Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ!


ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ!
Η απαγόρευση του συνδικαλισμού, οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις που θα προσεγγίζουν τα Κινέζικα πρότυπα άρχισαν να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα!
Έχουν εγκαινιαστεί από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα των εμπορευματοκιβωτίων που ελέγχει η Κινέζικη εταιρεία!
Συγκεκριμένα η Cosco δεν δέχεται να συνομολογήσει για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην εταιρεία κανονισμό Εργασίας(!), δεν επιτρέπει την δημιουργία Σωματείου (!), δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου (!), δεν πληρώνει υπερωρίες τις οποίες θεωρεί προσφορά στην εταιρεία, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις, όσοι δουλεύουν εκ περιτροπής εργασία υπογράφουν συμβάσεις μιας μέρας (!) και όλοι παίρνουν μισθούς πείνας.
Η Κυβέρνηση, παρ’ ότι η Cosco παραβιάζει κατάφωρα ελληνική και ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία, παριστάνει τον ΚΙΝΕΖΟ και αντίθετα εκθειάζει την Κινέζικη παρουσία στη χώρα και τις νέες Κινέζικες «επενδύσεις» που καταφθάνουν!

μόνο στα παραμύθια


ΠΗΓΗ : Πες το μ' ένα σκίτσο γιατί χανόμαστε!

Τσιτσάνης-Της Γερακινας Γιος

Προϋπολογισμός: μειώνουν φόρους για επιχειρήσεις, 44 δισ. για εξυπηρέτηση του χρέους!Συνθλίβονται τα τελευταία υπολείμματα του κράτους πρόνοιας.

Ποτέ άλλοτε στη μεταπολεμική ιστορία δεν καταστρώθηκε ένας τόσο κανιβαλικά αντιλαϊκός προϋπολογισμός, όπως αυτός που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένας προϋπολογισμός εξόφθαλμα ληστρικός που αν τυχόν και εφαρμοστεί θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του ανελλιπούς και βαθιά προβληματικού κράτους πρόνοιας που χτίστηκε στην Ελλάδα.
Επίσης θα βυθίσει στη φτώχεια τη λαϊκή πλειοψηφία, καθώς θα πυροδοτήσει μέσω της αύξησης του ΦΠΑ ένα νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε είδη καθημερινής ανάγκης από τρόφιμα και πετρέλαιο μέχρι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το νερό.

ΜΑΓΑΖΙΑ & ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ


Ψιλικαντζιδικο, το περιπτερακι του συνεταιρου του γιωργακη!
από : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Τρομοκρατήστε τα αφεντικά των ΜΜΕ του τρόμου…Συναυλία Ενάντια στις Απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη –  Τρίτη 23 Νοεμβρίου – Ωρα 5.00 μμ. Εξω από τον ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου – Στάση Μετρό Μεγάρο Μουσικής)
Εργοδότες και ΜΜΕ μας τρομοκρατούν σπέρνοντας φόβο, τραμπουκισμούς και απολύσεις. Τρομοκρατήστε τους με την μαχητική απάντηση αλληλεγγύης του μαζικού κινήματος.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ : Συναυλία Ενάντια στις Απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Ιρλανδία και Ελλάδα.

ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το έργο που παίζετε τώρα στην Ιρλανδία το ‘χουμε ξαναδεί. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα στηρίξουν, λέει, την οικονομία της χώρας δίνοντας της περίπου 90 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και μπορεί η ντόπια αστική τάξη της χώρας να νιώθει ικανοποιημένη, όπως και οι διεθνείς εκπρόσωποι των πλουτοκρατών όμως ο λαός της χώρας έχει άλλη άποψη.

   "Η συντονισμένη δράση των ευρωπαϊκών χωρών και του ΔΝΤ αντανακλά την απόφαση την οποία συμμεριζόμαστε για μια ευέλικτη και καθοριστική δράση με στόχο να περιοριστούν οι αναδυόμενοι κίνδυνοι, να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά και να διασωθεί η παγκόσμια ανάκαμψη", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τους οι υπουργοί Οικονομικών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία). 
 Σχεδόν τα ίδια έλεγαν και στην περίπτωση της χώρας μας.

ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ


65 δισ. ευρώ κατευθείαν στα παράσιτα!
  • Το 54,4% του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση το φυγαδεύει προς τους τραπεζίτες
  • Μόλις στο 8,7% του ΑΕΠ οι δαπάνες για 914.946 μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου
  • Στα επίπεδα του 2004 οι δαπάνες για το ΠΔΕ

Ο αιμοβόρος, για τα λαϊκά στρώματα, κρατικός προϋπολογισμός για το 2011, είναι ο διεστραμμένος καρπός που γέννησε το παντρολόγημα των στρατηγικών στοχεύσεων, που εδώ και είκοσι χρόνια προωθεί η άρχουσα τάξη, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και επικράτηση των ευρωενωσιακών επιχειρηματικών ομίλων, με τα αδιέξοδα του συστήματος λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης. 

Χούντες τότε και τώρα


Τότε, το 1973, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, η χούντα των συνταγματαρχών είχε επιβληθεί από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα για να διευκολυνθεί η Ουάσινγκτον στην υλοποίηση των γεωπολιτικών της σχεδίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Σήμερα, το 2010, η «χούντα» του μνημονίου επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ με την άμεση συνενοχή και συνεργασία της θριαμβευτικά εκλεγμένης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου προκειμένου να πετύχουν τόσο την εξάλειψη όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων όσο και την καθυπόταξη της Ελλάδας στο Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας.

