Σελίδες

28 Οκτ 2021

28 Οκτώβρη: «Όλοι μαζί», ε; Αλήθεια;

 «Να είμαστε όλοι μαζί», «να είμαστε ενωμένοι», «είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… όπως την 28η Οκτωβρίου 1940.

     Τα γνωστά κλισέ. Τα ίδια και τα ίδια.  

Συγγνώμη, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το μεθύσι της γενικής συμφιλίωσης. Συγγνώμη, επίσης, που δεν διαβάζουμε ούτε την 28η Οκτώβρη,  ούτε την ΕΑΜική αντίσταση, ούτε την Επανάσταση του ’21, ούτε τίποτα απ’ όσα προχώρησαν την Ελλάδα και τον κόσμο ένα βήμα μπροστά, ως αποτέλεσμα είτε της «ενότητας» των προβάτων με τους λύκους, είτε ως αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης» των προβάτων με τους λύκους.

Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη

 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την
ακόλουθη ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου 1940:

«Τα διδάγματα από την 28η Οκτωβρίου του 1940 και την κατοπινή ηρωική πάλη του ελληνικού λαού, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, εμπνέουν τους αγώνες σήμερα ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό, τις κρίσεις, τους πολέμους. Σηματοδοτούν την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ψευδεπίγραφη "εθνική ομοψυχία", πίσω από την οποία κρύβεται η εξαπάτηση του λαού και ο εγκλωβισμός του στους

Ξεφτίλα

 Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΗ, με αφορμή την επέτειο
της 28ης Οκτωβρίου κυκλοφορεί με εξώφυλλο μια αφίσα με απόσπασμα από το πρώτο γράμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη για την έναρξη του ιταλοελληνικού πολέμου. Η συγκεκριμένη αφίσα ήταν στο εξώφυλλο του Ριζοσπάστη στις 28 Οκτώβριου 1945.

Η λέξη ντροπή δεν μπορεί να περιγράψει το μέγεθος της λαθροχειρίας.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια ευκολία που διαφήμιζε τις υπογραφές του Αλ.Τσίπρα σε