Σελίδες

12 Σεπ 2013

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται


Έτσι λέει ένα ρητό και μάλλον ισχύει. Σήμερα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής φιλοξενείται άρθρο το οποίο υπογράφει κάποιος Γιώργος Μάστορας, που προσπαθεί να μας πει ότι: επειδή κάποιοι σημερινοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι πέρασαν, κάπου, κάποτε πριν 25 - 30 χρόνια, από την ΚΝΕ αυτό είναι που ευθύνεται για τη στάση των συγκεκριμένων σήμερα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή… Το άρθρο των φασιστοειδών αντιγράφει άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που το υπογράφει ο γνωστός Φώτης Παπούλιας, «μάστορας» κι αυτός στον αντικομμουνισμό. Η αντιγραφή του άλλου Μάστορα απλά «φωτή»ζει δύο πράγματα:

Κανένας εφησυχασμός ! Την ξέρουμε και την ….«ειρήνη» τους


Η εξέλιξη με τη ρώσικη πρόταση για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο εμφανίζεται να ανέβαλε προσωρινά το προαναγγελθέν ιμπεριαλιστικό χτύπημα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Οι λαοί ένιωσαν μια πρόσκαιρη τουλάχιστον ανακούφιση. Την ίδια στιγμή όμως κυβερνήσεις, αστικά επιτελεία και ΜΜΕ καλλιεργούν προσδοκίες για τέλος κινδύνου. Επιδίδονται τις τελευταίες ώρες σε μεγάλα λόγια διακηρύσσοντας την επικράτηση της διπλωματίας, τη «νίκη της ειρήνης» σπέρνοντας εφησυχασμό. Ο δε Ομπάμα και οι ΗΠΑ να συνεχίζουν να προβάλλουν την προβοκάτσια για τα χημικά στη Συρία προετοιμάζοντας τον αμερικάνικο λαό, να απειλούν αλλά….να εμφανίζονται ως «κατά βάθος» φιλειρηνιστές. H κυβέρνηση Ολάντ «να δίνει τα ρέστα της» με τις δικές της «πρωτοβουλίες για ειρήνη», η Γερμανία «να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει».
Τα γεράκια δεν γίναν περιστέρια…

Ν. Σοφιανός στο «ΣΚΑΪ»: Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ απαντά στις λαϊκές ανάγκες του σήμερα (VIDEO)




Συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν έδρα το ίδιο γήπεδο, την ΕΕ, που τη θεωρούν σπίτι τους, την τρόικα και την ΕΚΤ που είναι ΕΕ. Αυτό υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αμύθητος πλούτος και απέραντη φτώχεια στο σάπιο καπιταλισμό


Λιγότεροι από 200.000 σε ολόκληρο τον πλανήτη κατέχουν πλούτο ύψους 28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και θεωρούνται, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα για το 2013, πλουσιότεροι όλων των εποχών,
Για να κατανοηθεί το μέγεθος του συσσωρευμένου πλούτου, αρκεί να σημειωθεί ότι το 2011 το ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν λίγο περισσότερο από 15 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ χρειάζεται το ΑΕΠ δεκάδων κρατών για να αγγίξει το αστρονομικό ποσό που νέμεται αυτή η απίστευτα μικρή μειοψηφία κεφαλαιοκρατών.
Τους περισσότερους πάμπλουτους όλων των εποχών καταγράφει παγκόσμια έρευνα για το 2013. 
Από αυτά τα 28 τρισεκατομμύρια το 20% (5,6 τρισ. δολάρια) είναι συγκεντρωμένο σε όχι πάνω από 1.500 κεφαλαιοκράτες.
Να σημειώσουμε επίσης ότι το ΑΕΠ, ο συνολικός παραγόμενος πλούτος, της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί το 2011 ήταν μόλις 200 δισ. δολάρια περισσότερα. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 20% του προαναφερθέντος πλούτου είναι συγκεντρωμένο μόλις στο 1% των πάμπλουτων, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι από 1.600 άτομα ξεπέρασαν τα 2.000.

ΤΑΞΗ - ΤΑΞΙΚΟΣ - ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑ

Στην καπιταλιστική κοινωνία υπάρχουν τάξεις.
Δύο τάξεις υπάρχουν.
Η τάξη των εκμεταλλευτών και η τάξη των εκμεταλλευόμενων.
Αντίθετες επομένως μεταξύ τους και σε διαρκή πόλεμο.
Σε ταξικό πόλεμο.

Απ' τη μια μεριά λοιπόν βρίσκεται η αστική τάξη με τους δορυφόρους της και καλοταϊσμένους βαστάζους της.

Απ' την άλλη μεριά, βρίσκεται η εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα,
που στενάζουν κάτω απ' το ζυγό της αστικής τάξης, των δορυφόρων της και των καλοταϊσμένων βαστάζων της.