Σελίδες

15 Απρ 2011

Της ζήτησαν να πληρώσει 600 ευρώ για εξετάσεις αίματος!!!



Να πληρώσει από την τσέπη της περί τα 600 ευρώ προκειμένου να γίνουν, στο Ανοσολογικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι εξετάσεις αίματος που χρειαζόταν, ζητήθηκε από σπουδάστρια των ΤΕΙ, η οποία πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει! Η νεαρή σπουδάστρια, που κατάγεται από φτωχή αγροτική οικογένεια και είχε μαζί της το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ, δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το υπέρογκο ποσό, με αποτέλεσμα, στις 4 μέρες που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, να μην έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις και μόλις χτες, μετά από παρεμβάσεις που έγιναν, δόθηκε, αρμοδίως, υπόσχεση ότι το πρόβλημά της θα λυθεί...
Να σημειώσουμε ότι, λόγω των περικοπών της χρηματοδότησης των νοσοκομείων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις υλικών στο

Το δικαίωμα στη δουλειά κερδίζεται με αγώνα και όχι με δικαστικές αποφάσεις...


Χτες, η Ολομέλεια του Αρειου Πάγου αποδέχθηκε ότι καθαρίστριες που εργάστηκαν στον ΟΠΑΠ πριν από το 2001 έχουν το δικαίωμα να αναγνωριστεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου, με βάση την οποία δούλευαν, ως αορίστου. Απόφαση που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και στο δικαίωμα αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο η ανάπτυξη ταξικών αγώνων ενάντια στην αιτία (το καπιταλιστικό σύστημα) που γεννά την ανεργία και στις πολιτικές που επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το βασικό ζήτημα που δε λύνεται με αποφάσεις αστικών δικαστηρίων ή επιμέρους ρυθμίσεις, είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χτυπήματος...


Η είδηση: Ζευγάρι συμπολιτών μας που υπηρετούν και οι δυο στους κόλπους της Αστυνομίας έγινε στόχος επίθεσης στην Κερατέα.
43 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι των αστυνομικών, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίδη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οχήματα ιδιοκτησίας τους και άλλο ένα φιλικού τους προσώπου, που ήταν σταθμευμένα μπροστά από την οικία.

Η απάντηση: Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα… ή αλλιώς ένα έργο που βαρεθήκαμε να το βλέπουμε. Στο συγκεκριμένο θέμα μπορούμε με άνεση να βάλουμε πολλούς τίτλους. Αλλά θα το πούμε σε απλά Ελληνικά:
«Αγάπη μου προβοκάτσια…» Και να σκεφτείτε ότι την περιμέναμε. Δε μπορεί τελικά να υπάρξει εισβολή χωρίς προβοκάτσια.

Τρεις εισβολές, τρεις προβοκάτσιες. Τυχαίο; Δε νομίζω.

ΣΚΑΪ : φασισμός και συκοφαντία...



«Το ΚΚΕ, με απόφαση μάλιστα της Κεντρικής του Επιτροπής, δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία ισολογισμών από τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα», αποφάνθηκε χτες ένα από τα «παπαγαλάκια» που διαθέτει ο Αλαφούζος για να βγάζουν τη λάντζα της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. 
Η εμπάθεια για το λαό και το Κόμμα, σε συνδυασμό με το ψέμα, οδηγούν το ΣΚΑΪ σε παραλήρημα και ανοιχτή συκοφαντία, καθώς ψάχνει τρόπο να χτυπήσει το ΚΚΕ με αιχμή τα οικονομικά του. 
Για λογαριασμό του αστικού κράτους που υπηρετούν, πιέζουν το ΚΚΕ να αποδεχτεί έλεγχο στις σχέσεις με τα μέλη του, μέσα και από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών ενισχυτών του. 

Κλείνει από τις 4 Μαίου η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ...




Αναδημοσιεύουμε την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Αρχιτεκτόνων. Μετά από τις "συγχωνεύσεις"-καταργήσεις σχολείων, τα κλεισίματα Νοσοκομείων, τα πανεπιστήμια είναι τα επόμενα θύματα της κρατικής πολιτικής και ήδη τα ΤΕΙ Πειραιά και η Νομική Σχολή της Αθήνας έχουν ανακοινώσει παρόμοιες αποφάσεις. 
Με όση ευκολία προσλαμβάνουν και χρηματοδοτούν το στρατό και τις δυνάμεις καταστολής με άλλη τόση διαλύουν ότι έχει απομείνει από παιδεία-υγεία-πρόνοια-παροχές. 
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα μέτωπο φοιτητών-μαθητών-εκπαιδευτικών με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να βάλει φραγμό στα αντικοινωνικά σχέδια που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί

Προετοιμάζουν αναδιάρθρωση με «κούρεμα»



