Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Το mega στην υπηρεσία του Μάνεση...


Στο χειρότερο εφιάλτη για το μεγαλοβιομήχανο Μάνεση εξελίσσεται η απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». 
Μετά τον «διαμεσολαβητικό» ρόλο του υπουργού Κουτρουμάνη, που απροκάλυπτα πιέζει του απεργούς να αποδεχτούν τους όρους της εργοδοσίας, σειρά πήρε απόψε το «μεγκάλο» κανάλι.

Ενώ μέχρι τώρα ουδέποτε ασχολήθηκε με την απεργία, κι αν το έκανε, το πέρασε «στα ψιλά», πριν λίγο σε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρουσιάστηκε η εταιρεία να έχει «οικονομική ζημιά τα

Αντεπίθεση! Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα υπάρχει λύση

Διαγραφή του χρέους - Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. 

Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. 

Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της διεξόδου. 

Δώσε ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιχειρεί να σε παραπλανήσει με νέα μεταμφίεση, με «νέα» κόμματα. Όσο πιο αδύναμα βγουν τα κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανά σου, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Να μην πάει για μια ακόμα φορά χαμένη η ψήφος των πολλών.

Με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο εργάτης και η εργάτρια που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, ο νεολαίος που ζει στην αβεβαιότητα και την ανεργία, ο συνταξιούχος που στερείται και τα φάρμακα, ο αυτοαπασχολούμενος που βάζει λουκέτο, ο φτωχός αγρότης που ξεκληρίζεται, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που πέφτουν θύματα δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Μην επιτρέπεις να σε τρομοκρατούν.

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Στρατολογούν και εκπαιδεύονται για εσωτερική καταστολή

Αποκαλυπτική η ομολογία στελέχους της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» αλλά και τα όσα γράφουν στην ιστοσελίδα τους

Επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Ριζοσπάστη» και των καταγγελιών του ΚΚΕ για την κατασταλτική και προβοκατόρικη δράση των κάθε λογής παραστρατιωτικών οργανώσεων συνιστούν οι χτεσινές ομολογίες ενός από τους φερόμενους ως επικεφαλής των αποκαλούμενων οργανώσεων «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», παραστρατιωτικές οργανώσεις ασκούνται για «άμυνα σε αστικές περιοχές», με την ανοχή και - σε πολλές περιπτώσεις - με την κάλυψη του επίσημου κράτους, με σαφή στόχο την προετοιμασία τους για συμμετοχή σε επιχειρήσεις καταστολής του λαού.
Μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό («Βήμα Fm») ο Γ. Ανεστόπουλος, φερόμενος ως μέλος της «Επιτελικής Διοίκησης της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες αυτές ασκούνται στη χρήση ειδικών όπλων, με σκοπό να επιτεθούν κατά διαδηλωτών για την «αποκατάσταση της τάξης».

Θράσος και απειλές από τα μαντρόσκυλα των μονοπωλίων


Επανεκκίνηση της αντιλαϊκής πολιτικής, μέτρα-κόλαση για τώρα και μετά τις εκλογές
Μπαράζ από νέα αντιλαϊκά πακέτα για την εκπλήρωση της μεταξύ τους συμφωνίας για το κούρεμα του κρατικού χρέους, τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, τη σύντμηση και του χρόνου της εφαρμογής τους ήταν στα μέτρα που αποφάσισαν, προχτές στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ).
Μήνα με το μήνα, ανάλογα με την κλιμάκωση της βαρβαρότητας, με στόχο να εξαπολύουν κάθε τρεις και λίγο τους εκβιασμούς τους απέναντι στο λαό, θα εκταμιεύουν τις δόσεις από τα φρέσκα δάνεια που στο σύνολό τους προορίζονται για τους τραπεζίτες και τα άλλα σαπρόφυτα. Ο υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ανανεωμένη δυναμική επανεκκίνηση» και για την «περίοδο μέχρι τις εκλογές» και για τη συνέχεια. Και αυτό «γιατί οι εκατό πρώτες μέρες μετά τις εκλογές πρέπει να είναι μια περίοδος δυναμικής επανεκκίνησης, ώστε να μη χάσουμε αυτό το τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε με τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Σμπαραλιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο

Τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ θα αρπάξουν από τους εργαζόμενους από πρόσθετα μέτρα την περίοδο 2012 - 2015, σύμφωνα με την Εκθεση της Κομισιό

Μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχει εξαλειφθεί κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής από το αστικό κράτος, μέσω του δραστικού περιορισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων σε άνεργους, πολύτεκνους και σε αυτούς που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, να απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στα πλαίσια της «δέσμευσης» για κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2015, να μειωθούν περαιτέρω οι δαπάνες για συντάξεις, να επέλθει νέα δραστική μείωση των δαπανών υγείας, κυρίως στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να γίνουν νέες περικοπές επιχορηγήσεων προς τα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρξει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την τοπική διοίκηση.
Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που

Μπούμερανγκ οι εκβιασμοί


Σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας έχει κάνει η ηγεσία της ΝΔ την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφαντική επίθεση στα δικαιώματα και στους αγώνες του, μαζί με αντιΚΚΕ επίθεση, προσπαθώντας να κρύψει ότι είναι υπόλογη και συνένοχη με το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Εχοντας ψηφίσει περισσότερα από τα μισά νομοσχέδια του πρώτου μνημονίου και τώρα σαν βασικός πυλώνας στην εφαρμογή του δεύτερου, η ΝΔ έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στο χρεοκοπημένο λαό, απειλώντας με χάος και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, στην περίπτωση που στις εκλογές δεν αναδειχθούν ενισχυμένα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Στο προσκήνιο η ΝΔ ζητάει ψήφο για αυτοδύναμη κυβέρνηση, δίνοντας διαπιστευτήρια αντιλαϊκής πυγμής στην πλουτοκρατία και τους εταίρους της ΕΕ. Στο παρασκήνιο, όμως, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχει ήδη συμφωνήσει για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διασφαλιστεί πάση θυσία η

Λαό ραγιά θέλουν οι Πρετεντέρηδες


Το εγκώμιο του Ευ. Βενιζέλου έπλεξε χτες ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη του στα «ΝΕΑ», παρουσιάζοντάς τον ως «επιλογή σταθερότητας» τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και συνολικά για το πολιτικό σύστημα, βρίσκοντας αφορμή να αναπαράγει τη θεωρία των «δυο άκρων» για να φοβερίσει το λαό ότι επίκειται «χάος» και να συκοφαντήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Λέει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πρετεντέρης: «Στις συνθήκες "άτυπου εμφυλίου" που ζει εδώ και δυο χρόνια η χώρα, η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος αποτελεί πλέον τη θεμελιώδη (ίσως και τη μοναδική) εγγύηση της δημοκρατίας. Αυτή η σταθερότητα δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Απειλείται οργανωμένα από δυνάμεις της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς που (με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης) προωθούν την πολιτική εκτροπή και τον εκτροχιασμό της χώρας».
***
Ο Γ. Πρετεντέρης ρίχνει νερό στο μύλο της συκοφάντησης και τρομοκράτησης

Ιδού η «εναλλακτική»


Στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία ισχύει καθεστώς Μνημονίων.
Στην Ισπανία οι οικονομικοί δείκτες κατρακυλούν με το λαό να σαρώνεται από κύμα λιτότητας.
Στη Βρετανία επικρατεί η πολιτική τού «δάκρυα και αίμα».
Στην Ιταλία ο οικονομικός κλυδωνισμός μετατρέπεται σε μέτρα σφαγής των εργαζομένων τέτοιας αγριότητας που συνοδεύονται από υπουργούς που ...κλαίνε όταν τα ανακοινώνουν.
Στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι - επισήμως - καταγεγραμμένοι στα έγκατα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στη Γαλλία, που τελεί υπό συνεχή «διαπραγμάτευση» με τους χρηματοπιστωτικούς οίκους για να αποφύγει εκθέσεις που υποβαθμίζουν περαιτέρω την οικονομία της, το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%, δηλωτικό του αναιμικού χαρακτήρα της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται οι ταγοί της.
Στο περίφημο «σκανδιναβικό μοντέλο» επικρατούν τοποθετήσεις όπως της πρωθυπουργού της Δανίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, όπου,