Σελίδες

12 Ιουλ 2013

Τσαπατσουλιά και προχειρότητα ...


Λυπούνται πολύ για τα θύματα που απολύονται. Σαν τους μαφιόζους που σκοτώνουν και μετά πηγαίνουν στην κηδεία του δολοφονημένου για να πουν συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κάνουν πονεμένες αναλύσεις με περισπούδαστο ύφος γεμάτο κατανόηση και ανθρωπιά.
Μιλάνε για προχειρότητα, για ακατανόητες βιαστικές κινήσεις «αφού δεν έγιναν όλα αυτά που έπρεπε τόσα χρόνια». Μιλάνε για τσαπατσουλιά και χάος.
Όμως όλο αυτό που συμβαίνει μόνο χάος δεν είναι. Είναι οργανωμένη και συνειδητή προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου προς όφελος των ιδιωτικών. Χθες τα ιδιωτικά ΙΕΚ πανηγύριζαν.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή»


Όταν η «Αυγή» θέλει να επιτεθεί στο ΚΚΕ, πρώτα αποφασίζει τη γραμμή της επίθεσης και μετά προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα της. Έτσι, η σημερινή «Αυγή» εγκαλεί τον «Ριζοσπάστη», ότι τάχα στο φύλλο της Πέμπτης δεν είχε αυτοτελές ρεπορτάζ για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αναφέρει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (τη στιγμή που αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί η «Αυγή» και ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου). Στόχος της «Αυγής» δεν είναι η αλήθεια, δεν είναι οι θέσεις του ΚΚΕ, αλλά το πώς θα στηρίξει την κάλπικη προπαγάνδα της ενάντια στο ΚΚΕ. Γι’ αυτό και καταλήγει στο χιλιομασημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδιστικό τσιτάτο ότι «το ΚΚΕ αγνοεί την ιστορικότητα της περιόδου» κ.λπ. κ.λπ. επειδή αποκαλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο του στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και στο νέο δίπολο που στήνεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που ενόχλησε την «Αυγή» και αυτό που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η πολιτική κριτική που τους ασκεί το ΚΚΕ. Γιατί, πέρα από τα σχόλια, στον «Ριζοσπάστη» υπήρχε και ρεπορτάζ από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (σελίδα 12. Το μονόστηλο το είδε ο συντάκτης, το ρεπορτάζ όχι;), με αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του Α. Τσίπρα και  φυσικά, πολιτική κριτική σε αυτά τα αποσπάσματα. Αυτό ήταν που ενόχλησε και την «Αυγή». Αλλά επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στην πολιτική κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, προτιμά να παραποιεί την πραγματικότητα για να στήσει την προπαγάνδα που εξυφαίνει εδώ και καιρό, ότι τάχα το ΚΚΕ «περιχαρακώνεται» και «αγνοεί την ιστορικότητα» και την «κρισιμότητα της περιόδου». Ντροπή.

Χρ. Κατσώτης: Η πολιτική που γεμίζει βάσανα το λαό πρέπει να ανατραπεί (VIDEO)





«Η στρατηγική που έχει αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι η ίδια με τα προηγούμενα, να μπορέσουν να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις, οι μεταρρυθμίσεις αυτές που έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην ΕΕ, να κάνουν ένα κράτος τέτοιο το οποίο θα είναι πιο αποτελεσματικό για το μεγάλο κεφάλαιο και βέβαια δυνάστης για το λαό. Αυτή είναι η ουσία», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Βλέπει «φαντάσματα»...

Στην εναρκτήρια ομιλία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διεπράχθησαν αρκετές «ιεροσυλίες». Ας σταθούμε σε μία από τις χαρακτηριστικότερες.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

*

«Εδώ και ένα χρόνο -είπε- μετά τις εκλογές του περασμένου Μάη που ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ (...)».

Και συνέχισε:

«Ολες οι γερασμένες δυνάμεις της χώρας, όλες οι γερασμένες δυνάμεις του παλιού κόσμου που φεύγει, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα»...

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ




Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα  ενάντια στο  πολυνομοσχέδιο - «σκούπα», που φέρνουν κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο, έκανε ο   Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Πρόεδρος του Σωματείου των Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου των ΟΤΑ. (Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία).