Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Κόντρα σε κάθε εξάρτηση


Κάθε νέος και νέα πρέπει να σταθεί μπροστά στην κάλπη με οργή απέναντι σ' εκείνους που έχουν προσχεδιάσει και καρτερούν θανάτους, εκείνους που θέλουν να αφανίσουν με κάθε είδους «παραμύθα» ψυχές και συνειδήσεις. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑ.Ο.Σ. (κι άλλα κόμματα που έχουν ξεπηδήσει από τα παραπάνω) εδώ και χρόνια δουλεύουν απ' το ίδιο μετερίζι προωθώντας ένα μαζικό έγκλημα, αξιοποιώντας περισσότερο από ποτέ ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος, τα ναρκωτικά, των οποίων η χρήση παίρνει πλέον και στη χώρα μας επιδημικές διαστάσεις.
Στην Ελλάδα το 80% των ναρκωτικών έρχεται από τη θάλασσα, δηλαδή με τις πλάτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου. 
Παρ' όλα αυτά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι «με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών θα χτυπηθεί το παράνομο εμπόριο». ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ισχυρίζονται ότι «η νομιμοποίηση των ναρκωτικών θα μειώσει τη ζήτησή τους». 
Την ίδια στιγμή το Αφγανιστάν - όπου μετά την επέμβαση των αμερικανικών στρατευμάτων καλλιεργείται το 95% της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης - έχει ήδη απόθεμα παραγόμενης ηρωίνης πάνω από 12.000 τόνους, που επαρκεί για τη ζήτηση των επόμενων 2,5 ετών, ενώ η καλλιέργεια οπιούχου παπαρούνας θα επεκταθεί και στις 34 επαρχίες της χώρας, από τις 10 που ήταν μέχρι σήμερα.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ σ' όλους τους τόνους βαφτίζουν σκόπιμα το χρήστη «χρόνιο ασθενή που δε γιατρεύεται», προκειμένου να μένει ανήμπορος και εξαρτημένος μέχρι την τελευταία του πνοή από τη νόμιμη κρατική πρέζα που θα χορηγείται εντός ή εκτός νοσοκομείων. 

Είναι αυτές οι εκλογές οι πιο κρίσιμες;


-- Είναι αυτές οι εκλογές οι πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση;
Την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που είναι προαποφασισμένα. Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, νέες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια, νέα χαράτσια και ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι κρίσιμες μάχες για τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έρχονται μετά τις εκλογές. Οταν ο νέος θα πάει να δουλέψει για 200 ευρώ, όταν ο εργάτης θα παίρνει 429 ευρώ, όταν δε θα μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και να δώσει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες μάχες που θα κληθεί ο λαός να αντιμετωπίσει για να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα της όποιας αστικής κυβέρνησης προκύψει την 7η Μάη. Κάθε μέρα, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά οι λαϊκές οικογένειες θα πολεμούν για την ίδια τους τη ζωή.
Οι εκλογές της 6ης Μάη που διεξάγονται κάτω από συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και με τις επιπτώσεις από αυτήν και από την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να είναι τραγικές για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, έχουν σημασία. Για το λαό, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό βήμα ενάντια στην επίθεση που δέχονται. 

Ο αντικομμουνισμός και ο Ρ/Σ «Κόκκινο» πάνε χέρι - χέρι...


Το ΚΚΕ δε φοβάται τη συζήτηση ή και την κριτική για τις θέσεις του. Ομως, είναι άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και άλλο ο αντικομμουνισμός, δηλαδή η διαστρέβλωση, η συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, όπως ανάμεσα σε άλλους επιχειρεί και ο Ρ/Σ «Κόκκινο», με λάσπη και εκβιασμούς στο λαό για την άρνηση συμμετοχής του ΚΚΕ σε «κυβέρνηση της αριστεράς».
Ως κοινοί εκβιαστές, χωρίς να υπολείπονται της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τρομοκρατούν εμφυσώντας μίσος σε προοδευτικούς ανθρώπους απέναντι στο ΚΚΕ ότι, αν δε γίνει η «συνεργασία της αριστεράς», «θα αφήσουμε αυτούς που πήγαν να σκοτώσουν το Λώλο; (...) Στις 7 Μάη θα μας σκίσουν... θα μας ξεσκίσουν...», αναφώνησαν (13/04/12).
Κατηγορείται το ΚΚΕ ότι «όχι μόνο αρνείται να κυβερνήσει, αλλά και να υπερασπίσει το λαό για τα ελάχιστα προβλήματα»! Για την επίθεση κατά του λαού, που είναι προαποφασισμένη εδώ και χρόνια στην ΕΕ με τη συμμετοχή των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», κατηγορούν το ΚΚΕ ότι θα ευθύνεται για ό,τι αντιλαϊκό προκύψει στο λαό!
Απειλούν και εγκαλούν το ΚΚΕ ότι θα λογοδοτήσει στο λαό για τη μη συνεργασία σε κυβέρνηση αριστεράς.

Τα άθλια αντιΚΚΕ ψέματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ


«Το ΚΚΕ, δηλαδή μια αριστερή πολιτική δύναμη, εμφανίζεται να υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο με το κυρίαρχο μνημονιακό μιντιακο-πολιτικό σύστημα όσον αφορά τη δυνατότητα ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής: η ηγεσία του ΚΚΕ λέει με τον πιο επίσημο τρόπο στον ελληνικό λαό ότι αυτό ΔΕΝ είναι δυνατόν ΣΗΜΕΡΑ. Σε πολίτες που ταλαντεύονται ή είναι επιρρεπείς στην τρομοκρατία επιβεβαιώνεται το κυρίαρχο στερεότυπο περί μονόδρομου, με αποτέλεσμα να στρέφονται στο μνημονιακό στρατόπεδο από τη στιγμή που και τμήμα της Αριστεράς ισχυρίζεται ότι τα Μνημόνια είναι μονόδρομος».
Αυτά έγραφε η «Αυγή της Κυριακής», (14-15 Απρίλη). Τόσα πολλά ψέματα και διαστρεβλώσεις μαζί στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να στηρίξει την αδιέξοδη «αντιμνημονιακή» πολιτική πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα τα ζήλευαν και τα αστικά ΜΜΕ.
Ψέμα πρώτο. Το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά, είναι κόμμα της εργατικής τάξης, Κομμουνιστικό Κόμμα. Καμιά σχέση δεν έχει με τις «αυτοαποκαλούμενες» αριστερές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, κάτι αποκόμματα από το ΠΑΣΟΚ που άλλα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα με τη ΔΗΜΑΡ, κ.λ.π. 
Η διάκριση «αριστερά - δεξιά» είναι αστική διάκριση. Σκόπιμα τσουβαλιάζουν το ΚΚΕ μαζί τους, όπως και τα αστικά επιτελεία, ως ένα από τα προπαγανδιστικά μέσα

Οταν οι άλλοι κορόιδευαν το λαό


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που πάντα έλεγε και λέει την αλήθεια στο λαό, χωρίς να «ψηφοθηρεί» ή να «χαϊδεύει αυτιά», καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο αυταπάτες και απογοήτευση. Ας θυμηθεί καθένας τι έλεγε το ΚΚΕ στις εκλογές του 2009. Ηταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε για τη θύελλα αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που ακολούθησε και μάλιστα είχε κατηγορηθεί για καταστροφολογία! Σφοδρή επίθεση είχε δεχτεί το ΚΚΕ και όταν την επομένη των εκλογών είχε δηλώσει: Απαντάμε με πόλεμο στον πόλεμο που ετοιμάζουν.
Το ΚΚΕ καλούσε τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία: «Μην ψηφίσετε κανένα από τα δύο κόμματα, γιατί θα νιώσετε μια πολύ βαθιά απογοήτευση, είτε δίνοντας πίστωση χρόνου στη ΝΔ, είτε ελπίζοντας στο ΠΑΣΟΚ. Οχι άλλη απογοήτευση. Γιατί η απογοήτευση είναι τέλμα». Προειδοποιούσε, πως «έρχεται αντιλαϊκή θύελλα συνεχόμενη και όχι διάρκειας δύο χρόνων, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ». Πως από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές «θα τρέχει το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, και σημειωτέον, ότι στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειο, θα οξυνθεί». Πως το πρόγραμμα

