Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ...


ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ! ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Το σχέδιο των 50 δισ. ιδιωτικοποιήσεις-αξιοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας ακίνητης περιουσίας, όπως μας «κάρφωσε» το ΔΝΤ, ήταν επινόηση της κυβέρνησης και των πλέον αδίστακτων κύκλων της.
Το σχέδιο αυτό, με το οποίο ενθέρμως συμφώνησε η τρόικα, προήλθε ως ηύστατη απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει κεφάλαια μπροστά στο απέραντο μνημονιακό αδιέξοδο.
Μέχρι προχθές η κυβέρνηση μας έλεγε ότι το πρόγραμμα των αλλεπάλληλων μνημονίων ήταν το κατάλληλο και αποτελεσματικό όχημα διεξόδου από την κρίση.

Ανυπακοή στην εξουσία των μονοπωλίων...


Το τελευταίο διάστημα αρθρογράφοι, δημοσιολόγοι και πολιτικοί της άρχουσας τάξης σε διάφορα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν επιδοθεί στον λεγόμενο πόλεμο κατά της «ανομίας». «Ναυαρχίδες» σε αυτή την εκστρατεία είναι το συγκρότημα Λαμπράκη και αυτό του Αλαφούζου («Βήμα», «Καθημερινή», «Σκάι»), που με διάφορες αφορμές εκστρατεύουν κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και της διεκδίκησης ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, όπως π.χ. ενάντια στα χαράτσια των διοδίων και των εισιτηρίων κλπ. Στο στόχαστρο των αστών είναι βεβαίως το λαϊκό κίνημα και η αντίσταση και ανυπακοή στους νόμους και τις πολιτικές, που κλιμακώθηκαν με το μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης - τρόικας και ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα. Από το εισόδημα και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα μέχρι την Υγεία, Πρόνοια ή την Παιδεία.

Επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος των ναυτεργατών...Επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής έκανε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ναυτεργάτες, μέσω του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη. Ο υπουργός δήλωσε ωμά και απροκάλυπτα ότι η κυβέρνηση δε θα άρει το έσχατο κατασταλτικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, δηλαδή της καταναγκαστικής εργασίας, σε βάρος των ναυτεργατών, όσο αυτοί θα εξακολουθούν να διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με τις αξιώσεις των εφοπλιστών!
Οι προκλητικές δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Οσο υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και όσο εκκρεμεί ακόμα ένας λόγος βασικός για τον οποίον έγινε η επιστράτευση, δεν μπορεί να αρθεί το μέτρο.

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» Ψήφισαν το νόμο ενίσχυσης του κεφαλαίου...Ολοκληρώθηκε χθες στην Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, με το ΚΚΕ να καταγγέλει τόσο τον ταξικό χαρακτήρα του όσο και την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω προώθηση των επιταγών της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Υπέρ του νομοσχεδίου θυμίζουμε ότι ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές ενώ την υπερψήφισή του ανακοίνωσε και η Ντ. Μπακογιάννη.
Εστιάζοντας στην ουσία των σημερινών εξελίξεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, θύμισε ότι «μήτρα των σημερινών νομοθετημάτων, των επιδιώξεων και της σημερινής κατάστασης που υπάρχει όχι μόνο στην εργατική τάξη αλλά και στα πλατιά λαϊκά στρώματα είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση των ματ κατά διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, αγροτών, φοιτητών και γυναικών που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυταρχικό κατήφορο. Προκειμένου να προστατεύσει την προπαγανδιστική εικόνα που καλλιεργεί ότι έχει τη λαϊκή συναίνεση, καταφεύγει στην καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος.

Η πραγματική ανατροπή...«Είμαστε ο φορέας που ανατρέπει τα κακώς κείμενα, φέρνοντας λύσεις, ελευθερίες και προοπτική». Οσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να προσδώσει ένα θετικό πρόσημο στην πολιτική που εφαρμόζει, το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί μεγαλύτερη οργή με τους αστείους ισχυρισμούς του, όπως ο παραπάνω που ανέφερε στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Τα μόνα κακώς κείμενα που έχει ανατρέψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι κατακτήσεις δεκαετιών του λαού. Αυτά θεωρεί κακώς κείμενα, ακριβώς γιατί εμποδίζουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Είναι φορέας ανατροπής η κυβέρνηση, όσο είναι φορείς ανατροπής το ΔΝΤ και η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που μπαίνουν μπροστά για να ανοίξουν το δρόμο για την επέλαση των μονοπωλιακών κολοσσών. 

«Εργαλείο για τη δουλειά του» κεφαλαίου...«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», λέει, θέλει ο Γ. Παπακωνσταντίνου για να διαθέτει ένα «εργαλείο να κάνει τη δουλειά του»...
Ποια «δουλειά του», δηλαδή να φορολογεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους για να τα δίνει στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Ωραία δουλειά!
Η απορία μας, πάντως, είναι η εξής: Η αστυνομία που ήδη έχουμε δεν είναι ...«οικονομική»; Τι είναι; Για την ακρίβεια, πιο «οικονομική» δε γίνεται.
Σε περίπτωση που έχει διαφύγει της αντίληψής τους, η κύρια απασχόληση της ΕΛ.ΑΣ. είναι να προστατεύει πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πολύ συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές.

Οι ΜΚΟ «αντιβιοτικά» του καπιταλισμού...Η συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) δεν πρέπει να αφορά τους εργαζόμενους και είναι αποπροσανατολιστική. Ανεξάρτητα από το εάν ορισμένες ΜΚΟ λένε ότι επιτελούν κάποιο έργο και κάποιες άλλες χρηματοδοτούνται απλά για ...να υπάρχουν, ένα είναι δεδομένο και ένα πρέπει να απασχολεί την εργατική λαϊκή οικογένεια: Η όποια δράση δεν ωφελεί σε τίποτα τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι ΜΚΟ είναι γέννημα και εργαλεία των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων. Από αυτούς ιδρύονται και χρηματοδοτούνται. Πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η δράση ενός θεσμού των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ξεθεμελιώνουν όλα τα λαϊκά κεκτημένα, φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, νομοθετούν για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι για τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες;

Θα σαρωθούν και το ξέρουν...Διάσπαρτα στις σελίδες του αστικού Τύπου υπάρχουν διάφορες ιστορίες που αφορούν στην καταγραφή της πραγματικότητας που βιώνει η εργατική τάξη, έτσι που να εμφανίζουν τα αστικά έντυπα μια κάποια «λαϊκότητα». Αυτό που δεν υπάρχει σε καμιά από αυτές τις καταγραφές, είναι το τι ενώνει αυτές τις ιστορίες και τι είναι αυτό που πρέπει να συμβεί μετά το «κλάμα».
Αυτό, όμως, που δε γράφουν στα ρεπορτάζ, το διακηρύσσουν με τα άρθρα τους: Ο καπιταλισμός είναι αιώνιο σύστημα! Υποταγή! Υποταγή! Υποταγή!
Σα να τέλειωσαν όλες οι άλλες λέξεις.
Ελα όμως που αυτοί που κηρύσσουν την αιωνιότητα του καπιταλισμού και αξιώνουν την υποταγή της εργατικής τάξης σ' αυτό το αξίωμα, είναι πλέον και δακτυλοδεικτούμενοι: Οι αρθρογράφοι στην «Καθημερινή» δεν έχουν μόνο όνομα αλλά και συγκεκριμένη ταξική - ιδεολογική ταυτότητα την οποία κάθε μέρα προβάλλουν.

Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία....

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ημιυπαίθριοι
και πανολέθριοι
 1) Τον Μάρτη του 2010 σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε μια πολύ «περίεργη» τροπολογία.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία και «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης», όπως σαφώς τονίζεται, ο πρωθυπουργός παρέχει στον... εαυτό του το δικαίωμα να αναθέτει μελέτες και έργα, να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, να καθορίζει τις αμοιβές των μελών τους και κυρίως:
*
Με την τροπολογία παραχωρείται στον πρωθυπουργό το αποκλειστικό δικαίωμα να αποφασίζει την παράδοση σε αυτές τις επιτροπές κάθε πληροφορίας και κάθε εγγράφου του κράτους, ακόμα κι αν - όπως αναφέρεται στην τροπολογία - αυτό το στοιχείο «χαρακτηρίζεται κρατικό απόρρητο ή εμπιστευτικό»...

Η.Π.Α:Λαϊκές διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν

Πρωτοφανές για τις ΗΠΑ:
Κατά χιλιάδες διαδήλωσαν
οι εργαζόμενοι στο Ουισκόνσιν
Μαζικά οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις περικοπές σε Παιδεία και Υγεία 
ΜΑΝΤΙΣΟΝ.--
Σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές, αλλά και τις αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, βρίσκονται από τις αρχές της βδομάδας χιλιάδες εργαζόμενοι στην πολιτεία. Κινητοποιήσεις που αναμένεται να γνωρίσουν μία πρώτη κορύφωση αύριο, αφού ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή η «σύγκρουση», καθώς ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Σκοτ Γουόκερ έχει καλέσει την Εθνοφρουρά.

Κρίσιμες ώρες...


Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται. Δεν αλλάζει. Δεν «μετριάζεται».
Οπως κι αν την πλασάρουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, είτε την προωθούν και τη διαχειρίζονται με τη μάσκα του «νεοφιλελεύθερου» ή του «σοσιαλφιλελεύθερου», είτε με το προσωπείο του «κεντροαριστερού» ή του «κεντροδεξιού», είτε με το προσωπείο του «κεϋνσιανού» ή του «αντικεϋνσιανού», η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με πόλεμο.
Και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου ενάντια στον ηττημένο: Καταστροφή, λεηλασία, εξανδραποδισμός.
*
Τώρα είναι η στιγμή όχι μόνο της απόκρουσης των αντιλαϊκών επιθέσεων, αλλά και της σποράς των αγώνων τού αύριο.

Η "Ελληνοφρένεια" στην Κερατέα...Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Κερατέας,στα όσα επιδίδονται οι μπάτσοι στην περιοχή τους...

Χώρις χαράτσι οι ημιυπαίθριοι..........(;;;!)

Μερική αναδημοσίευση από kapistri.blogspot.com ....
Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαίθριων μετά τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο
Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό εσωτερικών Γ. Ντόλιο να ανακαλέσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση.
Τόσο η κοινοποίηση όσο και η ανάκληση της επίμαχης εγκυκλίου έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της κυβέρνησης.ΟΧΙ! μην νομίζετε οτι ενοχλήθηκαν γιατί τους έπιασε ο πόνος για το ότι πλέον μας βάζουν να πληρώνουμε και αναδρομικά(!!!)....συγγνώμη αφελείς είστε;;;