Στα αστρονομικά επίπεδα του 1998, σε περιόδους αλλεπάλληλων υποτιμήσεων της τότε δραχμής, απογειώθηκαν χτες τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων και όχι μόνον για τα πολυετή (10ετή κ.ά.), αλλά και για αυτά που λήγουν στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Είναι φανερό ότι η διαδικασία της «ελεγχόμενης» πτώχευσης, για την καταστροφή μέρους από τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, που λιμνάζουν στα «σεντούκια» της πλουτοκρατίας, προσλαμβάνει και τις προϋποθέσεις για «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. 
Το πότε και το κατά πόσο μπορεί και να προκύψει μετά από συνεννοήσεις της κυβέρνησης με τους κατόχους τους, τραπεζίτες και άλλους μεγαλορεντιέρηδες, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που σήμερα για λόγους διευκόλυνσης του τραπεζικού κεφαλαίου κατέχει τίτλους ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ.

Ταξική η διαφορά, πολιτική η απάντηση...


Χτεσινή αναφορά για την ευημερία: Απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και τηλεφώνου, τραπεζικά δάνεια στο κόκκινο, ακίνητα ΙΧ - τώρα και ανασφάλιστα. Ανεργος ο ένας στους 5. Μισοαπασχολούμενοι όλο και περισσότεροι. Γέροντες που τώρα πια δεν κάνουν δώρα στα εγγόνια, αλλά ζητάνε βοήθεια από τα παιδιά. Και τα παιδιά; Τα παιδιά στην πιο μεγάλη συντριβή. Μαθαίνουν ήδη στην πράξη τι σημαίνει σπουδές χωρίς αντίκρυσμα, ζωή στη ζητιανιά...
Την ώρα που η αστική τάξη αξιώνει να γίνει πιο απόλυτη η υποταγή της εργατικής τάξης «για να μην έρθει η πτώχευση», τα λαϊκά στρώματα είναι ήδη στην πτώχευση. Σ' αυτήν την πραγματικότητα έρχεται να προστεθεί κάθε νέα κυβερνητική απόφαση για να οδηγήσει ακόμα περισσότερες μάζες πληθυσμού στην εξαθλίωση.

Οι «σύγχρονοι» σκλάβοι του καπιταλισμού...



Η ρωσική αστυνομία ...ανακάλυψε χτες στα περίχωρα της Μόσχας «υπόγεια πόλη», 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου έμεναν και εργάζονταν 110 μετανάστες - άνδρες και γυναίκες - από την Κεντρική Ασία. 
Σε ένα αντιαεροπορικό καταφύγιο ενός στρατιωτικού εργοστασίου στη Μόσχα, σε 200 τ.μ. είχαν δημιουργηθεί χώροι «εργασίας», κοιτώνες, κουζίνες και χώροι προσευχής, ώστε «ανενόχλητα» να εργάζονται οι σύγχρονοι σκλάβοι μετανάστες για την παραγωγή εξοπλισμού για ραπτομηχανές. 
Η πλειοψηφία αυτών αναμένεται να απελαθούν από τη χώρα, ενώ 16 που φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες θα ανακριθούν, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. 

Η Κρήτη στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων...



Με το μανδύα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» καλύπτει η ελληνική κυβέρνηση την καραμπινάτη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Λιβύης. 
Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, στη χτεσινή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, επανέφερε την προσφορά της Κρήτης ως κέντρο επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσουν την ανθρωπιστική υποστήριξη στο λαό της Λιβύης.
Στις δηλώσεις του, ο Δ. Δρούτσας, εκθείασε τις ΝΑΤΟικές αεροπορικές επιδρομές παρουσιάζοντάς τες ως ανθρωπιστική παρέμβαση!

Υπάρχουν μόνο ως αντιΚΚΕ...




Το σχόλιο της χτεσινής «Αυγής», με αφορμή την απάντηση που έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία του Πορτογαλικού ΚΚ και του «Μπλόκου», αποκαλύπτει ακριβώς το ρόλο του ΣΥΝ ως μιας από τις αιχμές της αντιΚΚΕ δράσης των αστών. Που δεν αποκαλύπτεται για πρώτη φορά αλλά είναι ενδεικτικό ως προς τους σκοπούς ύπαρξης και δράσης του συγκεκριμένου σχηματισμού, σκοποί υπόσκαψης του ΚΚΕ και συνολικά της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. ΑντιΚΚΕ και αντεργατικά πορεύονται και δρουν. Τι είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και προσπαθούν να σπιλώσουν το ΚΚΕ ως εχθρό του λαού; Είπε ότι «το ΚΚ Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1989». Τι σχολιάζει η «Αυγή»; «Το να μην μπει το κόμμα σε περιπέτειες που θα μπορούσαν να το βλάψουν αποτελεί, κατά την Α. Παπαρήγα, αυταξία». Τι χτυπάνε εδώ; Το γεγονός ότι το ΚΚΕ υπερασπίζει τον επαναστατικό του χαρακτήρα, ως θεμελιακό ζήτημα για την αποτελεσματικότητα της λαϊκής πάλης μέχρι το επίπεδο της εξουσίας. Να, λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός τους. Να υπονομευτεί ο χαρακτήρας του ΚΚΕ.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα αλματώδης αύξηση κατά 33,4%!!!



Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι άνεργοι (αύξηση 90%) μέσα σε τρία χρόνια. 
Στο 37% η ανεργία στους νέους 15 έως 24 ετών.
Ακόμα 189.663 άνεργοι προστέθηκαν μέσα σε ένα χρόνο στους χιλιάδες ανέργους στη χώρα ανεβάζοντας τον αριθμό το Γενάρη του 2011 στους 756.795. Σε ποσοστό η ανεργία σκαρφάλωσε στο 15,1% από 11,3% το Γενάρη του 2010 και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 33,4% (ήταν 567.132 τον αντίστοιχο μήνα του 2010), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Τον ίδιο μήνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ ήταν834.292.

Η διαχρονική σημασία της επαναστατικής τέχνης...


«Σε τέτοιους καιρούς δοκιμάζεται η ελευθερία του πνεύματος. Αφέντες και λαός στέκονται στα προχώματα. Οποιος πάει με τους αφέντες ενάντια στο λαό είναι δούλος και τρίδουλος. Κι όποιος πάει με το λαό ή ενάντια στους αφέντες, είναι ελεύθερος και τρισελεύθερος. Υπηρετείν, ναι! Αλλά υπηρετείν το λαό! Αυτού είναι η λύση της πνευματικής ελευθερίας».
Τα παραπάνω έγραφε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής και διανοούμενος, Κώστας Βάρναλης, σε χρονογράφημά του στον «Ριζοσπάστη» το 1947. Το νόημα αυτών των λέξεων παραμένει επίκαιρο, όχι μόνο σήμερα, αλλά για όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, άρα - εκτός των άλλων - και για όσο η διανόηση θα πρέπει να επιλέξει το «πρόχωμά» της.

Αλλοθι της αντιλαϊκής πολιτικής...

ΚΑΙ Η ΖΩΟΛΟΓΙΑ επιστρατεύεται πλέον από τον πρωθυπουργό προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική του. 
Ετσι λοιπόν μάθαμε ότι οι αγορές είναι σαν ...αγελάδες που βόσκουν ήσυχα τη μία στιγμή και την άλλη τρέχουν πανικόβλητες.
Κάπως έτσι δικαιολογούνται κατά τη γνώμη του τα πάνω - κάτω των spreads, τα ασφάλιστρα κινδύνου και όλη αυτή η κερδοσκοπική ιστορία που έχουμε μάθει όλοι πια πολύ καλά, θέλοντας και μη.
Μόνο που δεν μπήκε στον κόπο ο πρωθυπουργός να μας εξηγήσει τι τρώνε αυτές οι αγορές - αγελάδες, γιατί σίγουρα (και σε αντίθεση με τις κανονικές) δεν είναι ...χορτοφάγες. 
Και κυρίως ποιος τις ταΐζει.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, έχει ένα μόνο όνομα: «ΠΑΣΟΚ»


Σήμερα κληρώνει! Η βαθιά περισυλλογή του Μέγα Τιτουλάριου φτάνει στο τέλος της. Ο ελληνικός λαός ας ετοιμάζει την καμπούρα του.
Εντός της ημέρας οι Οφφικιάλοι, οι Εξωκατάκοιλοι Αρχοντες, ο Μέγας Χαρτοφύλαξ, ο εξίσου Μέγας Νοτάριος, οι νομοφύλακες, οι χαρτουλάριοι και το λοιπό αρχοντολόι των «σωτήρων» του τόπου θα βγάλουν το λογαριασμό.
Αμα τη λήξει της συνεδριάσεως, μόλις θα έχει κάτσει η μπίλια πάνω στη ρουλέτα της λεηλασίας, τα πάντα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί το ακριβές ποσό των πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων της νέας «λυπητερής».

Ανυπακοή...



Βάρβαρα μέτρα ετοιμάζονται για το 2011 - 2015, όπως: Νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο, χτύπημα επικουρικών ταμείων και ΒΑΕ στην Ασφάλιση, περικοπές επιδομάτων ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτέκνων, ΑμΕΑ, μέσω σύνδεσής τους με εισοδηματικά κριτήρια, περικοπή ή μερική κατάργηση 980 φορολογικών απαλλαγών (ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικού δανείου κλπ.), ένταξη στον ανώτατο συντελεστή 23% του ΦΠΑ δεκάδων ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αρα πιο μαζική εξαθλίωση. 
Ετοιμάζονται ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ για επενδύσεις αδιάθετων υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων (κρίση υπερσυσσώρευσης υπάρχει).