Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Συμμορία ληστών το ΠΑΣΟΚ.

   
σοσια... ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ
   Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου - του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. 
Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. 

Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο 
Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.
Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι ...δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! 


Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από ...αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση - και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του... προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!


Piazza Fontana

Σαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου του 1969 βόμβα που εξερράγη στην Αγροτική Τράπεζα, στην Πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου σκοτώνει 17 ανύποπτους ανθρώπους και τραυματίζει άλλους 88.
Συλλαμβάνονται αναρχικοί ως ύποπτοι και ένας απ' αυτούς «αυτοκτονεί» λίγες μέρες μετά, πέφτοντας  από τον 4ο όροφο της Ασφάλειας, ο αναρχικός Τζιουζέπε Πινέλι. Γι' αυτόν αργότερα θα γράψει ο Ντάριο Φο το έργο«Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού*». Όπως όμως αποδείχθηκε, χρόνια αργότερα, η βομβιστική ενέργεια έγινε από ακροδεξιούς, με τη συνεργασία πρακτόρων της νατοϊκής αντικομουνιστικής οργάνωσης GLADIO.Αντίσταση με τη διαδικασία του ... κατεπείγοντος

   Αυτοί φέρνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μια μέρα στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο της τρόικας που κατεδαφίζει σε 24 ώρες ό,τι εργασιακό δικαίωμα κατακτήθηκε με αγώνες, με πόνους, αίμα και δάκρυα τα τελευταία 100 χρόνια. Με πρωτοπορία και μπροστάρη το ΚΚΕ τα 90 τόσα απ' αυτά. 
Κι όμως εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι!
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η αντίσταση. 
Θέλουν να πατάξουν κάθε μορφή συνδικαλισμού; Το ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ δεν τρώγονται εύκολα. Μήτε καν! Οπου διαλυθούν ή δεν υπάρχουν θα συγκροτηθούν πρωτοβάθμια σωματεία και το μέτωπο θα πλατύνει, θα υψωθεί, από επιχειρηματικό Νταχάου σε Νταχάου. Απ' την αρχή και αν χρειαστεί, απ' το μηδέν ακόμη, με κόπους και ξόδεμα προσωπικό απ' ό,τι δεν περισσεύει καν.
   Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, τώρα το θέτει σκληρά κι ανελέητα, ιστορικώς αναγκαίο και προκλητικό σε απάντηση η διαστροφική αντιμετώπιση της παγκόσμιας, πανευρωπαϊκής και εγχώριας καπιταλιστικής κρίσης.
Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουν αυτοί. 

Κυβέρνηση τυχάρπαστων «Μουσολίνηδων»

 Είναι πρωτοφανής η καθολική κατάπτωση της χώρας. 
Τουλάχιστον στη μεταπολεμική ιστορία της με τόσες πληγές ανοιχτές δεν έφτασε στο σημείο όπως ο Κρόνος να τρώει τα παιδιά της σε ειρηνική μάλιστα περίοδο.
 Μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, αποτελούμενη από νεόκοπα πρόσωπα που παριστάνουν τους αδιάλλακτους σωτήρες της πατρίδας με αλαζονικό ύφος «Μουσολίνι». 
Ιδιαίτερα στο ευαίσθητο «κλειδί» της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών με εξωκοινοβουλευτικές εξουσίες συμφωνιών, υπογραφών και δεσμεύσεων της Ελλάδας με υπαγορεύσεις αδιαφανών σκοτεινών κύκλων ντόπιων και ξένων.
 Χαριεντίζεται κατά προκλητικό και σκανδαλώδη τρόπο στα σαλόνια της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, παίρνοντας εύσημα για τον άκρως αντεθνικό, αντικοινωνικό, αντιλαϊκό, αντεργατικό ρόλο του.
Αυτός και μόνο θα μπορούσε να αποτελέσει το χαρακτηρισμό «όνειδος» για όλη την κυβέρνηση. 

Μάταιες οι προσπάθειες εξανθρωπισμού του ιμπεριαλισμού

Πρόσφατα, στα πλαίσια του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία Διεθνής Συνάντηση με θέμα: «Ο αγώνας της Αριστεράς κι η πάλη των λαών για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια ενάντια στην ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων». Στη συνάντηση, που διοργάνωσε και φιλοξένησε το ΑΚΕΛ, συμμετείχαν Κομμουνιστικά, Εργατικά κι άλλα κόμματα, που είχαν προσκληθεί στο συνέδριο του συγκεκριμένου κόμματος.
Η αντιπαράθεση των απόψεων, που ακούστηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση, γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις, προσφέρει αρκετή «τροφή» για σκέψη σχετικά με τις δύο γραμμές, που συγκρούονται και στα ζητήματα αυτά.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Τώρα αρχίζει η μεγάλη σύγκρουση με τα μονοπώλια.
Την Τρίτη η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης, γενικεύει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 
Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας επιφέρει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της σαν πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης, ΣΕΒ, τρόικας, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για μετατροπή της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη, αποφασίζοντας την κήρυξη 3ωρης στάσης την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 12 - 3 μ.μ.