Σελίδες

25 Σεπ 2011

Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα χαράτσια.



  • 28 Σεπτέμβρη κινητοποιήσεις για τα χαράτσια
  • 5 Οκτώβρη απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
  • 19 Οκτώβρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Με τρεις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της χώρας μας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι ΕΒΕ απαντάνε στον αντιλαϊκό τυφώνα, παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στα χαράτσια που πνίγουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αντίσταση στο σάπιο πολιτισμό του κεφαλαίου!



Η αποδόμηση της κυρίαρχης πολιτιστικής πολιτικής από τη σκοπιά του ΚΚΕ και η διέξοδος προς όφελος του λαού ήταν στο επίκεντρο της σχετικής θεματικής εκδήλωσης στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Κάλεσμα προς το λαϊκό κίνημα και τους καλλιτέχνες «να δώσουν συγκροτημένα και οργανωμένα τη μάχη για έναν άλλο πολιτισμό, που στο κέντρο του θα έχει τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας» απευθύνει το ΚΚΕ.
Το κάλεσμα αυτό ήταν και το συμπέρασμα, ουσιαστικά, της εκδήλωσης με θέμα τις εξελίξεις στον πολιτισμό και τις επιπτώσεις τους στην κατάσταση της εργατικής τάξης και των καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Την κεντρική εισήγηση έκανε το μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Στράτος Σαραντίδης, ενώ τις εξειδικεύσεις στους τομείς της μουσικής και του κινηματογράφου έκαναν τα στελέχη του Κόμματος Βασίλης Παρασκευόπουλος, μουσικός, και Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης. 

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΥΣ: Σύμβολα καπιταλιστικής ανάπτυξης

Ο πύργος Μπουρτζ Χαλίφα (828 μ.)
στο Ντουμπάι


Αναμφισβήτητα οι ουρανοξύστες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της δυνατότητας του ανθρώπου να οικοδομεί, στη βάση της κοινωνικής εργασίας και της συσσωρευμένης στην κοινωνία γνώσης, αξιοθαύμαστα έργα, που αντιμετωπίζουν με επιτυχία ισχυρές φυσικές δυνάμεις, όπως η δύναμη του ανέμου και του σεισμού. 
Αυτά τα κτίρια δεκάδων ορόφων και ύψους άνω των 100 μέτρων, που εμφανίστηκαν στη σύγχρονη μορφή τους στις ΗΠΑ, στα τέλη του 19ου - αρχές του 20ού αιώνα, έχουν πολλαπλασιαστεί και υπάρχουν πια στο ανάγλυφο πολλών μεγάλων πόλεων, σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους.
Η καταστροφή των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης το 2001 έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η αποκάλυψη με τόσο βροντερό τρόπο των προβλημάτων ασφάλειας των ουρανοξυστών θα οδηγούσε σε διακοπή παραπέρα οικοδόμησης τέτοιων κτιρίων. 
Ομως, στην ανθρώπινη κοινωνία, μέχρι να φτάσει στην επιστημονική μορφή κοινωνικής οργάνωσης, τα πράγματα εξελίσσονται κυρίως όπως επιτάσσουν οι εκμεταλλευτικές παραγωγικές σχέσεις και όχι η επιστήμη ή η λεγόμενη «κοινή λογική». 

ΛΑ(γ)ΟΣ των αστών στην προσπάθεια να υποτάξουν το λαό.



Οι αθλιότητες και οι επιθέσεις στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα του «γύψου» εκτελεί συμβόλαια για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και του αστικού πολιτικού συστήματος.


Το «κόμμα του κνούτου», ο ΛΑ.Ο.Σ., διεκδικεί να αναβαθμίσει το ρόλο του, όχι μόνο στην προπαγανδιστική υπεράσπιση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα και τους άλλους συμμάχους τους, αλλά κυρίως στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος, που βάζει εμπόδια σ' αυτή την πολιτική. Αυτός είναι ο λόγος των επιθέσεων που εξαπολύει με συνέπεια στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα, εκτελώντας συμβόλαια για λογαριασμό συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο Νόμος του ισχυρού...



