Σελίδες

9 Ιουν 2011

Ποιο κίνημα;



Το «κίνημα της πλατείας» τοποθετήθηκε σαφώς ενάντια στα κόμματα και ενάντια στα συνδικάτα.
Η στάση αυτή, εκτός του ότι κρύβει πολιτική τοποθέτηση συγκεκριμένη, έχει μέσα του και στοιχεία αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς όσο και αν το κίνημα θέλει να εμφανίζεται ως δημοκρατική κατάσταση.
Η έλλειψη δημοκρατίας στη συγκεκριμένη στάση έγκειται στη συλλήβδην τοποθέτηση όλων των κομμάτων ή των συνδικάτων στη μια πλευρά της όχθης.
Είναι όμως έτσι;

Ετοιμάζονται για τη μοιρασιά της λείας...

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το μεγάλο φαγοπότι με τη δημόσια περιουσία τα πολυεθνικά μονοπώλια και ήδη έχουν αρχίσει οι καυγάδες για τη μοιρασιά της λείας. 
Χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή είναι προχτεσινό δημοσίευμα του οργάνου του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, της «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», για τις γερμανικές εταιρείες που ψάχνουν «ευκαιρίες» στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. 

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ...



Συνοψίζοντας την προχτεσινή συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χτες: «Ως ειδήσεις προς τα έξω βγήκαν, προφανώς, αυτά που είναι πολύ ευχάριστα, που είναι πολύ "πιπεράτα". Γιατί, για παράδειγμα, δεν βγήκε προς τα έξω, και δεν το είδαμε πουθενά, ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του (...) 

Δε φτάνει η αγανάκτηση



Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε χτες ότι οι άνεργοι ξεπέρασαν τους 800.000.
Την ίδια ώρα στις εφημερίδες υπήρχε η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα ότι «διέμεινε στο ξενοδοχείο (...) με κόστος 435 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή».
Δεν έχει σημασία ποιο κυβερνητικό στέλεχος υπέγραψε αυτή την ανακοίνωση. Σημασία έχει εκείνο το «ιδιαίτερα φθηνό». Η νύχτα του είναι πιο ακριβή από το μηνιάτικο ενός ανέργου.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα...



Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! 
Η στάση δυνάμεων του οπορτουνισμού μάς θύμισε την παροιμία. 
Πρόκειται για δυνάμεις που όχι μόνο δεν έχυσαν μια στάλα ιδρώτα για την οργάνωση και ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αλλά πολλές φορές ανέπτυξαν ανοιχτή υπονομευτική δράση εναντίον του. 
Οι «αγανακτισμένοι», όμως, δε θα τους ζητήσουν το λόγο επειδή ισχυρίζονται: «Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μέσα σ' αυτή την προσπάθεια». 
Ούτε επειδή καλούν το ΚΚΕ «να αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο κίνημα» (Αλ. Τσίπρας, ρ/σ ΕΤ3), όπου όταν και εάν κολυμπά ο οπορτουνισμός δεν το κάνει παρά για να ψαρέψει σε θολά νερά.

Προβοκάτσια από τα παλιά ενάντια στο ΚΚΕ

Ελληνικό ιστολόγιο αναπαράγει ψέματα και πρακτόρικα σενάρια για υποτιθέμενη εμπλοκή του Κόμματος σε υπόθεση προμήθειας πετρελαίου από το Ιράκ!

Το κατάπτυστο λιβελογράφημα στο διαδίκτυο
Προβοκατόρικο δημοσίευμα αναπαράγεται από χτες σε ορισμένα ιστολόγια, σε μια χονδροειδή προσπάθεια να ριχτεί λάσπη στο ΚΚΕ, να πειστεί ο λαός ότι «όλοι ίδιοι είναι», να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ΚΚΕ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου που απεγκλωβίζονται από την κυρίαρχη πολιτική και τη δυσωδία της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που πρωτοεμφανίστηκε στο ιστολόγιο «ksipnistere.blogspot.com», με τον τίτλο «Tο ΚΚΕ έπαιρνε μίζες από τον Σαντάμ», το ΚΚΕ ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες ιρακινού πετρελαίου από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ «Πετρέλαιο για Τρόφιμα», που διακόπηκε το 2003, με την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ από τους ιμπεριαλιστές.
Το λιβελογράφημα στηρίζεται σε δημοσίευμα του 2004 (!) της ιρακινής εφημερίδας «Al-Mada», που εκδίδεται μόνο στα αραβικά.

Τρίπλες παραπλάνησης...



ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, η κυβέρνηση τώρα είναι ...«σφυροκοπημένη», «τραυματισμένη», «αιμορραγεί», «δέχθηκε μομφή» και «στραπατσαρίστηκε».
Κι όλα αυτά από ...την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τους υπουργούς της και, γενικώς, τις αντιδράσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Δεν μας έφτανε, δηλαδή, που είναι ο Αντ. Σαμαράς «αντιμνημονιακός», τώρα θέλουν και τη μισή κυβέρνηση να ...έχει πάρει τα βουνά και να κάνει αντάρτικο στον Γ. Παπανδρέου.
Αν είναι έτσι, κι μεις να μην κουραζόμαστε. 
Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού είναι ...σε καλά χέρια.
Αφήστε που με τόσους υποστηρικτές του λαού είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα έχουμε φιλολαϊκές πολιτικές.

811.340...



Στις 19 Οκτώβρη 2010 ο Παπανδρέου έβγαλε ένα λόγο. Δεδομένης της σημασίας του θέματος που ανέπτυξε, ο τίτλος που επέλεξε για την ομιλία του ήταν πράγματι ευθύβολος:
«Από την ανεργία στην εργασία».
Είπε τότε ο Παπανδρέου:
*
«Η ανεργία αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας».
*
«...παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά της ύφεσης, ακόμα και τώρα, μέσα στην κρίση, εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια για να κινητοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στα χέρια μας (...) ώστε να παλέψουμε με την ανεργία, να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας και, βεβαίως, να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες».

Η επίσημη ανεργία στο 16,24%...



Το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2011 ανήλθε σε 16,24 %, 
έναντι 11,57 % το Μάρτιο του 2010 και 15,85 % το Φεβρουάριο του 2011. 
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάρτιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.185.325 άτομα.