του Γιώργου Δελαστίκ


Όπως κατά την περίοδο της κατοχής της χώρας μας από το ναζιστικό Τρίτο Ράιχ η κυβέρνηση του δοσίλογου στρατηγού Γιώργου Τσολάκογλου οδήγησε την Ελλάδα στον εφιαλτικό χειμώνα του 1941-’42 όπου ο κόσμος ιδίως στην Αθήνα πέθαινε σαν τις μύγες από την πείνα, έτσι και κατά τη σημερινή κατοχή της πατρίδας μας από το Τέταρτο Ράιχ Γερμανίας - ΕΕ - ΔΝΤ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η πιο αντιλαϊκή που υπήρξε ποτέ σε αυτή τη χώρα, οδηγεί την Ελλάδα σε έναν εφιαλτικό χειμώνα κοινωνικής  

Αντιμνημονιακή δημαγωγία   Η «έξαλλη» αντιμνημονιακή δημαγωγία της προεκλογικής περιόδου της Ν.Δ., ήταν παράφωνη και γι' αυτό έχει υποβαθμιστεί αισθητά από τον πολιτικό λόγο και τις καθημερινές παρεμβάσεις των γαλάζιων στελεχών, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι βασικός στόχος ήταν να ψαρέψει στη λαϊκή δυσαρέσκεια και να αθροίσει στη συνέχεια την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων υπέρ της αντιλαϊκής στρατηγικής του μνημονίου, όπως ακριβώς κάνει τώρα.

Αυτά είναι "έργα" του Νετανιάχου! Κάποιοι θα έπρεπε να έχουν τσίπα!... Nτροπή!...ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκηνές φρίκης, να μην δουν το βίντεο όσοι έχουν προβλήματα υγείας.

Συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη Γάζα…
Μια οικογένεια πήγε για πικνίκ στη θάλασσα… ένα ισραηλινό τανκ τους ρίχνει και τους κομματιάζει…
Ξεκληρίζεται ολόκληρη η οικογένεια και σώζεται μόνο η μικρή που ουρλιάζει σπαρακτικά μπροστά στο πτώμα του πατέρα… «μπαμπά, μπαμπά»…
Η μικρή θα ζει στην κόλασή της;
Θα είναι τρομοκράτισσα αν αντισταθεί στα ναζιστικά γουρούνια του Νετανιάχου;
Ο «πολιτισμένος» πολιτικός κόσμος της δύσης, οι ευρωπαίοι πολιτικοί, άραγε έχουν συναισθήματα; Πως νοιώθουν όταν χαριεντίζονται με τον δολοφόνο Νετανιάχου;
Βέβαια, για τα αργυρώνητα ΜΜΕ (ντόπια και διεθνή), αυτή η...
 σφαγή δεν αποτελεί είδηση… δεν υπεισέρχεται στις κατευθύνσεις των αφεντικών τους… προσβάλει το “δημοκρατικό” Ισραήλ…
  
Να είσαι καλά Βικ… να στέλνεις συνεχώς -μέσα από τη μαρτυρική Γάζα-, τα ντοκουμέντα των ναζί του 21ου αιώνα… να συνεχίσεις να προκαλείς τις συνειδήσεις…

Λαπαβίτσας: Η χώρα μπαίνει σε τροχιά αυτοκτονίας«Όσο αυξάνεται η ανεργία και χειροτερεύουν οι τραπεζικές πιστώσεις, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα για τις επενδύσεις. Υπάρχει κίνδυνος να λιμνάσει η ελληνική οικονομία για χρόνια», δηλώνει ο καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» και στον Αποστόλη Ζώη. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.
ΑΠΟ : tvxs
Ποιοί οι λόγοι για τους οποίους οδηγούμαστε σε νέα μέτρα;

“Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ναυάγησε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η λιτότητα έφερε βαθειά ύφεση, δηλαδή μείωση του ΑΕΠ κατά 4.5% το τελευταίο τρίμηνο, ανεργία 12.2% τον Αύγουστο με παράλληλη συρρίκνωση της απασχόλησης, σημαντική πτώση των εξαγωγών τον Σεπτέμβριο, αδυναμία της κατανάλωσης, αδυναμία των επενδύσεων, υποχώρηση των πιστώσεων, αλλά και πληθωρισμό στο 5.2%. Οι εκτιμήσεις των ειδικών του Μνημονίου αποδεικνύονται τελείως λανθασμένες.
Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε καν να πετύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματος. Τα έσοδα υπολείπονται, πρώτον, λόγω της ύφεσης που έχει περιορίσει την αποδοτικότητα των έμμεσων φόρων και, δεύτερον, λόγω της υποτονικής λειτουργίας του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, ο οποίος αντιδρά στις μισθολογικές περικοπές, αλλά και στο διασυρμό που έχει υποστεί. Η αναθεώρηση των στοιχείων από τη Γιούροστατ έφερε το έλλειμμα στο 9.4% για το 2010, τελείως πέρα από τις προβλέψεις του Μνημονίου.