Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Χαρακτήρισε ... «σόου» την κραυγή αγωνίας του ΚΕΘΕΑ!

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την προχτεσινή κινητοποίηση, που συγκλόνισε την Ελλάδα
«Προβοκατόρικο μήνυμα», χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την προχτεσινή κινητοποίηση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο υπουργείο Υγείας που συγκλόνισε κυριολεκτικά την Ελλάδα. Ακόμα ο υπουργός θεώρησε κεραυνό εν αιθρία και τον τρόπο κάλυψης αυτής της κραυγής αγωνίας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στελεχών των δημόσιων νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας, αφού τους συγχάρηκε για την προώθηση των υποκατάστατων, δηλαδή της συντήρησης και της διαχείρισης του προβλήματος, επιτέθηκε στο ΚΕΘΕΑ: «Χτες (σ.σ. προχτές), είπε ο υπουργός, είχαμε μια μαχητική και πολύ εκδηλωτική κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ στο υπουργείο για θέματα που έχουν να κάνουν με την απόπειρα της Ελλάδας να συγκρατήσει τις δαπάνες της.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.· ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Το χρέος το δημιούργησαν αυτοί που πίεσαν το λαό για «ρυθμούς ανάπτυξης» και κερδοφορία και τώρα «ξεκουράζουν» τα δισεκατομμύρια τους στην Ελβετία. Αυτοί μας χρωστάνε. Ρούφηξαν όλη την ενέργεια του Έλληνα εργαζόμενου για να πετύχουν «υψηλή ανάπτυξη» την προηγούμενη δεκαετία. Ήπιαν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού. Έφαγαν τη σύνταξη του παππού και το βιβλίο του παιδιού. Δε χρωστάμε τίποτα. Αυτοί μας χρωστάνε. Τα πάντα.

· ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Μας τα πήραν όλα. Μισθό. Δώρο. Επίδομα. Σύνταξη. Ασφάλεια. Εφάπαξ. Υγεία. Παιδεία. Δεν έχουμε άλλο τίποτα να δώσουμε. Κι αν είναι να δώσουμε τη ψυχή μας, δε θα τη δώσουμε για να μας θάψουν. Προτιμάμε να τη δώσουμε για να τους θάψουμε εμείς. 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν! Αλλαξε εσύ!Κάλεσμα προς φίλους και μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντάς τους: 
«Ολοι εμείς, μέλη λαϊκών οικογενειών δεν έχουμε καμία δουλειά με τις κυβερνητικές παρατάξεις, δεν έχουμε καμία δουλειά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».
Το ΜΑΣ ενημερώνει και καλεί τους σπουδαστές να προβληματιστούν για τη δράση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα κι έξω από τις σχολές, τονίζοντας:
«Η ηγεσία της ΠΑΣΠ προσπαθεί με αφορμή το νέο νόμο - πλαίσιο να παρουσιαστεί ως "ανεξάρτητη" από το ΠΑΣΟΚ ακριβώς γιατί όλοι έχουμε πείρα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τόσο όσο ήταν κυβέρνηση όσο και από την περίοδο της "αντιπολίτευσης" - συμπολίτευσης. 
Να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχει επιλέχτηκε από την πλουτοκρατία για να φέρει σε πέρας την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων χρόνων. 

Αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας...ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ την παραμικρή ιδέα ποιο φορολογικό μέτρο θα ανακοινώσουν αύριο, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έχουν μερικά ακόμα στο κεφάλι τους. 
Και επίσης μία απολύτως διαθέσιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα για να τα ψηφίσει.
Αποδείχθηκε αυτό χτες με την ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και θα αποδειχθεί πολλές φορές ακόμη. 
Οσο για τις «προειδοποιήσεις» διαφόρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι «είναι η τελευταία φορά» που ψήφισαν, προφανώς μόνο για ψηφοθηρική κατανάλωση είναι.
Πάντως δε έχετε παράπονο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας φρόντισε να ...εξαιρέσει από το μέτρο τα λόμπι των ξενοδοχείων, δηλαδή τους «κοινόχρηστους χώρους».

