Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Απόσπασμα απο την την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα


«Αυτοί ή εμείς;»16 Ιούνη 1945.
 Σαν σήμερα, πριν από 66 χρόνια, ο κομμουνιστής, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο πρωτοπόρος αγωνιστής στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, της λαοκρατίας και όχι της πλουτοκρατίας, για την Ελλάδα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, θα φύγει από τη ζωή.
Ο Αρης ήταν κομμουνιστής, ήταν γέννημα - θρέμμα του ΚΚΕ.
Ετσι γεννήθηκε ο Κλάρας, ως Αρης Βελουχιώτης. Κι έτσι πέθανε. Ως παιδί του ΚΚΕ. Γι' αυτό συνεχίζει να συνεγείρει το νου και τις καρδιές των ανθρώπων.

Συναγερμός!Στις σελίδες 69-72 του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2011 καταγράφονται τα εξής στοιχεία:
*
α) Το ποσό που πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις δεν ξεπερνά τα 19,8 δισ. ευρώ.
*
β) Τα τακτικά έσοδα του κράτους υπολογίζονται στα 56 δισ. ευρώ.
*
γ) Τα χρεολύσια που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχονται στα 
62 δισ. ευρώ.
***
Τι σημαίνουν τα προηγούμενα:

Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής...
Οι χτεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μαζί και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι αδίσταχτα απέναντι στο λαό, στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε συνθήκες βαθύτατης καπιταλιστικής κρίσης. 
Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, τα δυο κόμματα παζάρευαν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν το λαό, να του καλλιεργήσουν την πεποίθηση ότι η συναίνεση είναι όρος αναγκαίος για να μην πτωχεύσει, δήθεν, η χώρα. 


Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν φτάσει στο σημείο να κουβεντιάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης, δείχνει τη στρατηγική τους ταύτιση από τη μια, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τσακίσουν το λαό και το ταξικό του κίνημα.

Οι προβοκάτορες είχαν στόχο να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ...Η χτεσινή άθλια προβοκάτσια μηχανισμών του κράτους και παρακράτους στο Σύνταγμα, καθόλου τυχαία, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε μέρα πανεργατικής απεργίας, κατά την οποία οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), τα ταξικά συνδικάτα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και το Σύνταγμα. 
Η εξέλιξή της, αλλά και ο χώρος στο Σύνταγμα που έγινε η προβοκάτσια, χώρος όπου βρίσκονταν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει πως στόχος τους ήταν να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ.
Το σχέδιό τους είχε αποκαλυφθεί από νωρίς χτες το πρωί. 

Ερωτηματικά με σημασία...Χτες, στις 12.15 μ.μ. - 45 λεπτά - πριν τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Παπούλια, την είσοδο του Μέγαρου Μαξίμου πέρασε ο Κ. Μπίκας, διοικητής της ΕΥΠ. 
Τυπικά, ο Κ. Μπίκας διατηρεί θεσμικά ρόλο συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, όπως τον έχρισε ο πρωθυπουργός. Κατά συνέπεια, μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι η μεταξύ τους συνάντηση είναι στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους. 
Προκύπτουν ωστόσο ορισμένα ερωτήματα: 

Εξαφάνισαν την απεργία!
Στο όνομα του λαού, με την επίκληση του λαού, αλλά με συγκεκριμένο ρόλο ενάντιά του, με μεθοδευμένο λόγο χειραγώγησής του. Αυτός ήταν, για άλλη μια φορά, χτες, ο ρόλος των αστικών τηλεοπτικών ΜΜΕ. Υποτίθεται ότι ενημέρωναν το λαό για τη μεγάλη απεργία και... τελικά είπαν ό,τι άλλο θες, μόνο για την απεργία δεν είπαν! 
Εικόνες επεισοδίων και σχετικές ειδήσεις περί «μπάχαλου» ήταν αυτές που κυριαρχούσαν στην απογευματινή ροή «ενημέρωσης» των δελτίων, με μερικά μόνο διαλείμματα στα πλάνα για να δείξουν τον συγκεντρωμένο απεργό λαό στο Σύνταγμα και για να επικεντρώσουν τελικά στις κυβερνητικές επαφές. 

