Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ (VIDEO)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας - Για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού».
Παρατίθεται ολόκληρη η εισηγητική ομιλία στη συνέντευξη Τύπου. 
«Επιτρέψτε να ξεκινήσω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τα γεγονότα στην Τουρκία: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στο λαό, ενάντια στους

Το αστικό κράτος ο μεγαλύτερος ρατσιστής

Λάβρος ενάντια στο ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ο Αντ. Σαμαράς, με αφορμή το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις που προτείνει το κόμμα του στον υφιστάμενο νόμο για το ρατσισμό. Ομως, όσα κι αν γράψουν, όσα κι αν πουν, η υποκρισία του αστικού συστήματος ότι θέλει τάχα να καταπολεμήσει το ρατσισμό δεν κρύβεται.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο Αντ. Σαμαράς σε επιστολή του προς τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη:

Ν.Σοφιανός στο MEGA: Μεγάλη επιλογή σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και την οικονομία που βρίσκεται σε κρίση (VIDEO)
«Η συγκυβέρνηση περπατάει χέρι-χέρι, παίρνει μέτρα, έρχονται κι άλλα. Αυτά ζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτόν τον εφιάλτη ζει, αυτά τα βάρη σηκώνει και είναι ασήκωτα πλέον. Σ' αυτές τις συνθήκες εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες, χρειάζεται αυτή τη στιγμή να οργανωθεί η πάλη», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο για την καταστολή στην Τουρκία

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και ηΟργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα, στις 7:00 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο, συγκέντρωση καταδίκης της βίαιας καταστολής και του αυταρχισμού, της κυβέρνησης Ερντογάν, απέναντι στις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Εκφράζουν, επίσης, την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στον αγωνιζόμενο τούρκικο λαό και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, που συμμετέχει στις διαδηλώσεις και έγινε στόχος της κρατικής καταστολής και με εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του στην Άγκυρα.