Σελίδες

27 Φεβ 2013

Αλέκα Παπαρήγα στον «ALPHA 9,89»: Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν το κίνημα ήταν πιο μπροστά (AUDIO)




Στη χτεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά και στην αποπροσανατολιστική τακτική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που απέφυγαν να τοποθετηθούν στην ουσία του προβλήματος, αναφέρθηκε, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του «ALPHA 9,89» και στους δημοσιογράφους Δ. Σταυρόπουλο και Δ. Βερύκιο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Από τον κ. Σαμαρά, είπε, δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω, τα ίδια και τα ίδια.  Μπέρδεψε τους κουκουλοφόρους και τον Βλαστό με το θέμα που συζητούσαμε.

Η χειραγώγηση στην Ιταλία

Πολύς ντόρος γίνεται από τα επιτελεία των αστών, με τις εκλογές στην Ιταλία, την 3η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη. Το αποτέλεσμα της κάλπης, λένε, έβγαλε ακυβερνησία που θα οδηγήσει σε αστάθεια και θα επηρεάσει και την υπόλοιπη ΕΕ... Χαρακτηριστικός είναι και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αυγής», που μιλάει για «Μήνυμα των Ιταλών στις Βρυξέλλες και τη Μέρκελ» και για «Φτάνει πια» που δήθεν είπαν. Τι έγινε στην πραγματικότητα; Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, χρόνια χειραγωγημένοι στις αυταπάτες της διαχείρισης του καπιταλισμού, με την καθοριστική συμβολή και του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στη «Σκύλλα» της κεντροαριστεράς και τη «Χάρυβδη» της κεντροδεξιάς, του Μπερσάνι και του Μπερλουσκόνι αντίστοιχα. Επίσης επέλεξαν την άσφαιρη εκτόνωση μέσω του λαϊκιστή Γκρίλο, που αναδεικνύεται τρίτη δύναμη και εμφανίζεται ως δήθεν αντισυστημικός προβάλλοντας ζητήματα διαφθοράς, ενώ έχει διαχειριστική πολιτική. Το σχετικά μικρό ποσοστό (10%) που πήρε ο Μόντι, που τοποθετήθηκε ως πρωθυπουργός με συμφωνία κεντροδεξιάς - κεντροαριστεράς για να προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, δεν μπορεί να απομονώνεται από το συνολικό αρνητικό για το λαό αποτέλεσμα και ως «μομφή στη Μέρκελ και τις Βρυξέλλες».

Το οπορτουνιστικό μόρφωμα της λεγόμενης «Επανάστασης των Πολιτών» (από κόμματα μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Κομμουνιστική Επανίδρυση, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών,