώτον, δεν είναι όλη η νεολαία αδιάφορη.
Δεύτερον, κι όσον αφορά τούς αδιάφορους ή σε λάθος κατεύθυνση νεολαίους,
θ' απαντήσουμε με κάτι που απ' του λαού το στόμα βγαίνει πάντα αυθόρμητα:
Μ' ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ...
Αυτή η ρήση λοιπόν, έρχεται και κυριολεκτικά κουμπώνει στην περίπτωση που θα διαβάσετε παρακάτω.
Κι αλίμονο στα παιδιά που 'χουν τέτοιους καθηγητές, τέτοιους "δασκάλους",
είτε ως εκπαιδευτικούς στο σχολειό
είτε ως γονείς στο σπίτι...


***
...
3. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για τα εξής που έχουν σχέση με τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ:

Ν. Μόττας - «Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα»: επαναστατική θεωρία ή σοσιαλδημοκρατικός οπορτουνισμός;


Καράκας, 21 Νοέμβρη 2009. Από το βήμα του συνεδρίου του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κραδαίνει ένα βιβλίο – το «Κράτος και Επανάσταση» του Β.Ι.Λένιν. Με το χαρακτηριστικό του ύφος, μπροστά σε 772 συνέδρους, ο πρόεδρος εκφράζει τη συμφωνία του με την κεντρική ιδέα του λενινιστικού πονήματος και συμπληρώνει: «είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα νέο επαναστατικό κράτος από τα κάτω που θα ‘ναι ο αληθινός μηχανισμός για το χτίσιμο του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τσάβες αναφέρονταν δημόσια στην ανάγκη ενός «νέου είδους σοσιαλισμού».
Ο όρος «Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» απηχεί μια πολιτική θεωρία που, περισσότερο από 15 χρόνια τώρα, κυριαρχεί στους κύκλους της λατινοαμερικανικής Αριστεράς. Κατά την πρόσφατη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η θεωρία αυτή «άγγιξε» και ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αριστερής διανόησης και τείνει να γίνει ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους όρους της σύγχρονης πολιτικής θεωρίας. Ως εκ τούτου τίθενται δύο βασικά ερωτήματα: τι πραγματικά πρεσβεύει αυτή η θεωρία και, δεύτερον, κατά πόσο σχετίζεται με τις μαρξιστικές αρχές;

Θ. Παφίλης : Ο φασισμός εξυπηρετεί το κεφάλαιο στα δύσκολα (VIDEO)Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικό και όχι νομικό πρόβλημα, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ήδη οι ποινικές διαδικασίες. Η πραγματική αντιμετώπισή της είναι ο ίδιος ο λαός να την τσακίσει και να την απομονώσει, τόνισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας τον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παφίληςμέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.