Καμιά ευκαιρία αναπαλαίωσης


Μέρες δόξας λαμπρής για την «πλουραλιστική δημοκρατία και ενημέρωση». Η αστική τάξη εξασφάλισε υπουργική βούλα με την οποία κατά κύριο λόγο μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δικαίωμα να προβάλουν τις θέσεις τους για τις εκλογές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Η υπουργική απόφαση επικύρωσε αυτό που ήδη είχαν επιβάλει στην πράξη τα κανάλια. Οι θέσεις του ΚΚΕ όταν δε γίνονται αντικείμενο διαστρέβλωσης, απλά εξαφανίζονται.
Τι κάνουμε; Ο,τι πάντα. Ανθρωπο τον άνθρωπο, από γειτονιά σε γειτονιά, μέσα στους χώρους δουλειάς, με τον «Ριζοσπάστη» και τα ειδικά εκλογικά υλικά του ΚΚΕ να περνάνε από χέρι σε χέρι, με συσκέψεις, αναδεικνύοντας και σ' αυτό το μέτωπο, της ενημέρωσης, την ανάγκη ο λαός να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.
***
Η αστική προπαγάνδα προσαρμόζεται καθημερινά στις ανάγκες των μονοπωλίων για το ξεπέρασμα της κρίσης με διασφάλιση της κερδοφορίας τους σε βάθος χρόνου. Η νέα ανακάλυψη ονομάζεται «έτη υγιούς βίου». Ετσι ορίζουν μια περίοδο μετά τα 65 χρόνια για την οποία θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και άρα, εκτιμούν, μπορεί και να δουλεύει. Την όρισαν, μάλιστα, στα 8 - 9 χρόνια. Πρόκειται για προπαγανδιστική προετοιμασία ώστε να ανεβάσουν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 74 - 75 χρόνια. Οπως και για πολλές άλλες αντιδραστικές θέσεις, όλο αυτό το ονομάζουν «διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία». Ποιος το προωθεί; Η Ευρωπαϊκή Ενωση. Κριτήριο ψήφου; Ασφαλώς.

Λαθροχειρίες της «Αυγής»


Η εφημερίδα προσπαθεί να θολώσει τα νερά, παρουσιάζοντας ως ΚΚΕ επιστολογράφους που δεν έχουν σχέση με το Κόμμα
Ανακοίνωση με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Αυγής» εξέδωσε η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει: «Ο τσαρλατανισμός της "Αυγής" και του "Συνασπισμού", φτάνει στα όρια της προβοκάτσιας, προκειμένου να υφαρπάξει μερικές ψήφους παραπάνω. Στην "Αυγή", εφημερίδα του ΣΥΝ, φιλοξενείται στις 19/4, επιστολή 11 κατοίκων του Ποδοχωρίου Καβάλας, από τους οποίους 6 υπογράφουν ως ΚΚΕ και οι 5 ως ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή προβάλλεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για "ενότητα της αριστεράς", για "αριστερή κυβέρνηση" που διά μαγείας θα λύσει τα προβλήματα, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια και ταυτόχρονα καυτηριάζεται η "αντιενωτική" τακτική του ΚΚΕ.

Σκόπιμη αυτοαναίρεση


Εχουμε ακούσει πολλά - και θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα τις επόμενες μέρες - για «μνημονιακούς», «αντι-μνημονιακούς» και διάφορα τέτοια ευφυολογήματα που στοχεύουν στο να κρύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει. 
Ομολογουμένως όμως η... πιο πρωτότυπη από όλες αυτές τις ιστορίες είναι η τοποθέτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς που, όπως δηλώνει, είναι «κατά» του μνημονίου πλην όμως επιθυμεί την κατάργησή του μέσω της υπέρβασής του και της... διαπλάτυνσής του!
Διαβάστε πώς περιγράφει χαρακτηριστικά τον «αντιμνημονιακό» λόγο του κόμματος αυτού ο βουλευτής του Νίκος Τσούκαλης: «Δεν εντασσόμαστε στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Το μνημόνιο το

O NIKOΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μιάσματα.


