Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Να πέσει η κυβέρνηση και στις εκλογές τα δυο κόμματα να βγουν κουρεμένα γουλί.



Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του «Αλτερ» έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. (Ακολουθεί βίντεο).

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του «Αλτερ» έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε τον παρακάτω διάλογο με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου:
-- Θέλω να ξεκινήσω τη συζήτησή μας, ρωτώντας ποια είναι η αίσθησή σας για τις επόμενες εξελίξεις. Το λέω, γιατί η πολιτική σας ανάλυση συνήθως είναι καλή. Πιστεύετε ότι είμαστε μπροστά σε εκλογές; Οτι μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για το χρέος μας, θα οδηγηθούμε στις κάλπες; `Η, αντίθετα, πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταφέρει με νύχια και με δόντια, όπως έκανε μέχρι τώρα, να συγκρατήσει την κοινοβουλευτική της ομάδα και να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία;
-- Αλίμονο, αν ο ελληνικός λαός ξυπνάει κάθε μέρα για να δει ποιος κύριος ή κυρία από το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να μην ψηφίσει στη Βουλή...

19 και 20 Οκτώβρη ΟΛΟΙ στην απεργία.



Το ΠΑΜΕ καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή, και την Πέμπτη 20 του μήνα περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές.



Στις 19 και 20 Οκτώβρη, για 48 ώρες, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. 
Κανείς στη δουλειά. 
Ολοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, στα πανό των συνδικάτων μας, δίνουμε συντριπτική απάντηση στην πρωτόγνωρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας. 
Ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, χτες, πήρε απόφαση και η ΓΣΕΕ, μετά την ΑΔΕΔΥ, να πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.
Με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγουν «όλοι στο δρόμο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, μπροστά στη 48ωρη απεργία, έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

Οι αυταπάτες του κυβερνητισμού των οπορτουνιστών .



Οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΖΑ πριν τρία χρόνια, που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της κρίσης, εκτιμούσαν ότι η κρίση είναι χρηματοπιστωτική. Κατακεραύνωναν από τότε την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στη συνέχεια την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ γιατί αντί να ενισχύσουν τη λεγόμενη «πραγματική οικονομία», ενίσχυαν τις τράπεζες και τα λεγόμενα «γκόλντεν μπόις» αποδίδοντας την αιτία της κρίσης στις τράπεζες και στα «γκόλντεν μπόις». 
Πρότειναν στο λαό να παλέψει για να πληρώσουν οι τράπεζες, και να ενισχυθούν από το κράτος η βιομηχανία, το εμπόριο κλπ. γιατί έτσι θα υπάρχει παραγωγική ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν οι μισθοί κλπ. 
Στη συνέχεια όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για διπλάσιο έλλειμμα απ' αυτό που είχε παρουσιάσει η ΝΔ και αδυναμία αποπληρωμής του κρατικού χρέους,

«Ανάπτυξη»



Υπάρχει ένας δείκτης στη Γερμανία που αυξάνεται διαρκώς από το 1990 και μετά.
Είναι ο δείκτης της... φτώχειας!
Από το 1990 και μετά - διαρκώς - ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που το βιοτικό τους επίπεδο πέφτει κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνεται!
Με βάση τη μελέτη, την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis, τα στοιχεία της οποίας φτάνουν μέχρι το 2009, το ποσοστό των φτωχών στη Γερμανία έχει ανέλθει στο 15,5%.

Η λύση!



Ολα όσα παρουσίαζαν ως δήθεν «λύσεις» του προβλήματος αποδείχτηκαν φούμαρα.
*
Στην αρχή μιλούσαν για «επιμήκυνση» του χρέους την οποία ανέμεναν «πώς και πώς». Ε, λοιπόν, τον περασμένο Μάρτη έγινε η «επιμήκυνσή τους». 
Την πανηγύρισαν δεόντως. Μόλις τέλειωσαν τα πανηγύρια, εκείνο που έφερε για το λαό η «επιμήκυνση» ήταν νέα λιτότητα. Νέα μέτρα. Νέοι φόροι.
*
Μετά μιλούσαν για «αναδιάρθρωση» του χρέους. Που, όπως έλεγαν, θα έδινε «ανάσα» και θα έφερνε την «ανακούφιση». Ε, λοιπόν, η «αναδιάρθρωση» έγινε τον περασμένο Μάη. Πάλι πανηγύρισαν δεόντως. Πάλι στήθηκαν τα προπαγανδιστικά και επικοινωνιακά «ταρατατζούμ». Τελικά εκείνο που έφερε η «αναδιάρθρωση» για τους εργαζόμενους ήταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της λεηλασίας. Και τον εφαρμοστικό νόμο εξανδραποδισμού.