Διαχρονικές οι προσπάθειες συκοφάντησης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Η κατάληψη έληξε... με την καταστροφή του σχολείου», το οποίο συνοδεύεται και από εικόνες καταστροφής, το Γραφείο Τύπου του ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την προσπάθεια ταύτισης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος με καταστροφές στα σχολεία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες μαθητές έχουν βγει στους δρόμους, στα σχολεία πραγματοποιούνται εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, αποφασίζονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, 

Η αστική τάξη περισσεύει, ν' απολυθεί!Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει να προσληφθεί στη Δραματική Σχολή. Διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να μην περισσεύουν 3% υπάλληλοι;».
Οταν τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές, όταν στα νοσοκομεία λείπουν γιατροί και νοσοκόμες, όταν στην πρόνοια δεν υπάρχουν υπάλληλοι για τα στοιχειώδη, όταν στις εφορίες οι λειψοί που υπάρχουν λιώνουν, για να συγκεντρώσουν χρήμα που θα πάει στις τσέπες των καπιταλιστών, αυτός ρωτάει - σ' ένα ρεσιτάλ υποκρισίας - γιατί δεν περισσεύουν εργαζόμενοι να απολύσει. 
Αυτό που δε λέει είναι πως θέλει σχολεία χωρίς δασκάλους (τι να τους κάνει, αφού ήδη κτίζουν φυλακές κλείνοντας σχολεία), νοσοκομεία χωρίς γιατρούς (τι να τους κάνει, αφού στέλνουν κατευθείαν στο θάνατο όποιον αρρωστήσει και δεν έχει να πληρώσει).
Στη Δραματική πρέπει να προσληφθούν και οι 155 που ψήφισαν χτες το νέο χαράτσι. Που με πόνο καρδιάς δήλωσαν ότι δίνουν στην κυβέρνηση μια ακόμα ευκαιρία να τσακίσει το λαό.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΛΟΙ σήμερα σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣήμερα όλοι στους δρόμους. 
Ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα φοροεπέλαση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 
Σήμερα διαδηλώνουμε την απόφασή μας να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πτωχεύσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. 
Να πτωχεύσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, η πλουτοκρατία και οι εκφραστές της. 
Ολοι, σήμερα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να δείξει ο λαός τη δύναμή του, να μετρήσει το μπόι του.
Στην ΑΘΗΝΑ σωματεία, συνδικάτα, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Περί του κύρους του Κοινοβουλίου.


ΠαχύΔΕΗρμα!Τα αντανακλαστικά του κυρίου προέδρου της Βουλής λειτούργησαν άψογα. 
Ο κ. Πετσάλνικος θεώρησε «σκηνοθετικό εφέ» εκ μέρους του ΚΚΕ να γίνεται λόγος εντός του Κοινοβουλίου για την τιμή του ψωμιού και για την τιμή του γάλακτος.
Πολύ περισσότερο τον τάραξε η αυθάδεια του ΚΚΕ να καλεί τους κυρίους που κόβουν μισθούς και συντάξεις να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα:
Πώς μια οικογένεια θα τα βγάλει πέρα όταν μόνο για μισό κιλό ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα χρειάζεται περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο;...

Λαϊκή κινητοποίηση τώρα!Κάθε μέρα κυβέρνηση και τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου καρφώνουν ακόμα ένα καρφί στο ατέλειωτο μαρτύριο που υποβάλλουν το λαό. 
Ρίχνουν ακόμα μία ισχυρή δόση από το δηλητήριο των αντιλαϊκών μέτρων που δηλητηριάζει τη ζωή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, εκατομμυρίων νοικοκυριών. 
Ηδη παίρνουν νέα πρόσθετα μέτρα. 
Ο Γολγοθάς για το λαό δεν έχει τέλος. 
Φόροι, απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων... 
Και όλα αυτά, με τον πέλεκυ των εκβιασμών, της τρομοκρατίας, της απροκάλυπτης ταξικής βίας. 

Σχεδιασμένος αποπροσανατολισμός...ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ λόγο, όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με τις παρασκηνιακές πληροφορίες περί τού «τι θα γίνει»! 
«Συντεταμένη χρεοκοπία», «κούρεμα 50%», «ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών». 
Μερικές μόνον από τις φράσεις που κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης.
Φυσικά, πάνε πακέτο με τις αποκλειστικές τους πληροφορίες, τις μοναδικές τους συνεντεύξεις και τους περισπούδαστους αναλυτές τους.
Αυτούς που μπορεί να διαφωνούν στο ποιο σενάριο θα επικρατήσει, συμφωνούν, όμως, στο ότι πρέπει ασυζητητί να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Στο μεταξύ, όμως, το «κούρεμα» γίνεται, μόνο που δεν αφορά το δημόσιο χρέος, αλλά τις συντάξεις, τους μισθούς και τα λαϊκά εισοδήματα.
Και η χρεοκοπία, επίσης, συντελείται στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. 
Μάλιστα, κάθε άλλο παρά ...συντεταγμένη είναι.
Οσο για τα «χαράτσια» - που, βέβαια, επιτείνουν την κατάσταση - είναι σαφές ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα πολλαπλασιαστούν κιόλας.