Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Ο νόμος - πλαίσιο, ο κυρ-καθηγητής και οι οπορτουνιστές.
Ξαναχτύπησε... με νέο άρθρο στην εφημερίδα του συγκροτήματος Τεγόπουλου, την «Ελευθεροτυπία», ο γνωστός «υπερασπιστής» της αλήθειας, καθηγητής του Παντείου, και καθοδηγητής των ομάδων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, κ. Ρούσης.
Μετά το προηγούμενο άρθρο του που δυσκολεύτηκαν όλοι να καταλάβουν τι είναι λάσπη και τι απλώς ψέματα, ο ΚΚΕδολόγος καθηγητής έγραψε το νέο του πόνημα με τίτλο: «Για να αποφευχθεί το φονικό στα ΑΕΙ».
Ποιο είναι το ζουμί; Οτι περνάει ένας «πανεπιστημιοκτόνος» νόμος από μια«νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις και ότι για αυτό φταίει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ και η διασπαστική λογική του («Αν μέχρι τώρα δεν έχει αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα, αυτό οφείλεται κυρίως στην αντικειμενικά εγκληματική ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, το οποίο με την πέρα πάσης λογικής σεχταριστική εμμονή του, ... περίφημη σχετική της απόφαση η ΚΝΕ περί καταγγελίας συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων...»)

Μεγάλοι μπελάδες για τους εργαζόμενους...ΠΩ - ΠΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ τράπεζα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα! 
Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδας, διάφορα επιμελητήρια, τα τηλεοπτικά κανάλια και πολλούς ακόμη μετά τη συγχώνευση.
Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Βαλκανίων, η 3η της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η 12η της Νότιας Ευρώπης, η 38η της Ευρώπης και η 46η του δυτικού ημισφαιρίου. Τέτοια και άλλα πολλά ακούμε ενώ «πήρε τα πάνω» του και το χρηματιστήριο.
Στο τέλος βγήκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, μοίρασε συγχαρητήρια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγχώνευση δείχνει τον... «δυναμισμό του τραπεζικού συστήματος».
Και μοιραία επέρχεται η ερώτηση: 

Αντιθέσεις και αντιφάσεις...Ο καπιταλισμός και οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής πάνω στις οποίες στηρίζεται η εξουσία των αστών, προχωρά μέσα από ένα σύνολο αντιτιθέμενων συμφερόντων και εγγενών αντιφάσεων, που όσο οξύνεται η οικονομική κρίση, γεννούν νέες αντιφάσεις που κάποτε μοιάζουν με παραδοξολογίες.
Ενα παράδειγμα των τελευταίων ημερών, όπως αυτό προκύπτει από την επιστολή που έστειλαν οι εμποροβιομήχανοι της Αθήνας προς τον πρωθυπουργό, ενόψει της ΔΕΘ. Το ΕΒΕΑ, για όσους δε γνωρίζουν, είναι από τα πιο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας, στυλοβάτης και προπαγανδιστής των πλέον ακραίων αξιώσεων του εμπορο-βιομηχανικού κεφαλαίου, που πάντα πιέζει για πολιτικές και μέτρα πλήρως ταυτισμένα με τα στενά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με απόλυτα ξεκάθαρη ιδεολογία και απόψεις που πολύ συχνά προκαλούν οργή και αγανάκτηση για το αντιλαϊκό μένος τους.

Γύρνα τους την πλάτη, οργάνωσε την πάλη σου.Πέρσι, πριν ακόμα κλείσει χρόνο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πολλοί απ' όσους της είχαν στρώσει το χαλί για να περάσει, ανακάλυψαν πως άλλα υποσχέθηκε κι άλλη πολιτική εφάρμοζε. 
Κι όμως στο προεκλογικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ είχε περιγράψει με ακρίβεια το τσάκισμα των εργατών.
Φέτος, που ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της θητείας της, οι ίδιοι που παρουσίασαν σαν ιστορική ανάγκη το Μνημόνιο ανακαλύπτουν πως η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε με το Μνημόνιο κι άλλα συμβαίνουν.
Δήθεν διαμαρτυρόμενοι για τους στόχους που δεν πιάνονται, προετοιμάζουν το κλίμα για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Απ' αυτήν ή την επόμενη κυβέρνηση.

Για γέλια...Στο κλασικό πια φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου, το «Μια ζωή την έχουμε», ενώ ο Χορν απεγνωσμένα ψάχνει την εξήγηση για το πλεόνασμα «ένα εκατομμύριο, εκατόν μια χιλιάδες, εκατόν μια και δέκα»,
εμφανίζεται ο διευθυντής της τράπεζας, ο οποίος - διά στόματος του σπουδαίου Τσαγανέα - δίνει με «τρεις λέξεις» το βαθύτερο νόημα του ευαγούς χαρακτήρα των τραπεζικών ιδρυμάτων:
*
«Κύριοι, είμαι τράπεζα εγώ. Δεν είμαι φιλόπτωχο ταμείο»!

Eurobank - Αlpha.


«Κυρίες και κύριοι,
τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας
μπροστά στην ίδρυσή της;»
Μπέρτολντ Μπρεχτ


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οσο πιο σοβαροφανής θέλει να ποζάρει η αντιεπιστημονικότητα τόσο περισσότερο βυθίζεται στην μπαρουφολογία.
Οι φορείς του συγκεκριμένου νομίσματος με τις δυο όψεις, με αφορμή τη συγχώνευση της Eurobank με την Alpha, δίνουν από χτες τα «ρέστα» τους.
*
«Πανηγυρίζουν» - και καλούν και το λαό να «πανηγυρίσει»! - για ένα τυπικό φαινόμενο στον καπιταλισμό: Το φαινόμενο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.
Αλλά γιατί το γεγονός ότι κάποιοι κεφαλαιοκράτες γιγαντώνονται έναντι κάποιων άλλων κεφαλαιοκρατών ανταγωνιστών τους, είναι μια εξέλιξη και ένα θέαμα για το οποίο ο λαός πρέπει να «ευφραίνεται»;

Η Διαμαντοπούλου διόρισε από το… παράθυρο μέλη της ΠΑΣΠ !!!Εχουν βγάλει τα μαχαίρια εκεί στο πασοκ για  θέσεις στο δημόσιο που “βάλθηκαν”  να …εξυγιάνουν,
κάπως έτσι φαντάζονται το κράτος – μαγαζί τους  και μετά φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι μισθοί που κόβουν γιατί είναι “υπέρογκοι”.
Οσο για την κυρία υπουργό κάπως έτσι  φαντάζεται  την εφαρμογή των νόμων
και κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ  για το «δημοκρατικό ατόπημα» στο οποίο προέβη
Ποιο ήτο το «ατόπημα»;

Ο "ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ", Ο "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ" ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ???

"ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ" - ΚΑΝΤΑΦΙ


ΤΟΥ Λαγωνικάκη Φραγκίσκου (Poexania)


<<Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα και την προσωπική τους ασφάλεια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη, αλλά και το ψευδώνυμο Αναγνώστου,  για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα "Ελιές" μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι.