Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Δαπανήθηκαν 6,3 δισ. ευρώ το 2010!!!Η χώρα μπορεί να αποκτήσει αυτάρκεια και να παράγει φτηνά και υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα σε όφελος του λαού.
Σε αστρονομικά ύψη έφτασε η αξία των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και το 2010. 
Το ποσό που πληρώθηκε για εισαγωγές ήταν 6,3 δισ. ευρώ. 
Η Ελλάδα έχει καταντήσει μαζικός εισαγωγέας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ μπορεί να έχει αυτάρκεια και έχει και τη δυνατότητα να κάνει εξαγωγές. 
Η πολιτική όμως των εκάστοτε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της ΕΕ, της ΚΑΠ και του ΠΟΕ συνέθλιψαν την αγροτική παραγωγή και οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να βγούνε εκτός παραγωγής. 

Γιατί χρειάζεται να καταστραφεί το υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο;Οι διαφορετικές αστικές πολιτικές διαχείρισης του χρέους και της οικονομικής κρίσης για τη διέξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο. 
Η συζήτηση αυτή στους κύκλους της αστικής τάξης, που είναι πολύ παλιά, π.χ. η ίδια αστική αντιπαράθεση υπήρχε και στη δεκαετία του '50, έχει ξεκινήσει από την αρχή της εκδήλωσης της οικονομικής κρίσης το 2008 και ασφαλώς αντανακλά τις αντιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί μεταξύ των διάφορων τμημάτων του κεφαλαίου, ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και τα διαχειριστικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν για το ξεπέρασμά της.

Ιδέες για τη σωτηρία του συστήματος .Να επιλέξει ένα διαφορετικό «μοντέλο» καπιταλιστικής ανάπτυξης από εκείνο που εφαρμόζει σήμερα, καλεί την κυβέρνηση ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού και νυν θιασώτης ενός θολού «αντιμνημονιακού» μπλοκ. 
Ο Ν. Κοτζιάς, με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», θέτει εαυτόν στην υπηρεσία των απανταχού αποπροσανατολιστών του λαού, ασκώντας δήθεν κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική, προτείνοντας όμως στη θέση της, μια άλλη αντιλαϊκή πολιτική, που θα απορρέει από... διαφορετικούς θεσμούς υπηρέτησης των μονοπωλίων από το αστικό κράτος.
Γράφει ο Ν. Κοτζιάς: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πολιτική της είναι μονόδρομος. Ουσιαστικά, απορρίπτει θεμελιακές επιστημονικές εκτιμήσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια. 

Ιδεολογήματα και απαντήσεις για το νέο νόμο - πλαίσιο.Απόσπασμα από επεξεργασία του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση έχει κατατεθεί στη Βουλή και τη βδομάδα που μας έρχεται ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη συζήτησή του, με ορίζοντα την ψήφισή του στα τέλη Αυγούστου. Σε σχέση με το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τρεις βδομάδες, αυτό που κατατέθηκε τελικά στη Βουλή έχει ελάχιστες μικροαλλαγές που σε τίποτα δεν αλλάζουν την ουσία του νόμου, τη φιλοσοφία του αλλά και τις σαρωτικές αλλαγές που θα φέρει στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Για τις διεργασίες στο χώρο του οπορτουνισμού.Τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύθηκαν η Απόφαση της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ 
και το κείμενο θέσεων του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη.
Στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, βασικού φορέα του οπορτουνισμού στην Ελλάδα, είναι φανερή η σοσιαλδημοκρατική γραμμή του. Η καιροσκοπική και αφερέγγυα για τα λαϊκά συμφέροντα προσαρμογή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όξυνσης των ενδοαστικών αντιθέσεων, λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας είναι θεμελιακό στοιχείο του οπορτουνισμού, που αντικειμενικά λειτουργεί ως ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό. Η προσαρμογή αυτή εκφράζεται και με τη συνεργασία με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ενώ έχουν ιστορικό χρησιμοποίησης «αντικαπιταλιστικών» και «επαναστατικών» συνθημάτων συναινούν στη σοσιαλδημοκρατική γραμμή ως άμεσο στόχο.

Το δάνειο από τη Ρωσία… και άλλα παραμύθια .Τελικά «έσκασε» κι αυτό! 
Οι Ρώσοι «μας δίνανε δάνειο», αλλά εμείς τίποτα! 
Δηλαδή, δεν δίνανε ακριβώς σ' εμάς, αλλά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά, λέει η «πηγή» της πληροφόρησης, εκείνος ...τίποτα. Αντί να τα πάρει και να πει κι «ευχαριστώ», ούτε που τα κοίταξε κι άρχισε τις αμπελοφιλοσοφίες με τον Πούτιν για τα ...περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι πάγοι λιώνουν, το κλίμα αλλάζει, οι αρκούδες με τις φώκιες κινδυνεύουν και τέτοια... Εδώ, δηλαδή, καιγόταν ο τόπος, καιγόταν το σπίτι μας, αλλά αυτός εκεί, το «βαζάκι με το μέλι» το 'χε βρει στο ΔΝΤ και στον «ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης». Ενώ, όπως είναι γνωστό, «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια»...

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...Δηλαδή, τώρα που ήρθε η αναγγελία της περιορισμένης - ελεγχόμενης χρεοκοπίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ κ.λπ., χρωστάνε χάρη στο σεβασμιότατο Θεσσαλονίκης Ανθιμο, που έκαμε δέηση - λειτουργία να μειωθεί το δάνειο (μόλις είχε αναλάβει τη θέση του Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος) ο ελληνικός λαός και ο πρωθυπουργός προσωπικώς!!!
Δηλαδή, έχει τρανό επιχείρημα ο Μόσιαλος όταν κορδώνεται και επιμένει ότι «θωράκισε» την Ελλάδα για πολλά χρόνια. 
Πιάστε τα παιδιά σας βρε ανόητοι κι αμετανόητοι διαφωνούντες με τους σωτήρες μας κι εξηγήστε τους. 
Να καταλάβουν επιτέλους ότι: Με 550 ευρώ το μήνα, φορολογίσιμα μάλιστα, μπορούν αν βρουν και δουλειά για να τα συναντήσουν, να αισθάνονται θωρακισμένοι. Θωρηκτά σκέτα.

Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση στη «σκιά» της θριαμβολογίας.Στο φουλ ανεβάζει τους ρυθμούς υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου» και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση, στη «σκιά» του κλίματος θριαμβολογίας που καλλιεργεί με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
Το κυβερνητικό επιτελείο, με την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ και των άλλων αστικών κομμάτων, αξιοποιεί στο έπακρο την «επιτυχία» για διασφάλιση της ρευστότητας προς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση.
«Απαλλάχτηκε ο λαός μας από το βραχνά της χρεοκοπίας» (!), 

Οι Γερμανοί και ο κ. Χρυσοχοΐδης.Μέσα στο χαμό της Συνόδου Κορυφής πήγε και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη Γερμανία, για επαφές με κυβερνώντες και επιχειρηματίες. 
Μάλιστα, προσπάθησε να αναδείξει τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, μα τι να γίνει, αλλού ήταν το επίκεντρο της προσοχής.
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου, αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που φρόντισε να προωθήσει ώστε να μη διαφύγει της προσοχής μας η μεγάλη... εμβέλεια της παρέμβασης Χρυσοχοΐδη στο γερμανικό... οικονομικό οχυρό. 
Τι προπαγανδίζει; 
Οτι ορδές Γερμανών επενδυτών συγκροτούνται προκειμένου να «σώσουν» την Ελλάδα, κοινές ομάδες εργασίας ετοιμάζονται, συσκέψεις και διαπραγματεύσεις για την Ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες προωθούνται.