Είμαστε όργανα, εντεταλμένοι δημοσιογράφοι του κόμματος, που μόνο στόχο έχουν να παραπλανήσουν τους ακροατές για να γεμίσουν τα κομματικά ταμεία, περιστασιακούς πελάτες. Αυτό μας δίνει ευχαρίστηση και νόημα ζωής. Και ύπαρξης. Κάπως έτσι περιγράφεται η άποψη μερίδας ακροατών και αναγνωστών, για τους συντελεστάς της Ελληνοφρενείας, μέσα από τα σχόλια σε ραδιόφωνο και στο σάιτ.
Επειδή έρχονται εκλογές που θα ξαναπάρουμε θέση και επειδή οι καιροί είναι τόσο ύποπτοι και απαιτητικοί και επειδή σιχαινόμαστε τις θολούρες και τις στρογγυλάδες, θεωρούμε χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε, για άλλη μια φορά, προς τους αγαπητούς φίλους ακροατές και αναγνώστες.
Δεν είμαστε αντικειμενικοί! Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, εμείς δηλώνουμε φανατικά υποκειμενικοί. Αυτό επειδή και αυτοί που δηλώνουν αντικειμενικοί, δεν είναι. Γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.

Να τιμωρηθεί το ψέμα τους


Προκαλώντας ασύστολα το λαό, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε προχτές σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ήταν «εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ» και ότι τάχα διαφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, γιατί «ήταν σε λάθος κατεύθυνση» και «ήταν ελλιπές»
Το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις κάλπες, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. 
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αμείλικτη και ο λαός καλείται να βάλει μπροστά την πείρα και τη μνήμη του. 
Να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να τραβήξει από πάνω του το μανδύα με τον οποίο προσπαθεί να τον σύρει πάλι σαν πρόβατο σε σφαγή.
Ο Ε. Βενιζέλος, που λέει ότι ήταν ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, ανέλαβε ως υπουργός και νομικός τη συνταγματική κατοχύρωση της πρώτης δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, που δρομολόγησε τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού. «Ο κ. Βενιζέλος είδε το συνολικό κείμενο του μνημονίου, ήταν στην

Απροκάλυπτος αποκλεισμός του ΚΚΕ

Πληθαίνουν τα κρούσματα αποκλεισμού εκπροσώπων του ΚΚΕ από τα αστικά και κρατικά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε 15 σχεδόν μέρες πριν τις εκλογές. 
Στις τηλεοπτικές συζητήσεις με εκλογικό περιεχόμενο ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες έχουν μόνιμο στασίδι, όπως και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των άλλων κομμάτων, εκτός από το ΚΚΕ. 
Ο τρόπος, μάλιστα, με τον οποίο αποκλείουν το ΚΚΕ είναι απροκάλυπτος και ενισχύεται από τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της διυπουργικής απόφασης για την προεκλογική προβολή των κομμάτων στα ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης. 

ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.


Συκοφαντούν τους ταξικούς αγώνες
Διαβάζοντας κανείς στα ΝΕΑ της περασμένης Παρασκευής το ρεπορτάζ σχετικά με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου είναι μια ομάδα από μετακινούμενους τραμπούκους, με αποστολή να καταστρέψουν και το τελευταίο ίχνος δουλειάς που έχει απομείνει στον κλάδο, υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Η εφημερίδα αφιερώνει «σεντόνια» ολόκληρα για να παρουσιάσει αποσπάσματα από καταγγελίες και μηνύσεις της εργοδοσίας σε βάρος του Συνδικάτου, ή καταγγελίες απεργοσπαστών, που αξιοποιήθηκαν από την εργοδοσία και τη Δικαιοσύνη για να σύρουν στα δικαστήρια μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου. Εμβόλιμα, το κατασκευασμένο ρεπορτάζ «πετάει» και μια - δυο σκόρπιες ατάκες του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, για να δείξει ότι είναι τάχα αντικειμενικό στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα πράγματα.
Από την «έρευνα», όπως αποκαλούν το προπαγανδιστικό τους πόνημα τα ΝΕΑ, απουσιάζει κάθε αναφορά στις συνθήκες εργασίας, στους εργάτες που χάθηκαν στα αμπάρια των πλοίων από κραυγαλέα έλλειψη μέτρων ασφάλειας, στην εξέλιξη της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα και τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στη συρρίκνωση του κλάδου. Με άλλα λόγια, λείπει οτιδήποτε θα βοηθούσε τον αναγνώστη να καταλάβει ότι η δουλειά στη Ζώνη δεν πληρώνεται και ότι οι