Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Η επιστράτευση πρέπει να πετύχει !!!


Η επιστράτευση έγινε μόδα. Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Σε τέτοιο βαθμό που αφού άρχισε να γίνεται πριν ακόμα απεργήσουν οι εργαζόμενοι, όλα δείχνουν πως θα γίνει καθεστώς. Θα διορίζεσαι, και μαζί με τον διορισμό θα σου επιδίδουν και το χαρτί της επιστράτευσης εφ’ όρου ζωής. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι χρειαζόμαστε μια γενικευμένη επιστράτευση που θα συνοδευτεί με μια καθολική επίταξη.

Να επιτάξουμε τα εργοστάσια που ανήκουν στους ιδιώτες. Να τα θέσουμε υπό την κυριαρχία μας, χωρίς να έχουμε πάνω από το κεφάλι μας τα παράσιτα που ζουν από το αίμα μας.

Να επιτάξουμε τα εκατοντάδες δημόσια κτίρια. Να τα δώσουμε σε όσους είναι άστεγοι, υπέστησαν εξώσεις, στοιβάζονται σε σπίτια-σπιρτόκουτα, ζουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Να επιτάξουμε τα δημόσια οχήματα που σκουριάζουν στις αποθήκες. Να τα δώσουμε στους εργαζόμενους που διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλειά τους.

Ρατσισμός = Ιδεολογικό όπλο της αστικής τάξης


Ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας της «Χρυσής Αυγής» με τίτλο «Ανθρωπιστές και ρατσιστές» επιχειρεί να ντύσει με ένα δήθεν επιστημονικό περιτύλιγμα τον ρατσισμό της ναζιστικής οργάνωσης. Τέτοιες προσπάθειες δεν αποτελούν φυσικά κάτι το καινοφανές στην ιστορία των αντεπαναστατικών αυτών συμμοριών του κεφαλαίου. Πάντα βρίσκονταν, ιδιαίτερα σε χρονικές περιόδους που οι δυνάμεις αυτές σπρώχνονταν από τους πάτρωνές τους από το περιθώριο προς το προσκήνιο της πολιτικής ζωής, εξυπηρετικοί «διανοούμενοι», πρόθυμοι να στολίσουν με την γραφίδα τους την εγκληματική δράση του φασισμού. Πρέπει βέβαια να είναι καθαρό ότι η εθνική σοβινιστική ιδεολογία, ο αντισημιτισμός και οι ρατσιστικές θεωρίες είναι όλες δανεισμένες από το οπλοστάσιο των αστικών συντηρητικών και αντιδραστικών κομμάτων, συνδέονται με χίλια νήματα με την κυρίαρχη αστική ιδεολογία σε κάθε χώρα. Δεν αποτελούν, όπως προσπαθεί να πείσει η ΧΑ, αντισυστημικές θεωρίες που βρίσκονται δήθεν υπό διωγμό από τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις.

Γιατί «καίγονται» για «κοινωνική συναίνεση»;


•• Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΒ και ΕΕ μιλούν όλοι για την ανάγκη να υπάρξει «κοινωνική συναίνεση». 
Τι επιδιώκουν;
Μιλώντας τη Δευτέρα στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Η κοινωνική συναίνεση και η σταθερότητα είναι πράγματι το οξυγόνο της οικονομίας». Και αφού απαρίθμησε μια σειρά από παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει το κόμμα του αν κυβερνήσει, προκειμένου να δώσει ώθηση, δηλαδή νέα περιθώρια κέρδους, στην επιχειρηματική δραστηριότητα, διαβεβαίωσε τους βιομήχανους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε. Δεν έχουμε, άλλωστε, άλλη επιλογή». Από το ίδιο βήμα

ΣΥΡΙΖΑ Καμαρώνει σαν «γύφτικο σκεπάρνι» για τα εύσημα απ' τον ΣΕΒ

Στα κεραμίδια ανέβηκαν τα στελέχη του κόμματος για την υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων

Περισσότερο από έκδηλη είναι η ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα προχτές στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ και την υποδοχή που επεφύλαξαν οι βιομήχανοι στον επικεφαλής ενός κόμματος δυνάμει διαχειριστή των υποθέσεών τους, με γνώμονα τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους, όπως ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιόν τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον «Real FM» επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΓΣ του ΣΕΒ, επειδή «εγκαινιάστηκε, με θεσμικό τρόπο, όπως επιβάλλεται σε μια δημοκρατία, ο διάλογος ανάμεσα στον ΣΕΒ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο διάλογος αυτός βέβαια έχει ανοίξει από καιρό, αφού η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δε χάνει ευκαιρία, τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, να καταθέτει διαπιστευτήρια

Α. Μπαλού: Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία (VIDEO)
Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία την έχει η κυβέρνηση με την πρόταση νόμου που έφερε πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωρίζοντας την κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

το εκ των ων ουκ άνευ της ανθρώπινης παρακμής - "I swear we will eat from your hearts and livers, you dogs of Bashar"

Φρίκη έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τον επικεφαλής ομάδας ενόπλων αντικαθεστωτικών στη Χομς - τον Κχάλιντ αλ Χάμαντ της Ταξιαρχίας Ομάρ αλ Φαρούκ - να αποσπά την καρδιά και το συκώτι από τη σορό στρατιώτη, λέγοντας ότι θα τα φάει και εκσφενδονίζοντας ανάλογες απειλές προς όλους τους «υποστηριχτές της κυβέρνησης Άσαντ».902


Προειδοποίηση στον επισκέπτη:
οι σκηνές στο βίντεο μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογική ταραχή

«Μηδενική ανοχή» και Ξένιος... Δένδιας

Την περασμένη βδομάδα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο περί φάσης «μαρξιστικής τρομοκρατίας» που πέρασε η χώρα...

Τι, άραγε, είναι χειρότερο;

Να έχουμε υπουργό «προστασίας του πολίτη» κάποιον παντελώς ιδεολογικά και πολιτικά άσχετο (αφού το να συσχετίζεις τον μαρξισμό με την τρομοκρατία είναι σαν να λες ότι το άσπρο είναι μαύρο και ότι ο κώνωπας είναι το ίδιο πράγμα με την κάμηλο).

ή να έχουμε υπουργό «προστασίας του πολίτη» κάποιον που επιδίδεται σε ένα υβρίδιο λόγου, όπου η μια του συνιστώσα θυμίζει στενοκεφαλιά στρατοδίκη και η άλλη την ακόρεστη αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στην πνευματική μετριότητα ενός προβοκάτορα;

Δεν αποκλείουμε, βέβαια, η ατάκα του κ. Δένδια να οφείλεται σε συγγνωστή παρεξήγηση. Πράγμα πιθανότατο. Συμβαίνει σε όλους