Σελίδες

25 Αυγ 2013

Αίγυπτος: Ούτε τη «Σκύλλα», ούτε τη «Χάρυβδη»


Οι τηλεοπτικές οθόνες ξεχείλισαν, για άλλη μια φορά, από αίμα. Με το αίμα των εκατοντάδων νεκρών και χιλιάδων τραυματιών στην Αίγυπτο, στις σφοδρές συγκρούσεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που στηρίζουν τον φυλακισμένο Πρόεδρο Μ. Μούρσι και του στρατού.
Είχε προηγηθεί μια μεγάλη μαζική κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων κι η συλλογή 22 εκατομμυρίων υπογραφών (που συνοδεύονταν με τους αριθμούς ταυτότητας και άλλα στοιχεία των υπογεγραμμένων) κατά του Μ. Μούρσι. Αυτή η λαϊκή κινητοποίηση, που είχαν οργανώσει αστικές και μικροαστικές πολιτικές δυνάμεις, κάτω από το «πέπλο» της διατήρησης της «κοσμικότητας», ήταν που «έφερε στα πράγματα» το στρατό, ο οποίος συνέλαβε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και, τελικά, για να καταστείλει τις αναμενόμενες αντιδράσεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων», έβαλε στο «γύψο» τα όποια ψήγματα της αστικής δημοκρατίας.

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής... και η «υγιής επιχειρηματικότητα»

Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες: Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.ά.

Σ' αυτά, ήρθε να προστεθεί η στήριξη των φασιστοειδών στην «υγιή επιχειρηματικότητα»! Εγραψαν στην ιστοσελίδα τους:

Η Πλατεία blockbuster !

Λάκης...
Oταν ο Λάκης μάζευε πίσω το λαδωμένο μαλλί και το βυσσινί αλογάκι κάλπαζε, το σύνθημα «πάμ' πλατεία» κυριαρχούσε στο σαρκασμό αλλά κι όχι μόνον μιας νεόπλουτης λαμογιο-μικροαστικής τάξης που κατήγαγε περηφανή καταναλωτική νίκη επί της μεταπολίτευσης. Τότε η πλατεία ήταν φραπεδιά και τσίπουρα, εντός εκτός κλεινού άστεως. Μόστρα και μπουρδολογία περί τέλους των κομμάτων και της πολιτικής. Και διδασκαλία γεωγραφίας κατά τα συμφέροντα των πετρελαιάδων που βάφτιζαν νοτιοανατολική Μεσόγειο τον Καύκασο.

Υστερα από λίγα χρόνια αυτή η... «πλατεία» αδράνησε λόγω πήχτρας. Εγινε σχεδόν συνώνυμη των απολίτικων προβάτων. Κι ύστερα ήρθε η ενσωματωμένη διανόηση, που βάφτισε «αραβική άνοιξη» την, διά της διάλυσης και της καλλιέργειας του θρησκευτικού φονταμενταλισμού με πολιτικό μανδύα, χειραγώγηση του αραβικού κόσμου-αγοράς, και θεοποίησε τις... χύμα «κινηματικές» πλατείες.

Ετσι απλά κι ωραία, το γιγάντιο παγκόσμιο προπαγανδιστικό δίκτυο, με ακονισμένο το υπερφωτισμένο όπλο του (την κοινωνική δικτύωση κ.λπ. κ.λπ.) εμφάνισε ως επανάσταση το μάντρωμα όλων των αντιτιθέμενων ομάδων σε πλατείες - θηριοτροφεία.