Σελίδες

10 Φεβ 2019

Τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Συμπληρώθηκαν ήδη τέσσερα χρόνια απ' το Γενάρη του 2015, από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενα μέρος των λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε τις ελπίδες του στη μεγάλη αλλαγή που θα έφερνε η «πρώτη φορά αριστερά». Τέσσερα χρόνια και μερικά μνημόνια μετά, οι ίδιοι εργαζόμενοι κοιτούν με απογοήτευση τη σημερινή τους κατάσταση. 
Κάποιοι αισθάνονται «προδομένοι», άλλοι απογοητεύτηκαν, ενώ ορισμένοι επιμένουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τουλάχιστον το μικρότερο κακό.
Τελικά τι συνέβη; Τι μας έμαθε η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα»;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι επιστήμονες του οπορτουνισμού σε ρόλο συκοφάντη ενάντια στο ΚΚΕ

Το δρόμο που χάραξαν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΕφΣΥΝ, Documento κλπ.) επέλεξαν να ακολουθήσουν προσφάτως οι οπορτουνιστές του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεχίζοντας από τις σελίδες της εφημερίδας «Πριν» τον πόλεμο λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ. Διαστρεβλώνοντας προκλητικά την πραγματικότητα και χωρίς ίχνος επιχειρημάτων, ο συντάκτης του «Πριν» κατηγορεί το ΚΚΕ για «δεξιά στροφή», με αφορμή την πανσαμιακή κινητοποίηση για το Προσφυγικό και τα προβλήματα της Υγείας. 
Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες για τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε Σάμο και Λέσβο οι οποίες εκφράζουν δίκαια αιτήματα, προς όφελος των εγκλωβισμένων στα νησιά προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και τις μισαλλόδοξες ακροδεξιές φωνές. Παραπέμπουμε στο κατατοπιστικό άρθρο του 902.gr και στις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του δήμου Ικαρίας.