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ...Μετά από ένα ολοήμερο δικομματικό θέατρο, που στο επίκεντρο είχε τα παζάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο να εμπεδωθεί η προπαγάνδα της συναίνεσης στη συνείδηση του λαού και να περάσουν πάση θυσία τα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου», ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χτες βράδυ με διάγγελμα ότι θα προχωρήσει σήμερα σε ανασχηματισμό. Η «νέα» κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή και την Κυριακή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Είχε προηγηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εννέα ωρών, στο οποίο κυριάρχησαν οι διαρροές από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του ότι έφτασε «μια ανάσα» από την παραίτηση και τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ. Σήμερα, πιθανόν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών και θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα.

Στρατευμένος στα πιο αντιδραστικά σχέδια των αστών...Ολες τις δοκιμασμένες εφεδρείες του ρίχνει το αστικό πολιτικό σύστημα στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στο λαό, με στόχο την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και την επίσπευση αντιδραστικών αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό. 
Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προχτεσινή (νέα) συνέντευξη του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος, για λογαριασμό της τάξης που με συνέπεια υπηρέτησε και υπηρετεί, επιτέθηκε με ψέματα και απειλές στο ΚΚΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Φαιδρό πινγκ – πονγκ και λύση !


Απο : Faros

Επί ώρες, χθες, γίναμε μάρτυρες ενός όχι απλά φαιδρού πολιτικού πινγκ – πονγκ, μεταξύ των αρχηγών των πιο ξεπουλημένων αστικών κομμάτων,όχι μόνο, μας τα έπρηξαν στην κυριολεξία οι δύο “αρχηγοί” με τα ήξεις αφήξεις τους, αλλά και τους είδαμε να επιδίδονται με δήθεν … “διαγγέλματα” και άλλες τέτοιες επικοινωνιακές τρίχες, σε μια σκυταλοδρομία ποιος πιο πολύ θα κοροϊδέψει το λαό.

Προφανώς, κατάλαβαν και οι δύο, ίσως την τελευταία στιγμή, ίσως τους “τράβηξαν τα αυτιά”, ότι δεν θα βοηθήσει την αστική τάξη της χώρας μας, μια συνεργασία – συναίνεση, με κοινής αποδοχής πρωθυπουργό !

Ξαναεμφανίστηκαν κάποιοι... «πολίτες» ενάντια στο Φεστιβάλ και στο ΚΚΕ.Εφτά «πολίτες» ζητούν ουσιαστικά, με μια κατάπτυστη επιστολή, να απαγορευθεί κάθε εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε δημόσιους χώρους!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εμφανίζονται 7 «πολίτες» του Βόλου, που με μια κατάπτυστη, χυδαία επιστολή, απαιτούν να μην παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου για την πραγματοποίηση του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» καθώς και να απαγορευθεί ουσιαστικά η όποια εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα απευθύνουν την επιστολή τους στον Αρειο Πάγο, στον υπουργό Εσωτερικών μέχρι και στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Φαιά προπαγάνδα...Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι νέες μειώσεις μισθών, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, ο νέος κεφαλικός φόρος και οι έμμεσοι φόροι, αν δεν υπήρχε το έλλειμμα των (πρώην) ΔΕΚΟ, που ανέρχεται σε ...1,7 δισ. ευρώ(!). 
Τέτοιες άθλιες και γκεμπελικές μεθόδους εφαρμόζει η εφημερίδα «Καθημερινή», για να βγάλει λάδι το σύστημα που υπηρετεί, να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και να στηρίξει το έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. 
Στο βρώμικο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «εάν δεν υπήρχε το έλλειμμα των 1,7 δισ. ευρώ πέρσι από 10 μόνο ΔΕΚΟ, τότε η κυβέρνηση θα είχε αποφύγει επίσης: