Σελίδες

5 Ιουλ 2020

Πέντε χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Η δικαίωση του ΚΚΕ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το δημοψήφισμα του 2015. Πέντε χρόνια από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστησε στις πλάτες του λαού μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες των τελευταίων δεκαετιών. 
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την περίοδο εκείνη που η Ελλάδα είχε χωριστεί στα στρατόπεδα του «ΝΑΙ» και του «ΌΧΙ» μπορεί και πρέπει να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο ίδιος λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οφείλουν να αναρωτηθούν: Ποιος τους είπε ψέματα και ποιός ήταν ειλικρινής απέναντί τους; Ποιοι προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν; Ποιόν δικαίωσαν οι εξελίξεις; Τι πολιτικά διδάγματα βγαίνουν από την περίοδο εκείνη;

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες στο στόχαστρο της ΕΕ και της αστικής τάξης

Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα νομοσχέδιο κρατικής καταστολής. Ούτε έρχεται να καλύψει «νομικό κενό», όπως επικαλείται η κυβέρνηση, αφού, άλλωστε, υπάρχει ήδη προηγούμενη σχετική νομοθεσία (π.χ. ο λεγόμενος νόμος Δένδια - παρ. 2 του ΠΔ 120/2013). 

Αντίθετα, αποτελεί σημαντικό νέο κρίκο στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Αυτήν την πολιτική ακολουθούν κατά γράμμα όλες οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις, με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή της ΝΔ να επιταχύνουν μια σειρά από επεξεργασίες και σε νομοθετικό επίπεδο.