Σελίδες

2 Φεβ 2012

Δεν είναι ανίκητοι



Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το νέο «ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας» και τα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με τις οποίες συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. αποκαλύπτουν πως η πολιτική καταστροφής σε ό,τι έχει απομείνει από εργασιακές, λαϊκές κατακτήσεις είναι ατέρμονη. 
Αυτός ο ταξικός πόλεμος των αστών συνοδεύεται από τρομοκρατική ενάντια στο λαό προπαγάνδα επειδή φοβούνται το ταξικό εργατικό κίνημα. 
«Τρομάζει το μίσος και ο φανατισμός... Διαβάζεις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων...και νομίζεις ότι έχει έλθει ο κόκκινος Οκτώβρης», έγραφε χθες η «Καθημερινή». 

Και επίσημα στα 115 εκατομμύρια οι φτωχοί



Την επέλαση της φτώχειας «διαπιστώνουν» οι ίδιες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την καταγράφουν. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα διάφορα ΜΜΕ τόσο της ΕΕ, όσο και της Ελλάδας είναι ήδη παρωχημένα, αφού εδράζονται σε μετρήσεις του 2009 και 2010, προέρχονται από δείκτες που είναι έτσι και άλλιως προσαρμοσμένοι (π.χ. κάποιος που δουλεύει 2 ώρες την βδομάδα δεν θεωρείται άνεργος) και η πραγματικότητα τα έχει ήδη ξεπεράσει με δραματικές συνέπειες στους λαούς.
Δημοσιεύματα που αναπαράγουν στοιχεία της Eurostat, από το 2009, αναφέρουν ότι τότε στις 27 χώρες της ΕΕ υπήρχαν 115 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό 23,1% του συνολικού πληθυσμού
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ακόμα 100 με 150 εκατομμύρια ήταν σε κίνδυνο να παρασυρθούν στην ανέχεια. Δύο χρόνια πριν, το 2007, πριν την καπιταλιστική κρίση κάτω από το όριο της φτώχειας ζούσαν 85 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή το 17% του πληθυσμού. Στον κατάλογο με τις χώρες που πλήττονται από τη φτώχεια, η Ελλάδα υπήρχε και στα στοιχεία του 2007 και στο 2009, με τους αναλυτές να

ΚΙΝΗΣΗ «Ε.ΛΑ.Δ.Α» : Συσκοτίζει τους ενόχους, την κρίση και τη διέξοδο



Παρουσιάστηκε χτες και αναπαράγει τα ιδεολογήματα περί «κατοχής» και «υποτέλειας»
Ενα ακόμα «αντιμνημονιακό» συνονθύλευμα, στο οποίο χώρεσαν από τις δυνάμεις του ΣΥΝ, της ΚΟΕ και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κουρουπλής, Δημαράς), τον Μητρόπουλο μέχρι τον Σ. Παπαθεμελή και από τον Κ. Παπανικόλα των Οικολόγων Ελλάδας, μέχρι τις αντικομμουνιστικές ομάδες της πλατείας Συντάγματος, που κραύγαζαν για «άμεση δημοκρατία», συγκροτήθηκε χτες, υπό τον τίτλο Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α). Την παρουσίαση της Κίνησης, έκαναν ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Γλέζος και ο Γ. Κασιμάτης, στο ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης». Αν και υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις, οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι η πρωτοβουλία τους «δεν είναι εκλογικό κομματικό σχήμα».
Η εισηγητική ομιλία του Μ. Θεοδωράκη ήταν ένα απάνθισμα από αντιεπιστημονικές αναλύσεις για την κρίση, που αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές αιτίες και

ΥΠΕΡΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΝΑΡΚΩ-ΘΟΛΟΥΡΑΣ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - ΔΗΜΑΡ



Πιστοποιητικά ...«αριστεροσύνης» επιχειρούν να αποσπάσουν οι νεολαίες Συνασπισμού και ΔΗΜΑΡ με τις άκρως αντιδραστικές, ιδεαλιστικές και αντιεπιστημονικές θέσεις τους απέναντι στο ζήτημα των ναρκωτικών.
Με αφορμή το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», οι νεολαίες των συγκεκριμένων κομμάτων εξέδωσαν ανακοινώσεις, όπου χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της χρήσης, κατοχής, προμήθειας ναρκωτικών και την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης ως ...θετικό βήμα. 
Στην προσπάθειά τους να κρύψουν την πλήρη ιδεολογική ταύτιση των κομμάτων τους με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.
«Δεν βοηθούν η αντιπαραβολή συντηρητικών και αντεπιστημονικών θέσεων από την πλευρά του ΚΚΕ που συντάσσεται με την ακροδεξιά σε μια ιδιότυπη σταυροφορία

Εμπροσθοφυλακή να γίνει όλος ο λαός



Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.
***
-- Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε αν σε όλη την Ευρώπη υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν στα κράτη - μέλη της ΕΕ υπήρχε ένα ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και δεν είχαμε στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να διαπραγματεύονται πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι, θα ήταν πολύ πιο στριμωγμένη η Κομισιόν.
-- Γιατί δεν υπάρχει; Φοβάται ο κόσμος; Πού το αποδίδετε αυτό, δηλαδή ότι δεν αντιδρά ο κόσμος απέναντι σε αυτό το τσουνάμι;

Χυδαίος αντικομμουνισμός «Αυγής»



Αδυνατώντας να απαντήσει επί της ...ουσίας, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, η «ΑΥΓΗ» καταφεύγει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Λάσπη, ψέματα και χυδαιότητα. 
«Τι πίνουν;» είναι ο τίτλος του σχολίου που αναφέρεται στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και το χαρακτήρισε «έγκλημα εξίσου σοβαρό και τρομερό με τη δανειακή σύμβαση και το PSI και όλα τα βάρβαρα μέτρα». 
Η χυδαιότητα και ο αντικομμουνισμός τους (ή μήπως η

Σήμερα το συλλαλητήριο της ΚΝΕ στην Αθήνα



  • Στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, η διαδήλωση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά
  • Αύριο, Παρασκευή, αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, πλούσια δράση σε όλη τη χώρα
Η ΚΝΕ καλεί σε μαζικό και οργανωμένο αγώνα για να αποτραπεί η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και αύριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ οι Οργανώσεις της σε όλη την Ελλάδα απλώνουν τη δράση τους ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο με εξορμήσεις, πικετοφορίες και συγκεντρώσεις.
Το σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, γίνεται στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.
«Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). Θέλουν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια,

Αυτό είναι το PSI τους



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Μας λένε ότι θα δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες, για να τη... σώσουν.
Μας λένε ότι θα καταδικάσουν ερήμην το λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην ανεργία για να τον... σώσουν.
Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!
Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις...)
πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο
(που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα)
και νέα δανειακή σύμβαση
(με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)...