Σελίδες

4 Αυγ 2011

Μηχανισμός για βρώμικες αποστολές ανά τον κόσμο.



Ενα μετά το άλλο ξετυλίγονται τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη συγκρότηση, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, μιας παγκόσμιας δύναμης ελέγχου των λαών, καταστολής των κινημάτων τους και καθυπόταξης με κάθε τρόπο των χωρών που δεν συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών οικονομικών και στρατιωτικών. 
Εκτελεστικός βραχίονας είναι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πυρήνας και κύριος κορμός των οποίων είναι οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. 
Για τη σύζευξη αυτών των δύο συγκροτείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Ανησυχία στην ευρωζώνη για Ιταλία - Ισπανία



Εντονη ανησυχία στην Ευρωζώνη προκαλεί η κατάσταση με το χρέος σε Ιταλία και Ισπανία (και την άνοδο των σπρεντ των ομολόγων τους) που εμφανίζεται ως επίθεση των αγορών, ωστόσο είναι έκφραση της καπιταλιστικής κρίσης που γενικεύεται.
Χτες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στην ιταλική βουλή, ανακοίνωσε πως παρά την κρίση η ιταλική οικονομία είναι ισχυρή. 
Εξήγγειλε επίσης διάλογο με τους «κοινωνικούς εταίρους» (που ήδη έχουν συμφωνήσει σε σειρά περικοπών και κατακρεούργηση δικαιωμάτων στο όνομα της «ανάπτυξης») για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την εφαρμογή νέων έκτακτων αντιλαϊκών μέτρων, το ρόλο των τραπεζών και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς και τις αναμενόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. 

Ολα τα βόλια στο κεντρικό μέτωπο...



Και να θες να αφεθείς στην καλοκαιρινή ραστώνη δε σ' αφήνουν. Ηδη περιγράφουν τον Αύγουστο σα χειμώνα. Και είναι χειμώνας για τις εργασιακές σχέσεις, για το λαϊκό εισόδημα. Το χτεσινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» έκανε τη διαφορά στα κρεμασμένα στα περίπτερα εξάστηλα: Το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δεν θα κάνουν διακοπές, την ώρα που τα κόμματα της αστικής τάξης κλαίνε δήθεν για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
***
Οι τραπεζίτες κάνουν πάρτι καθώς η μία κρατική ενίσχυση διαδέχεται την άλλη (χτες στη Βουλή κατατέθηκε μια ακόμη τέτοια ρύθμιση), αλλά την ίδια στιγμή τα νέα παιδιά μαθαίνουν πως στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι μια πεντάμηνη σύμβαση καθαριστή στους δρόμους με μεροκάματο ίσο με το επίδομα της ανεργίας. Το μοντέλο εφαρμόζεται ήδη στον ιδιωτικό τομέα, όπου ο ΟΑΕΔ προσφέρει τζάμπα εργάτες στους καπιταλιστές και το κρατικό ταμείο τους απαλλάσσει από ασφαλιστικές εισφορές.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...



Προχτές στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η προώθηση νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παράλληλη επέκταση της χρήσης των καμερών ακόμη και στα οχήματα της Αστυνομίας.
Τα σχέδια καταστολής του λαϊκού κινήματος εξετάζεται να περιλάβουν χρήση πλαστικών σφαιρών, αντλιών νερού, μέσων παρακολούθησης με κάμερες παντού, παρακολούθηση στο διαδίκτυο
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, καταγγέλλοντας τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις της κυβέρνησης στην εν λόγω Επιτροπή στη Βουλή, δε μετείχε στη σχετική συζήτηση.
Με σχόλιό του χτες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τα νέα μέτρα καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. 
Αναλυτικά, σημειώνεται:

Τεχνολογική ανεργία στον Καπιταλισμό - Πρόοδος της ανθρωπότητας στον Σοσιαλισμό.



Αναδημοσίευση απο: redfly planet
Και να που το ίδιο το Καπιταλιστικό σύστημα, όχι μόνο αποκαλύπτει τα δικά του ιστορικά όρια αλλά προσφέρει παράλληλα και την διέξοδο για την υπέρβασή του !  

Τη «μαγική λύση» φαίνεται πως βρήκε η «Foxconn», εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κίνα και κατασκευάζει τα «iPhone» και «iPad» για λογαριασμό της «Apple», αλλά και εξαρτήματα και συσκευές για λογαριασμό εταιρειών όπως η «Nokia», η «Sony», η «Dell», η HP και η «Microsoft», η οποία όμως αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τις αυτοκτονίες των εργαζομένων της που συνεχίζουν να δουλεύουν ως δούλοι. Μέσα στην επόμενη τριετία σχεδιάζει να αντικαταστήσει σταδιακά τους εργαζόμενους με ένα εκατομμύριο ρομπότ! Το σκεπτικό είναι απλό: Τα ρομπότ δεν αυτοκτονούν, δεν κάνουν απεργίες, δε διεκδικούν... (Ριζοσπάστης 3-8-2011).

Βαρβαρότητα διαρκείας, ως έτος 2035 και βλέπουμε...



Τη σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση σε βάθος πολλών δεκαετιών, την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων με στόχο να πιάσουν τις νόρμες της πολιτικής που διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, φτηνότερους και περισσότερο ευέλικτους τους εργάτες, περιλαμβάνουν οι προδιαγραφές της «έκθεσης» που δημοσιοποίησε από την Αθήνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ. 
Ο ίδιος ιμπεριαλιστικός Οργανισμός, εδώ και αρκετά χρόνια, πριν και από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, σε φάση αύξησης του παραγόμενου ΑΕΠ και εντατικής κερδοφορίας, προδιέγραφε τα «αναγκαία μέτρα», αυτά που σήμερα ξεδιπλώνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας.

Σάπισμα του συστήματος της εκμετάλλευσης...



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, βρε παιδιά! 
Λίγο στρίμωγμα μερικά χρονάκια και μετά όλα θα φτιάξουν! 
Θα γίνουν όπως παλιά...
Κάπως έτσι μας τα είπε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποσχόμενος μια «εθνική προσπάθεια», ώστε να επανέλθουμε στο τέλος στην κατάσταση πριν την κρίση.
Βέβαια, αυτοί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, θεωρούν όμως πράγματι ότι θα βρεθεί έστω και ένας να τους πιστέψει; 
Πρέπει να είναι πραγματικά πολύ μα πολύ αφελείς.

Το χρέος δημιουργεί την κρίση ή η κρίση οξύνει το χρέος;



Αναδημοσίευση απο: Cogito ergo sum
Το δίλημμα είναι γνωστό: το χρέος παράγεται ως αποτέλεσμα της κρίσης ή η κρίση συνιστά αποτέλεσμα του χρέους; 
Οι αστικές δυνάμεις (κυβέρνηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, "έγκυροι" αναλυτές κλπ) προσπαθούν να πείσουν τα λαϊκά στρώματα ότι η κρίση προήλθε από το χρέος, επομένως οφείλουμε να πάρουμε μέτρα (όσο σκληρά κι αν είναι αυτά) ώστε να τιθασσεύσουμε το χρέος για να βγούμε από την κρίση. Μάλιστα, τα κόμματα εξουσίας, στην προσπάθειά τους να "χαϊδέψουν" τα αφτιά των απλών ανθρώπων, έχουν εντοπίσει ως ρίζα του προβλήματος την διαφθορά και την σπατάλη.

Περιορισμός διαδηλώσεων και κινητές κάμερες!!!



Νομοσχέδιο για κινητοποιήσεις και νέα μέτρα καταστολής του εργατικού κινήματος ανακοίνωσαν χτες στη Βουλή
Την εκτίμηση ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης θα συνοδευθούν με ενίσχυση της καταστολής του μαζικού λαϊκού κινήματος επιβεβαίωσαν χτες στη Βουλή οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της βίας, ανακοίνωσαν την προώθηση νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παράλληλη επέκταση της χρήσης των καμερών ακόμη και στα οχήματα της Αστυνομίας.

Στα νύχια των πολυεθνικών...



Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κάποιος για να καταλάβει τι εννοούν οι πολυεθνικές και το πολιτικό προσωπικό που τις υπηρετεί και τις εκπροσωπεί, όταν μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα» και «ανάπτυξη». 
Εννοούν, και δεν μπορούν να το κρύψουν, αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης με μείωση μισθών και αύξηση της ανεργίας. Χαρακτηριστική περίπτωση η βρετανική τράπεζα HSBC, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, που ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταργήσει περίπου 30.000 θέσεις εργασίας - δηλαδή το 10% του συνόλου του προσωπικού της - έως το 2013, ενώ την ίδια ώρα, και μάλιστα σε περίοδο... κρίσης, αυξάνονταν τα κέρδη της.
Ολα αυτά αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα, καθώς ο πολυεθνικός τραπεζικός όμιλος HSBC, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανήκει στην ομάδα τραπεζών «αναδόχων» και «συμβούλων» που έχουν επιλεγεί για να αναλάβουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θεσμοθέτησε το «Μεσοπρόθεσμο» αλλά με τη συμμετοχή «ιδιωτών» στην αποκαλούμενη «ανταλλαγή και επιμήκυνση ελληνικών ομολόγων».