Σελίδες

19 Νοε 2013

Ο Μαρξ για τους «Ζορό» και τους …«μαρξιστές»

Δόθηκε το Σάββατο το βράδυ στη δημοσιότητα η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τις
δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο.
Ορισμένες σκέψεις:
1ο) Το μοντέλο του καλοζωισμένου «Ζορό» που αφήνει τη χλιδή του αρχοντικού του για να πάρει εκδίκηση για τους δούλους που... διατηρεί στις φυτείες του, είναι μια εξευγενισμένη μυθιστορηματική και κινηματογραφική φιγούρα. Πλην, όμως, σε συνθήκες πραγματικής ζωής αποτελεί ένα βαθύτατα αντιδραστικό κατασκεύασμα. Η πραγματική ζωή δεν κινείται με βάση τους κανόνες της εικονικής πραγματικότητας. Οι «Ζορό» στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν. Κι όσοι τους υποδύονται υπάρχουν μόνο ως η άλλη όψη του νομίσματος των ταγμάτων εφόδου του υποκόσμου ή των προβοκατόρων με τα κουμπούρια. Η δράση τους που βολεύει αφάνταστα την άθλια θεωρία περί «των δυο άκρων»  - κι αυτό δεν είναι «σενάριο» - έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα:
  • Λειτουργούν ως προβοκατόρικη καρικατούρα της οργανωμένης πάλης με σκοπό την υπονόμευση του λαϊκού κινήματος. Υπηρετούν την επιλογή του συστήματος να συκοφαντηθεί κάθε εστία πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης και κοινωνικής αφύπνισης μέσα από τον ορυμαγδό της τρομο-υστερίας.

Θ. Παφίλης: Κοροϊδεύουν όσοι αναζητούν φιλολαϊκές λύσεις εντός του καπιταλισμού (VIDEO)



«Να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος αν δεν φύγει από την ΕΕ, αν δεν υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και αν δεν πάρει την εξουσία στα χέρια του», ζήτησε από το λαό ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτές πόρτες στο ΠΑΣΟΚ για το καλό του συστήματος και της ΕΕ!

Ανοιχτό κάλεσμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μέχρι σήμερα υπέγραφαν με τα δυο χέρια και υπηρετούσαν «ψυχή και πνεύμα» τις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Είπε στη συνέντευξή του στην «Αυγή»: «Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».
Έτσι, ο Α. Τσίπρας αθωώνει εκ των προτέρων τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι βιώνουν μια «εσωτερική σύγκρουση» μετέχοντας στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, και τους καλεί να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να «ξεπλυθούν» από τις «αμαρτίες» τους!!!