Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε»!


Σε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μαθητές στην Κύπρο και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σημειώνει:
«Στα τσακίδια τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους! 
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στους Κύπριους συμμαθητές μας, για τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μαζί με τους φοιτητές, τον κυπριακό λαό. Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι έχετε την ολόψυχη αλληλεγγύη όλων των αγωνιστών μαθητών στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μαζί σας…
Είμαστε περήφανοι που σήμερα έχουμε διαλέξει το μόνο ρεαλιστικό δρόμο, για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε.

Αυτό θα πει «Οχι»!Η υπόθεση της Κύπρου βάζει τέλος και στις τελευταίες αυταπάτες.
Θέτει το όριο ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και την πραγματικότητα.
*
Συμπέρασμα πρώτο:
Τίποτα πιο επιβεβλημένο από το «Οχι» του λαού στους δυνάστες του, στους εκμεταλλευτές του, στους καταπιεστές του.
*
Συμπέρασμα δεύτερο:
Οπως δεν είναι όλα τα «ναι» ίδια, έτσι δεν είναι και όλα τα «όχι» ίδια.
Είναι άλλο το «Οχι» του λαού στον εξανδραποδισμό του, κι είναι άλλο το «όχι» της ολιγαρχίας των λύκων που διαφωνούν μεταξύ τους ή με τους άλλους λύκους, τους εταίρους και τους συμμάχους τους, για το πώς - όλοι οι λύκοι μαζί - θα ρημάξουν το κοπάδι.
Το «Οχι» του λαού δεν έχει καμία σχέση, δεν πρέπει να συγχέεται, δεν πρέπει να αξιοποιείται και κυρίως δεν πρέπει να υποτάσσεται στα άλλα «όχι». Αυτά που μπορεί να ακούγονται και να λέγονται μεταξύ των δημίων του.

Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας κατά των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου


του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ
Στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου δημοσιεύτηκαν άρθρα που ασκούν αυστηρή κριτική στις αδυναμίες, στα κενά και στα λάθη του ΚΚΕ με στόχο να αντιμετωπιστούν, ώστε να εκπληρωθούν καλύτερα οι βασικές κεντρικές επιλογές του Κόμματος. Υπάρχουν και άρθρα που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αξιοποιούν τις αδυναμίες, τις παραλείψεις, τα κενά για να επιτεθούν, να υπονομεύσουν τις Θέσεις και τη στρατηγική, τις νέες επεξεργασίες του ΚΚΕ.
Ορισμένα όμως άρθρα, των λεγόμενων από τον αστικό Τύπο «επώνυμων» πρώην στελεχών και ορισμένων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη», ξεπερνούν κατά πολύ και αυτή τη δεύτερη κατηγορία. Πατούν σε άθλια ψέματα και αξιοποιούν συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις που εκτόξευσαν κατά του Κόμματος οι ανώνυμοι φραξιονιστές του διαδικτύου και οι ταξικοί πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Το Κόμμα έχει τεράστια πείρα, βαθιά γνώση των αρχών μας, αυτές υπερασπιζόμαστε

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» της Καλλιθέας μίλησε χτες ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού». Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.

***

Βρισκόμαστε πλέον 3 βδομάδες πριν ανοίξει την αυλαία του το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στις 11 Απρίλη του 2013. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις των ΚΟΒ, οι αχτιδικές και νομαρχιακές συνδιασκέψεις, ολοκληρώνονται οι Συνδιασκέψεις Περιοχών που εξέλεξαν τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο.

Πρόκειται για Συνέδριο ιστορικής σημασίας, άλλωστε γι' αυτό έχει συγκεντρώσει και τα πυρά των αντιπάλων, κάθε είδους αντιπάλων.