Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Τι θα πει επιτέλους “οπορτουνισμός”;Ένα – μεταξύ άλλων – κράξιμο που τρώμε συχνά οι κουκουέδες, είναι η χρήση της λεξούλας “οπορτουνισμός”. “Τι μας λες βρε οπορτούνα του κερατά;” κλπ. 
Οφείλω να ομολογήσω ότι τις περισσότερες φορές, ο απλός κόσμος που δεν ξέρει ψιλά γράμματα, εκνευρίζεται με τη χρήση τέτοιων λέξεων, όταν μάλιστα δεν προσπαθείς με απλό τρόπο να τους εξηγήσεις τι σημαίνει, αλλά το κυριότερο, γιατί τη χρησιμοποιείς. 
Κι όταν μάλιστα ο χαρακτηρισμός “οπορτουνιστής” πάει σε πολιτικούς και πολιτικές της αριστεράς, ακόμα περισσότερο κάποιος που δεν ξέρει πολλά-πολλά θεωρητικά πράγματα και είναι και άπειρος πολιτικά ταυτόχρονα, αλλά είναι όμως εργατάκος ή άνεργος, 

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...Ολοι ψήφισαν τον ίδιο νόμο.

Διδακτικές για το λαό και πρόσφορες για συμπεράσματα είναι οι εσωκομματικές «κόντρες», με τις οποίες οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές και υπουργοί προσπαθούν να ελιχθούν απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική τους, όπως αυτή εκφράζεται και στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί. 
Χτες, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος απαίτησε από τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να παραιτηθεί, επειδή, όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, άλλαξε προς το χειρότερο τα συμφωνηθέντα από το νόμο Ρέππα και οδήγησε τους ταξιτζήδες στο δρόμο.

Γιατί η αστική ενημέρωση δικαιώνει την τρόικα.Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στις 24/07/2011, αναφέρθηκε, με δραματικό μάλιστα τόνο, ότι η έκθεση του ΣΕΠΕ αποκάλυψε για πολλοστή συνεχή φορά ότι στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί μειώνονται και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται.
Θα μπορούσε κάποιος λιγότερο ταξικά υποψιασμένος να αναρωτηθεί αν το Mega έχει φιλεργατικές αναλαμπές κι ευαισθησίες, έστω και κατά καιρούς. 
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έδωσε το ίδιο το κανάλι, μέσω δημοσιογράφου, η οποία υπογράμμισε, πως δικαιώνονται οι εκτιμήσεις της τρόικας που λένε, ότι στο βαθμό που δεν εφαρμόζονται επιχειρησιακές συμβάσεις, τότε οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα εφαρμόζονται ανεξέλεγκτα και αυτό θα οδηγεί στην αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. 

«ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ: Νέα φοροεισπρακτική επέλαση της κυβέρνησηςΕνα νέο φοροεισπρακτικό σαφάρι για την είσπραξη των προστίμων από την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων από 20 έως 40 χρόνια πρόκειται να εγκαινιάσει από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση, με στόχο την είσπραξη αρκετών δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες τους μέσα στα επόμενα χρόνια. 
Αυτό προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χτες από το υπουργικό συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.
Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζεται περιβαλλοντική αδειοδότηση βιομηχανικών, τουριστικών, ενεργειακών και άλλων εγκαταστάσεων με όρους «fast track», ενώ παράλληλα παραδίδεται από το κράτος σε ιδιώτες τόσο ο έλεγχος των περιβαλλοντικών μελετών, όσο και ο έλεγχος της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τους επιχειρηματίες κατά την περίοδο λειτουργίας των εγκαταστάσεων! 

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Θιασώτης της αστικής δημοκρατίας και ιδιοκτησίας.Το στίγμα μιας δύναμης που τρέφει μεγάλο σεβασμό τόσο απέναντι στην αστική δημοκρατία όσο και απέναντι στην αστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, εξέπεμψε πεντακάθαρα χτες το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.
Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την αστική δημοκρατία, διαπίστωσε πλήγμα στον πυρήνα της, που κατά την άποψή του είναι η «λαϊκή κυριαρχία», και μάλιστα τον «τελευταίο χρόνο»! 
Σαν όλα να έβαιναν καλώς προηγούμενα και ο λαός να κυριαρχούσε. 
Σαν ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων του να έχει διάρκεια ζωής όση και το «μνημόνιο» και να μην προϋπήρξε μια μεγάλη περίοδος σφοδρής επίθεσης στα εργασιακά λαϊκά δικαιώματα.
Ζήτησε συλλογική προσπάθεια, «ώστε η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ζοφερής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης». 

ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εκτός ΕΕ, εντός της εξουσίας του κεφαλαίου.Μια ακόμα πρωτοβουλία, κινούμενη απ' το χώρο του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επονομαζόμενη «Κατά του ευρώ και της ΕΕ», αρχίζει να ξετυλίγεται και έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες του ευρύτερου οπορτουνιστικού χώρου με τις οποίες μοιράζεται το ίδιο χαρακτηριστικό γνώρισμα: Δείχνουν στο λαό το «δέντρο» και κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να μη δει το «δάσος» που πρέπει να αντιπαλέψει.
Το κείμενο της «πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ» είναι διατυπωμένο κατά τρόπο που να «χωράει» τους πάντες, κυρίως δυνάμεις της υποτιθέμενης «αριστερής» πλευράς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 

Προϊόν του καπιταλισμού.Το μακελειό του ρατσιστή, φασίστα αντικομμουνιστή στη Νορβηγία με 76 νεκρούς
(οι περισσότεροι έφηβοι), που έχει κατακλύσει τη διεθνή ειδησεογραφία δεν ήρθε από το πουθενά.
Ο εγκληματίας δεν προήλθε από παρθενογένεση ούτε, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, ήταν απλά ένας παράφρων. Ο ρατσισμός και ο αντικομμουνισμός που εκπέμπει με το δήθεν «μανιφέστο» του ενάντια στο «ισλάμ και τον πολιτιστικό μαρξισμό» έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος που έχει καλλιεργηθεί όλα τα περασμένα χρόνια σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και ιδιαίτερα στην ΕΕ.

Προκλητική ομιλία του ΓΑΠ στην κ.ο. του ΠΑΣΟΚ.Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
 “Η εποχή των προνομίων των λίγων σε βάρος των πολλών έχει τελειώσει...”
(χειροκροτήματα)

Αυτό μόλις πριν από λίγο δήλωσε χωρίς ίχνος τσίπας ο πρωθυπουργός στην κ.ο του ΠΑΣΟΚ. 
Μέσα από μια ακατάσχετη μπουρδολογία απύθμενης αθλιότητας και ψεύδους, μέσα από έμμεσες απειλές προς τους επαγγελματίες των ΤΑΞΙ, μέσα από την αντιστροφή της πραγματικότητας σχετικά με τον “πατριωτισμό” της κυβέρνησης, τις αλλαγές στα πανεπιστήμια κ.α, μέσα από τον αξιοθρήνητο πολιτικαντισμό χειρίστου είδους (απ' τον οποίο επηρεάζονται πολλοί συμπολίτες μας ακόμα), μέσα από έναν οχετό ενάντιο στο λαϊκό εργατικό κίνημα, στο οποίο αναφέρθηκε συλλήβδην ως “συντεχνιακά συμφέροντα”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.για την προωθούμενη κατάργηση του θεσμού των ΒΑΕ


Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 
Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαθρά και ανεδαφικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την επιδρομή εναντίον αυτής της θεμελιώδους κατάκτησης των εργαζομένων που αποτελεί αγκάθι για τα κέρδη των μονοπωλίων. 
Ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες. 

Ποιοι οι διεφθαρμένοι...1. Οποιος στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο αυτό το αποτρόπαιο πολιτικό σύστημα τώρα που έχει περάσει την κατάσταση του θανάσιμου σπασμού είναι διεφθαρμένος.
2. Είναι διεφθαρμένος όποιος άλλα βλέπει, άλλα λέει και άλλα κάνει για ίδιον όφελος.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ – ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΝΑΖΙ.Ολοένα και περισσότερο περιπλέκεται η υπόθεση του «ελληνικού συνδέσμου», 
ή και «συνδέσμων» που εικάζεται ότι συναντήθηκαν το 2002 με τον Νορβηγό  Ναζί εκτελεστή, Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος διατηρούσε επαφή με ακροδεξιές (φασιστικές) οργανώσεις, όπως φαίνεται από τις σχετικές αναφορές στο μανιφέστο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Associated Press, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι ήταν ενημερωμένοι για την αυξημένη δραστηριότητα στις συνομιλίες μέσω Διαδικτύου φερόμενων μελών της νέας ναζιστικής οργάνωσης, η οποία όπως όλα δείχνουν συνδέεται με τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ επιθέσεις του νεοναζιστή Νορβηγού.