Σελίδες

27 Μαΐ 2013

Η κομμουνιστική ιδεολογία και η ταξική πάλη στο στόχαστρο της ΕΕ


Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή της προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καταγγέλλει ότι η εφαρμογή της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αξιοποιείται για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ταξικής πάλης.
Στην επιστολή, που υπογράφεται από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα και Μπάμπη Αγγουράκη, τονίζονται τα εξής:
«Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της -και της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- τσακίζει τα δικαιώματα των εργατών, ντόπιων και μεταναστών. Σε συνδυασμό με την αντιμεταναστευτική νομοθεσία ΕΕ και κρατών μελών, το άγριο κυνηγητό, τις διώξεις και τη σκληρή εκμετάλλευση των μεταναστών (Οδηγία 1 για την 18μηνη κράτηση μεταναστών -ακόμη και ανήλικων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απέλασής τους,

ΚΟΒ Κοκκινιάς του ΚΚΕ: Απομονώστε τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων


Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟΒ Κοκκινιάς του ΚΚΕ επισημαίνουν:
«Απομονώστε τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων.
Το μπλόκο του ‘44 θύμισε η συγκέντρωση των χιτλερικών της Χρυσής Αυγής.
Ακροβολισμένοι με στρατιωτική διάταξη σε σημεία γύρω από την πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), μαυροφορεμένοι, κρανοφόροι, κρατώντας στειλιάρια και ασπίδες, με εκτεταμένη χρήση βαρελότων και κροτίδων, με εμετικά εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα (όπως "Τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά", "Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές", "Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ-Αλβανέ") θέλησαν να φτιάξουν κλίμα τρομοκρατίας στη μαρτυρική εργατούπολη της Κοκκινιάς. Έδειξαν το αποκρουστικό ναζιστικό πρόσωπό τους.

Πόσο ριζοσπαστικά είναι ο «ευρωσκεπτικισμός», «η «αναπτυξιακή πρόταση» και η πρόταση «εξόδου από το ευρώ»;


Τους τελευταίους μήνες, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με την εκτίμηση ότι υπάρχει ανερχόμενο ρεύμα «ευρωσκεπτικισμου» στους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν ενταχθεί στο λεγόμενο μηχανισμό στήριξης, προσφάτως και στην ίδια τη Γερμανία. Στο πολιτικό επίπεδο εμφανίζονται νέα σχήματα ως πολιτικές ομάδες - κόμματα, «δεξαμενές σκέψεις», «δίκτυα διαλόγου» που καταγγέλλουν την ΕΕ γιατί τάχα ξέφυγε από τους σκοπούς της ίδρυσής της, «έπαψε» να είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και έγινε η ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, υπό την γερμανική ηγεμονία.
Τα συνθήματά τους είναι προσαρμοσμένα στο υπαρκτό ρεύμα λαϊκής αγανάκτησης και αμφισβήτησης των επιλογών της ΕΕ και των Μνημονίων.