Aναδημοσίευση απο γλόμπινγκ
Επειδή είδα αυτές τις μέρες σε κάποια δημοσίευση του γλόμπινγκ να αναφέρονται κάποια σχόλια στα περί νομιμότητας και παρανομίας του ΚΚΕ, ήρθε στο μυαλό μου ένα άρθρο που είχα γράψει παλιότερα και είπα να το αναδημοσιεύσω.

~Ο Νόμος του ισχυρού~


Θα έχετε φυσικά ακούσει την φράση, “η ιστορία γράφεται από τους νικητές”.
Το ότι οι νικητές επιβάλουν μια ιστορία, η οποία είναι γραμμένη με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, έχει δυο κύριους σκοπούς. Αφενός δικαιολογεί την βία η οποία ασκήθηκε προκειμένου να επιβάλουν ή να υπερασπίσουν το σκοπό τους, και αφετέρου νομιμοποιεί την συνέχιση της. Με λίγα λόγια, αυτού του είδους η ιστορία αποτελεί την αιτιολόγηση και δικαιολόγηση των σκοπών του νικητή.
Σκεφτήκατε ποτέ όμως, τι άλλο γράφεται από τους νικητές;

Από τους νικητές γράφονται και οι νόμοι, τι είναι όμως ο νόμος;

Τιμάμε και αποκαθιστούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.



Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη.

Η δυνατότητα και η ικανότητα ενός ΚΚ να μελετά την Ιστορία του αποτελεί στοιχείο της ανάπτυξής του, με σκοπό να γίνει πιο διεισδυτική και αποτελεσματική η δράση του ΚΚ στην οργάνωση της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Με αυτήν την έννοια, γίνεται διαδικασία έμπνευσης για συνειδητή ηρωική δράση, ιδιαίτερα από τις νέες γενιές των κομμουνιστών.

0% λιπαρά και πολύσπορο;



Και εγένετο ταραχή μεγάλη. Γιατί κάποιος που έχει να φάει, μόνον από τη δουλειά του, κι ούτε καν παντεσπάνι απ' την κληρονομιά του, μπορεί να επιλέξει να ταχθεί στο πλευρό και υπέρ αυτών που παράγουν ό,τι έχει και δεν έχει η ζωή του;
Μα γιατί σύντροφοί μου, χαλάει η ταξική σούπα, ξινίζει. Είναι «φυσικό» να προδίνεις την εργατική τάξη. Είναι «αφύσικο» να εγκαταλείπεις την αστική. Δεν έτσουξε το «σόου», γιατί δεν ήταν! Η φώτιση της πραγματικότητας σήκωσε και πεθαμένους. Αν επιζείς με 5.000 το χρόνο, λέω αν, και θες το 1/5 για τα βασικότερα των βασικών, τότε το χαράτσι είναι φόνος εν ψυχρώ. Φανερός. Ωμός.
Ουαί, ουαί, ουαί υποκριτές και φαρισαίοι. Φταίω που δεν έβγαλα να τιμολογήσω υπέρ των βιαίως πτωχοποιούμενων Ελλήνων γάλα με μηδέν λιπαρά και γερμανικού τύπου οχτάσπορο ψωμί, κόστος υγιεινής διατροφής μαζί μ' ένα πρόγραμμα για πιλάτες και συμπλήρωμα διατροφής λευκό τσάι Κίνας και φρέσκο ψάρι με αντιοξειδωτικά ωμέγα...

Παζάρια στο έδαφος της ελεγχόμενης πτώχευσης.



Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόικα, επανασχεδιάζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, στην προοπτική της πλήρους ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, με ορίζοντα το 2014, στο επίκεντρο των εξελίξεων έχει επανέλθει το θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50% αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπέρ μιας τέτοιας «λύσης» για το κεφάλαιο, που ούτως ή άλλως προϋποθέτει τη βίαιη και χωρίς τέλος χρεοκοπία του λαού, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει, ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητείται ως σοβαρό ενδεχόμενο σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο.