Σελίδες

8 Ιαν 2014

...Έτσι στήνουν ένα κάλπικο δίλημμα παγίδα για τους λαούς: Ευρωσκεπτικισμός ή φιλοευρωπαϊσμός;

Ευρωενωσιακές αναζητήσεις*


Λιγότερη εθνική κυριαρχία, περισσότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειαζόμαστε ένα υπερεθνικό πατριωτισμό, πρέπει να ξαναδώσουμε περιεχόμενο στον όρο «κυριαρχία» εκχωρώντας εξουσίες στα όργανα εξουσίας της ΕΕ, προκειμένου να ασκείται ενιαία οικονομική και δημοσιονομική πολιτική και όχι μόνο νομισματική, όπως μέχρι σήμερα. 
Χρειάζεται ενιαία οικονομική διακυβέρνηση.  

Στην ίδια ρότα συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλο μείγμα διαχείρισης. 

Αυτά καταγράφονται σε αφιέρωμα που έκανε το «Βήμα της Κυριακής» για την ΕΕ και την πορεία της εν μέσω οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, καθώς και τη διέξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, την καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Τώρα θυμήθηκε την «επαναστατική πάλη» ο Χριστόδουλος Ξηρός;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το αστικό κράτος είναι εξορισμού κράτος αυταρχικό, ασχέτως εάν παρουσιάζεται με το μανδύα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Είναι κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής τάξης που βρίσκεται στην εξουσία: της αστικής τάξης. Αυτό το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα για να διαφυλαχθεί η δικτατορία των μονοπωλίων και η κοινοβουλευτική τάξη πραγμάτων πάνω στην οποία χτίζουν την πολιτική χειραγώγηση του λαού. Η δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι όσο "ανεξάρτητη" της επιτρέπουν τα όρια του αστικού χαρακτήρα του κράτους, όσο δεν απειλείται η εξουσία των καπιταλιστών, της αστικής τάξης και του μηχανισμού που αυτή έχει στα χέρια της.

Πάμε τώρα στη «17 Νοέμβρη» και στο Χριστόδουλο Ξηρό που σήμερα πρωταγωνίστησε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Όπως έμαθε όλη η χώρα, αναζητείται ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασμένος για τη συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» καθώς δεν εμφανίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα κατά τη διάρκεια άδειας που έλαβε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Χρ. Ξηρός δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 8ήμερης άδειας που είχε λάβει από την 1η Γενάρη, ενώ τις προηγούμενες μέρες εμφανιζόταν κανονικά. Πλέον έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον Χρ. Ξηρό. Ο δε συνήγορος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε στον «ΣΚΑΙ» πως εκτιμά ότι είναι μια πολιτική απόφαση να αποδράσει και πως δεν είχε καμία επαφή με τον πελάτη του.

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο «MEGA» (VIDEO)



«Το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία, το 1 ευρώ παραπάνω στη συνταγή, το 25ευρω σε όσους νοσηλεύονται είναι δείγματα μιας πολιτικής που βήμα το βήμα κάνει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», υπογράμμισε ότι «αυτή η πολιτική δεν είναι στενά μνημονιακή, είναι πολιτική δεμένη με αυτή την οικονομία και με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στη χώρα από την ΕΕ». Μάλιστα υπενθύμισε ότι από την 1η Γενάρη όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Αναλυτικά αναφέρει:
«Με την Ελληνική Προεδρία θα συνεχιστεί η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά τους λαούς όλων των χωρών, με ή χωρίς μνημόνιο, γιατί αυτό επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου που υπηρετεί η ΕΕ από την ίδρυσή της.
Όπως και οι προηγούμενες προεδρίες έτσι και αυτή θα συμβάλει στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζομένων, τις περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια και σε άλλες κοινωνικές παροχές. Αυτούς τους στόχους υπηρετούν το Σύμφωνο για το Ευρώ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση, ο έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών που, από τις αρχές του 2014, θα επιβάλλονται με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Αριστερές ΗΠΑ!!!

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», ο οικονομολόγος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ερωτάται: «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, από πλευράς οικονομικής πολιτικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στ' αριστερά της Ευρώπης»; 
Και απαντά: «Θα έλεγα πως, κατά μία έννοια, ένας τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν βάσιμος. Πρώτον, έχουμε μια μετριοπαθώς προοδευτική ομοσπονδιακή κυβέρνηση που επανεξελέγη. Δεύτερον, ενώ έχουν υπάρξει τεράστιες πιέσεις για να περιοριστεί η κοινωνική προστασία, το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν έχει σταματήσει. Συνολικά, η τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο σταθερή, δε συζητιέται συνεχώς η κρίση, η συζήτηση άλλαξε και αφορά το τι να κάνουμε». 
Να λοιπόν η διάκριση «Αριστεράς-Δεξιάς».
 «Αριστερά» οι ΗΠΑ, «Δεξιά» η ΕΕ.