Σελίδες

17 Ιουλ 2010

ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ... ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

Καραγκιοζιλίκια...
Σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στις «σωστές τους διαστάσεις», με αφορμή την απόφαση της Ουνέσκο που έδωσε τουρκική υπηκοότητα στον Καραγκιόζη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος δήλωσε προχτές:
«Και τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν θα μπορούν τώρα τα ελληνόπουλα να βλέπουν Καραγκιόζη;»...
Και το θέμα, βέβαια, δεν είναι η υπηκοότητα του Καραγκιόζη, αλλά η αντίληψη που αναβλύζει από τα έγκατα της ΔουΝουΤόψυχης πολιτικής εκείνων που μας κυβερνούν.
Ο «κοσμοπολιστισμός» τους είναι τέτοιος που δεν αποκλείεται να 'ρθει η ώρα που θα μας πουν ότι τους είναι αδιάφορο αν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», από τα σύνορα μέχρι την πολιτιστική κληρονομιά, αρκεί να μας «εξασφαλίζουν» ...διαβατήριο (!) ή ακόμα καλύτερα ένα φτηνό εισιτήριο (!) για να τις επισκεπτόμαστε!
Φυσικά, απόστολοι καθώς είναι του πνεύματος του «ανθρώπου της παγκοσμιοποίησης», δεν θα παραβλέψουν τη σύσταση να απαλλαγούμε από «μικροσύνδρομα ιδιοκτησίας» (!), όπως αρέσκονται να βαφτίζουν τον πραγματικό πατριωτισμό οι μικροπωλητές του «διεθνιστικού» ξεπουλήματος.
Κατόπιν αυτών, ας μην υπάρχει καμία ανησυχία. Οποιας εθνικότητας κι αν είναι ο Καραγκιόζης, τον Χατζατζάρη, με ό,τι αυτός συμβολίζει, δεν πρόκειται να μας τον πάρει κανείς. Φροντίζουν οι καραγκιόζηδες...