Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

"Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ


ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η διέξοδος περνά από την ανατροπή

   Αλλο Ελλάδα, άλλο Ιρλανδία, άλλο Ισπανία... 
Η πρώτη «πάσχει» από δημοσιονομική κρίση (ή σπατάλη κατά τον πρωθυπουργό), η δεύτερη από τη διάσωση των τραπεζών, η τρίτη από τη φούσκα των ακινήτων... 
   Τέτοιες μπαρούφες επαναλαμβάνονται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες προκειμένου να συσκοτίσουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να αποκοιμίσουν το λαό. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ


Το «ιρλανδικό θαύμα»
   Η Ιρλανδία στα όρια της χρεοκοπίας. Η Ιρλανδία στο μηχανισμό στήριξης που μπήκε και η Ελλάδα. Η υπερχρεωμένη Ιρλανδία υπονομεύει το ευρώ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αστική προπαγάνδα προβάλλει τα παραπάνω ζητήματα κινδυνολογώντας σε βάρος των λαών, προκειμένου να σωθεί η καπιταλιστική οικονομία. Να σωθούν οι καπιταλιστές. Κινδυνεύουν οι καπιταλιστές, επειδή τα κρατικά ταμεία δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα κρατικά χρέη; Δηλαδή, τι θα χάσουν οι καπιταλιστές απ' αυτό; Θα χτυπηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα χάσουν οι τραπεζικοί όμιλοι, που έδωσαν χρήμα στα κράτη και τώρα έχουν ομόλογα, χαρτιά δηλαδή που αντιπροσωπεύουν μεν την αξία των χρημάτων που έδωσαν συν τους τόκους, αλλά αν δεν τα εισπράξουν από τα κράτη θα καταστραφούν οι τράπεζες. Δηλαδή θα καταστραφεί κεφάλαιο. Να ο φόβος. Οχι των κρατικών χρεών, αλλά της καταστροφής κεφαλαίου. Επειδή η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση. Το πρόβλημα επομένως δεν είναι το κρατικό χρέος της Ιρλανδίας, αλλά οι κίνδυνοι καταστροφής μέρους του κεφαλαίου.

Συμμαχίες που συμφέρουν το λαό

   Με τον τίτλο «ΚΚΕ: Μια αυτόνομη πορεία με κέρδη αλλά και ζημιές» γράφει σε άρθρο του ο Φ. Οικονομίδης στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» μεταξύ άλλων: «Ενα τμήμα του λαού επιβράβευσε το ΚΚΕ για τον διμέτωπο αγώνα του εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ίσως και την αυτόνομη πορεία του εδώ και αρκετά χρόνια. Ομως αυτή η αυτονομία υπήρξε δίκοπο μαχαίρι γιατί βαθμιαία, χωρίς συνεργασίες, εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα, άρχισαν να χάνονται από τον εκλογικό χάρτη οι "κόκκινοι δήμαρχοι" που κάποτε χαρακτήριζαν τη Β' Αθηνών, τη Β' Πειραιώς, τη Β' Θεσσαλονίκης και αρκετές επαρχιακές πόλεις (...) Σε όλη τη διαδρομή της ιστορικής πορείας του ΚΚΕ, πολύ σπάνια η ηγεσία του κόμματος ακολούθησε μια τελείως αυτόνομη πορεία, χωρίς να αναζητήσει συνεργασίες και συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την επίτευξη κάποιου συγκεκριμένου στόχου».

Α. Παπαδόπουλος: Ενας τυχάρπαστος πολιτικάντης

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο που τα αστικά ΜΜΕ –κύρια το συγκρότημα Αλαφούζου- προβάλλει  απόστρατους πολιτικάντηδες, χωρίς καμιά επιρροή και κύρος στην ελληνική κοινωνία για να μας μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κυβερνητικού πολιτικού σκηνικού.
Εκεί θα συναντήσουμε συνεχείς εγκωμιαστικές αναφορές για την «σύγχρονη αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, ενώ δεν έλειψαν και τα ευμενή σχόλια για την δημιουργία του πολιτικού μορφώματος της Ντόρας Μπακογιάννη. 
Ξέθαψαν, επίσης, τον Στέφανο Μάνο και τώρα προβάλλουν τις απόψεις που διατύπωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Θ. Πάγκαλος: Αγαπήστε το Μνημόνιο

«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο!»,.. δήλωσε ως αλλος Σιόπα ο ευτυχισμένος, εκ του ασφαλούς, Θεόδωρος Πάγκαλος. Για άλλη μια φορά έβαλε σε σκέψεις κάθε ευτυχισμένο συνταξιούχο, μισθωτό και μικρομεσαίο που δεν έχει πια το βάρος της 13ης κι 14ης σύνταξης στην τσέπη του, που δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ξυπνάει από τα άγρια χαράματα να πάει στη δουλειά του γιατί ευτυχώς απολύθηκε από το καλοσυνάτο και γενναιόδωρο αφεντικό του...
Ένας φίλος μου, επίσης ευτυχισμένος μικρομεσαίος, μας περιέγραφε προχθές τη χαρά που νιώθει από τη στιγμή που εμφανίστηκε το μνημόνιο στη ζωή του!.. Πανευτυχής που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του,.. πανευτυχής που κάθεται όλη την ημέρα στο σπίτι  και συζητάει με τη γυναίκα του για τα νοίκια και τους λογαριασμούς που τρέχουν και που ευτυχώς δεν έχουν να πληρώσουν... Βέβαια, επειδή οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας  ανασφαλείς, αχάριστοι και άπληστοι, είδα στα βουρκωμένα μάτια του ευτυχισμένου, πρώην μικρομεσαίου, φίλου μου τον φόβο μήπως αυτή η ευτυχία του χαθεί γρήγορα γιατί, λεει, κάπου διάβασε ότι «η ευτυχία    δεν κρατάει πολύ»... Όλοι στην παρέα, επίσης ευτυχισμένοι, τον διαβεβαιώσαμε ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί γιατί όσο υπάρχουν στην πολιτική άνθρωποι σαν τον Πάγκαλο,.. τα μνημόνια, οι τρόικες και τα ΔΝΤ θα είναι στη ζωή μας!..
Και ο ιταλός Θ. Πάγκαλος,  σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Σιόπα, είχε δηλώσει: Οι Ιταλοί θα αγαπήσουν τους φόρους. 
Λίγους μήνες μετά η κυβέρνηση Πρόντι διαλύθηκε.


ΠΗΓΗ : ΔιαΔίχτυ

Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ...

   Ο ΓΑΠ  τα πουλάει όλα, εμείς τι κάνουμε? 
 Πουλάει αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, ΔΕΚΟ,  ηλεκτρική ενέργεια, ΔΕΗ , συγκοινωνίες, επικοινωνίες,  νοσοκομεία, κοινωνική πρόνοια,  σχολεία, πανεπιστήμια, ελέυθερους χώρους,  πράσινο, δάση, αιγιαλούς, νησιά, πελάγη, και ότι άλλο βρεθεί στον δρόμο του, γενικά τα ξεπουλάει όλα σε όφελος των αφεντικών του (κεφάλαιο).
   Εχει ήδη πουλήσει τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας , τα εισοδήματα και την ύπαρξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του μικρομεσαίου έμπορα, του αγρότη, το όραμα του νέου επιστήμονα, την δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την φαντασία, την ζωή,  μας έχει κλέψει την ζωή μας, μας τα πήρε όλα.
   Τώρα έρχεται να πάρει ότι έχει απομείνει , την αξιοπρέπεια μας, την περιφάνεια μας, την πατρίδα μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ιστορία μας, το παρελθόν μας, τον λαό μας..
   Αυτός υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα, όπως έχει πολλάκις αναλυθεί σε αυτό το blog, αυτός είναι ένας απλός υπηρέτης του συστήματος, εφήμερος και αναλώσημος, σήμερα λέγεται ΓΑΠ, αύριο θα λέγεται κάπως αλλοιώς, τα πρόσωπα αλλάζουν, οι υπηρέτες είναι πολλοί και δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε όραμα, ούτε πατριωτισμό.