Σελίδες

7 Οκτ 2013

Αυτό είναι το "συνταγματικό τόξο" Σαμαρά... Ή μήπως το "Ναζιστικό τσεκούρι...;" .

Βορίδης: Το πουλέν του Λεπέν που «θαύμαζε και επικροτούσε» την Χρυσή Αυγή και τους ευρωπαίους νεοφασίστες...

Ο Μάκης Βορίδης, αυτός ο όψιμος "δημοκράτης" και ""αντιφασίστας"", βουλευτής σήμερα της ΝΔ έχει πλούσιο παρελθόν. 
Αυτός ο κύριος λοιπόν, που τώρα το παίζει τιμητής της παρανοϊκής, συστημικής θεωρίας των δύο άκρων, υπήρξε:

- Πρόεδρος νεολαίας της ΕΠΕΝ, της φιλοχουντικής οργάνωσης του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου
Διαδέχθηκε στη θέση αυτή τον σημερινό Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο.
-   Ο νεολαίος "ακτιβιστής" που ο φωτογραφικός φακός τον είχε "συλλάβει" (στην πασίγνωστη πλέον φωτογραφία) να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας με αυτοσχέδιο τσεκούρι.
-   Ιδρυτής και Πρόεδρος του "Ελληνικού Μετώπου", θυγατρικού κόμματος του ακροδεξιού "Front National" του γάλλου φασίστα Ζαν Μαρι Λεπέν.

Βίντεο της ΚΝΕ για τη Χρυσή Αυγή



Α. Σολζενίτσιν: Στο «αρχιπέλαγος» του ψεύδους και του φασισμού


Στις 3 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια απ' το θάνατο του περίφημου ρώσου αντικομμουνιστή διανοούμενου και συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν. 
Τα γραπτά του Σολτσενίτσιν αποτέλεσαν πηγή αντισοβιετικής υστερίας, απίστευτων συκοφαντιών και ψεμάτων ενάντια στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος. Ακόμη και σήμερα το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» θεωρείται περίπου ως η αντικομμουνιστική βίβλος των απανταχού απολογητών του Καπιταλισμού και της αντισοβιετικής προπαγάνδας. Οι δήθεν ειλικρινείς μαρτυρίες που αποτύπωσε στα γραπτά του ο Σολζενίτσιν, τις οποίες ασφαλώς ουδέποτε τεκμηρίωσε με στοιχεία, χρησίμευσαν στο χτίσιμο της αντισταλινικής ιδεοληψίας που τόσο είχε ανάγκη ο δυτικός καπιταλισμός στη μεταπολεμική περίοδο. 
Ποιός ήταν όμως στην πραγματικότητα αυτός ο νομπελίστας ρώσος και πόση αξιοπιστία εμπεριέχουν τα μυθεύματα που πούλησε στη Δύση;

Η καρδιά του έργου που άφησε πίσω του ο Σολζενίτσιν είναι το μίσος ενάντια στον κομμουνισμό. 
Ο ίδιος επιχείρησε να ηρωοποιήσει τον εαυτό του, παρουσιαζόμενος ως διωκόμενος αντιφρονούντας της σταλινικής περιόδου. 
Όσοι τον εκθειάζουν ξεχνούν ότι η καταδίκη του σε οκταετή φυλάκιση το 1946 έγινε εξαιτίας της αντεπαναστατικής, φιλοναζιστικής προπαγάνδας στην οποία είχε επιδοθεί.

Ν. Σοφιανός στο «ΜΕΓΚΑ»: Το λαϊκό κίνημα μπορεί να κόψει τα χέρια της Χρυσής Αυγής (VIDEO)




«Το λαϊκό κίνημα,  οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν φραγμό, να απομονώσουν, να κόψουν τα χέρια αυτής της ναζιστικής εγκληματικής δραστηριότητας», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τα «αόρατα» παιδιά


Πρόσφατη έκθεση για την παιδική εργασία που έδωσε στη δημοσιότητα η  Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) αποκαλύπτει ότι 168 εκατομμύρια παιδιά, ανήλικοι προλετάριοι, εργάζονται προκειμένου να ζήσουν κάνοντας και επικίνδυνες εργασίες ρισκάροντας την υγεία τους, την ασφάλεια και τη σωματική τους ανάπτυξη, πέφτοντας συχνά και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Παρόλο που γεωγραφικά, ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που δουλεύουν, βρίσκεται στην περιφέρεια της Ασίας, του Ειρηνικού και της υποσαχάριας Αφρικής (η αναλογία είναι μεγαλύτερη στον κόσμο και ξεπερνά το 21%) η έρευνα έδειξε ότι σε απόλυτους αριθμούς οι χώρες μεσαίου εισοδήματος έχουν μεγαλύτερους αριθμούς παιδιών  που δουλεύουν.

61 εκατομμύρια παιδιά, 32 εκατομμύρια κορίτσια, 29 εκατομμύρια αγόρια που δεν πάνε σχολείο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ, όπου πρόσφατα έγινε διήμερη διεθνής συνάντηση κορυφής, με «υψηλούς» προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο για να συμβάλουν στον αναπτυξιακό στόχο του ΟΗΕ (EDUCATE A CHILD) που λήγει το 2015 και θέλει όλα τα παιδιά του κόσμου να καταφέρουν να πάνε στο δημοτικό!