Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Όταν ο Καπιταλισμός σαπίζει «ξερνάει» Τζήμερους

Μέσα στον εκφασισμό του κοινωνικού βούρκου φυτρώνουν οι Τζήμεροι. 
Αυτά τα θλιβερά ανθρωπάκια που έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση του σάπιου συστήματος. Τα νεοφιλελευθεροειδή σκυλάκια του Καπιταλισμού που επιχειρούν τάχα να προσδόσουν ένα ύφος νεοτερικότητας στις σάπιες ιδέες τους - αυτές εξαιτίας των οποίων υποφέρει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Οι Τζήμεροι είναι οι κοστουμαρισμένες κόπιες των χρυσαυγιτών. 
Ο φασισμός που φοράει τη μάσκα του δήθεν μορφωμένου αστού, ο φασισμός του Κεφαλαίου που βρίσκει πολιτική έκφραση σε αντιπαθητικές φάτσες τύπου Τζήμερου, Μάνου, Βαλλιανάτου, Μίχα και λοιπών πραιτωριανών του καπιταλιστικού συστήματος. Οι Τζήμεροι της υποταγής στην «κοινή λογική» του Κεφαλαίου είναι αυτοί που αυτοπροσδοιορίζονται τάχα ως μέρος της λύσης του προβλήματος, την ώρα και την στιγμή που η ίδια τους η ιδεολογία είναι το πρόβλημα. Ποιά λύση θα σου δώσουν τα φιλελεύθερα κοράκια που σκέφτονται με όρους ελεύθερης αγοράς, ανθρωποφαγίας και ανταγωνισμού, που βλέπουν τις ταξικές διαφορές όχι ως την ουσία των κοινωνικών σχέσεων αλλά ως κομμουνιστική εμμονή; Θα σου δώσουν λύση που συμφέρει το Κεφάλαιο, τη "λύση" όπως οι ίδιοι την εννοούν. Μισθοί πείνας, επενδύσεις και κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματίες, ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, διεύρυνση ανισοτήτων, εκμετάλλευση και κοινωνικός κανιβαλισμός. Αυτά υπόσχεται ο Τζήμερος και η «Δημιουργία» του.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 18 Αυγούστου 2013


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 18 Αυγούστου 2013

  • Κινητοποίηση για την Υγεία την Παρασκευή 23 Αυγούστου
  • Μεγαλέμποροι – ΕΣΕΕ: Μεθοδεύουν δραστικές περικοπές στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων
  • Εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα: Τους φέρνουν και τους τσακίζουν κεφάλαιο – ΕΕ – κυβερνήσεις
  • Αίγυπτος: Νέο αιματοκύλισμα του λαού
  • Νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Πιο υποβαθμισμένο και ταξικό Λύκειο
  • 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Μεγάλο νεανικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η προσπάθεια για την παραχάραξη της ιστορίας βασικών στιγμών της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Η επίθεση περιλαμβάνει τα νέα βιβλία Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, ταινίες και ντοκιμαντέρ αναφορικά με την «Ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου», πληθώρα δημοσιεύσεων και συνεδρίων. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας συνιστά η απαίτηση καθιέρωσης μιας κυρίαρχης ιστοριογραφίας που θα δυσφημεί την ταξική πάλη, τους αγώνες του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολομέτωπη απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει τόσο την αναγνώριση μιας «ακαδημαϊκής» επίσημης Ιστορίας, όσο και την εκλαΐκευσή της, ώστε να μπορεί ευκολότερα να διεισδύει στη συνείδηση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Διόλου τυχαία ως επίκεντρο της επίθεσης επιλέγουν τη δεκαετία του 1940 και ειδικότερα τον ταξικό εμφύλιο πόλεμο, την κορύφωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Οι κονδυλοφόροι της αστικής τάξης εντοπίζουν την επίθεσή τους στην εποχή που πλατιές εργατικές και λαϊκές μάζες ριζοσπαστικοποιήθηκαν που βγήκαν από το περιθώριο της υποταγής τους στις αποφάσεις των εκμεταλλευτών τους για να περάσουν στο προσκήνιο της Ιστορίας. Τότε, όπως και σήμερα, επικεντρώνουν την επίθεσή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης να ανατρέψει τον καπιταλισμό και να κατακτήσει τη δική της εξουσία, στην προσέλκυση σε αυτόν τον αγώνα των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι του "902" απαντούν: Γεια χαρά...


της Ανθούλας Γιαννακοπούλου, εργαζόμενης του "902"
Γεια χαρά...
… στα "παιδιά" του συστήματος που δεν ξέρουν ποιον να πρωτογλύψουν για να γίνουν αρεστοί στους Ευρωπαίους ηγέτες, και τον ΣΕΒ.
Κύριοι Παπαδημούλη, Στρατούλη... για σας τα λέω! Εσείς και η παρέα σας συνεχίστε να παίζετε μαζί τους και μην κάνετε παιχνίδι με εμάς, δεν σας παίρνει. 
Εσείς που τρέχετε να υπογράψετε συλλογικές συμβάσεις πείνας και το καυχιέστε κιόλας, μην "κλαίτε" για τον "902" και τους εργαζόμενούς του.